Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 345094
Extracte de la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dissenyar i implementar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere per erradicar l’LGTBI-fòbia per al 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 577550

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria de subvencions per dissenyar i implementar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere per erradicar l'LGTBI-fòbia per al 2021.

El text complet es pot consultar a la Base de dades nacional de subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans).

Primer

Entitats beneficiàries

Poden sol·licitar les subvencions que estableix aquesta convocatòria les entitats jurídiques privades sense ànim de lucre legalment constituïdes i en actiu radicades a les Illes Balears que duguin a terme activitats en matèria de diversitat sexual i de gènere. S'entén per radicades a les Illes Balears que estiguin inscrites en el Registre d'associacions o en el Registre de fundacions de les Illes Balears o, en el cas que estiguin inscrites en un registre d'àmbit estatal, que disposin d'una seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears. S'entén per disposar d'una delegació permanent i activa tenir una seu social o una delegació amb establiment permanent a les Illes Balears i disposar d'un equip de gestió o un òrgan de treball amb capacitat de decisió a les Illes Balears que pugui assumir la responsabilitat directa dels projectes o actuacions per als quals se sol·licita la subvenció, així com estar en condicions de facilitar en qualsevol moment a la Direcció General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat qualsevol aclariment, informació i documentació sobre la comptabilitat i la gestió del projecte durant les fases de seguiment, execució i justificació.

Així mateix, poden concórrer a les subvencions de manera conjunta per un mateix projecte dues o més entitats sempre que especifiquin clarament quines seran les funcions de cadascuna i compleixin els requisits anteriors.

Poden ser beneficiàries de les subvencions les entitats que compleixin els requisits de l'apartat 4.2 de la convocatòria.

Segon

Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és establir les subvencions per executar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere per erradicar l'LGTBI-fòbia.

L'objecte dels ajuts són les estratègies, els instruments i els materials que facilitin la incorporació de mesures de responsabilitat social de les empreses en polítiques LGTBI; les activitats formatives en diversitat sexual i de gènere adreçades a professionals de qualsevol dels àmbits sensibles que estableix la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia, i les accions de recerca i estudis relacionats amb les causes, les característiques i les dificultats d'identificació dels problemes i les conseqüències de l'LGTBI-fòbia com una manifestació més de les violències masclistes, amb les finalitats següents:

a)Desenvolupar accions de responsabilitat social en polítiques LGTBI a l'efecte d'evitar situacions de rebuig i de discriminació de les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

b) Millorar la capacitació professional en matèria de diversitat sexual i de gènere del personal que actua en àmbits sensibles a l'efecte de proporcionar-li eines per millorar el bon tracte en la intervenció que s'ofereix des dels serveis d'atenció en el territori de les Illes Balears a les persones LGTBIQ+.

c) Promoure el coneixement de les causes, les característiques i les dificultats d'identificació dels problemes i les conseqüències de l'LGTBI-fòbia, a l'efecte de disposar de dades sobre aquesta matèria que ajudin a elaborar polítiques públiques antidiscriminatòries en clau LGTBI arreu del territori de les Illes Balears.

 

Tercer

Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera de Presidència de 24 d'agost de 2018 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques públiques LGTBI (BOIB núm. 106, de 28 d'agost).

Quart

Quantia

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 80.000,00 € (vuitanta mil euros), amb càrrec a la partida pressupostària 11301 316A01 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

La determinació de l'import de la subvenció s'estableix en el punt 12 de la convocatòria, d'acord amb els criteris prevists en el punt 11, que es detallen en l'annex 2 de la convocatòria.

Cinquè

Termini de presentació de les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació adjunta és de vint dies comptadors des de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Els models per presentar la sol·licitud estan disponibles a la Seu Electrònica del Govern de les Illes Balears (http://seuelectronica.caib.es) i a la pàgina web de la Direcció General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat (http://cpresidencia.caib.es).

 

Palma, 4 d'agost de 2021

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido Rodríguez