Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 336788
Acord del Consell de Govern de 2 d’agost de 2021 de correcció d’errors de l’Acord del Consell de Govern de 20 de juliol de 2021 pel qual s’estableixen mesures excepcionals per contenir la pandèmia ocasionada per la COVID-19

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 20 de juliol de 2021 el Consell de Govern va aprovar l'Acord pel qual s'estableixen mesures excepcionals per contenir la pandèmia ocasionada per la COVID-19, el qual entre altres aspectes regula els criteris per determinar les condicions en què es poden dur a terme les reunions i trobades familiars i socials en horari nocturn, prescriu la incidència acumulada i la pressió hospitalària a les Illes Balears que determinen les condicions concretes en què es poden dur a terme aquelles reunions i es prorroguen les mesures de control a l'entrada de persones a les Illes Balears procedents de la resta de comunitats autònomes i de les ciutats de Ceuta i Melilla.

Posteriorment s'han detectat unes errades materials en la numeració dels apartats del punt segon de l'Acord esmentat, que resulten paleses dels propis termes de Acord, errades que escau rectificar.

Per una altra banda, l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, disposa que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics que hi hagi en els actes que cursa.

Així mateix, de conformitat amb l'article 56.3 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i amb l'article 19 del Decret 68/2012, de 27 de juliol, pel qual es regula el Butlletí Oficial de les Illes Balears, aquests tipus d'error es poden esmenar.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 2 d'agost de 2021, adoptà entre d'altres l'Acord següent:

Primer. Corregir les errades de l'apartat segon de l'Acord del Consell de Govern de 20 de juliol de 2021 pel qual s'estableixen mesures excepcionals per contenir la pandèmia ocasionada per la COVID-19 (BOIB núm. 99, de 24 de juliol de 2021) en els termes següents:

Allà on diu:

Segon

Condicions en què es poden dur a terme les reunions i trobades familiars i socials, en horari nocturn

Durant el període de vigència d'aquest Acord, les reunions i trobades familiars i socials, en horari nocturn, s'han de sotmetre a les condicions següents:

Quan la incidència acumulada a catorze dies a l'illa sigui superior a 350 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 5% en relació a llits de cures crítiques per COVID-19 o del 2% en relació a llits d'hospitalització per COVID-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l'horari comprès entre les 02.00 i les 6.00, excepte que es tracti de persones convivents.

Quan la incidència acumulada a catorze dies a l'illa sigui superior a 450 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 10% en relació a llits de cures crítiques per COVID-19 o del 5% en relació a llits d'hospitalització per COVID-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l'horari comprès entre les 01.00 i les 6.00, excepte que es tracti de persones convivents.

Als efectes del que es preveu a l'apartat anterior, es consideren persones convivents aquelles que ocupen un mateix habitatge o allotjament.

Als efectes del càlcul de la pressió hospitalària per a l'illa de Formentera, s'atendrà als indicadors hospitalaris de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

 

​​​​​​​Ha de dir:

Segon

Condicions en què es poden dur a terme les reunions i trobades familiars i socials en horari nocturn

1. Durant el període de vigència d'aquest Acord, les reunions i trobades familiars i socials, en horari nocturn, s'han de sotmetre a les condicions següents:

  1. Quan la incidència acumulada a catorze dies a l'illa sigui superior a 350 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 5 % en relació amb els llits de cures crítiques per COVID-19 o del 2 % en relació amb els llits d'hospitalització per COVID-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l'horari comprès entre les 02.00 i les 6.00 hores, excepte si es tracta de persones convivents.
  2. Quan la incidència acumulada a catorze dies a l'illa sigui superior a 450 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 10 % en relació amb els llits de cures crítiques per COVID-19 o del 5 % en relació amb els llits d'hospitalització per COVID-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l'horari comprès entre les 01.00 i les 6.00 hores, excepte si es tracta de persones convivents.

2. Als efectes del que es preveu en l'apartat anterior, es consideren persones convivents aquelles que ocupen un mateix habitatge o allotjament.

3. Als efectes del càlcul de la pressió hospitalària per a l'illa de Formentera, s'han d'atendre els indicadors hospitalaris de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Segon. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 2 d'agost de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez