Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 334333
Acord del Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de delegació de competències en el president del SOIB

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) és un organisme autònom a l'empara de l'article 2.1.a) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball, creat per la Llei 7/2000, de 15 de juny i modificacions posteriors (particularment la que resulta de la disposició final setena de la Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2015).

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB 21, de 15 de febrer), i les modificacions posteriors estableixen que les competències en matèria de treball estan atribuïdes a l'actual Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

L'article 33.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, assenyala que la competència per resoldre els procediments de revisió d'ofici d'actes nuls i declarar la lesivitat dels actes anul·lables correspon a l'òrgan col·legiat superior de direcció de l'organisme, que, d'acord amb l'article 3 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, és el Consell de Direcció del SOIB.

L'article 108 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, assenyala que, una vegada iniciat el procediment de revisió d'ofici a què es refereixen els articles 106 i 107, l'òrgan competent per declarar la nul·litat o lesivitat pot suspendre l'execució de l'acte, quan aquesta pugui causar perjudicis de reparació impossible o difícil.

Atès que l'Administració de la Comunitat Autònoma ha d'actuar d'acord amb el principi constitucional d'eficàcia i que s'ha d'agilitar la tramitació dels procediments a fi d'aconseguir un funcionament més eficient, i atesa també la dificultat per coordinar i reunir tots els membres del Consell de Direcció, en atenció als principis d'economia i eficiència es considera necessari i oportú delegar en el president del SOIB la competència per resoldre els procediments de revisió d'ofici d'actes nuls i declarar la lesivitat dels actes anul·lables, així com l'adopció de la suspensió de l'acte en aquests procediments.

L'article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que, mitjançant un acte motivat, els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

Per tot això, reunit el Consell de Direcció del SOIB el 7 de maig de 2021, d'acord amb l'article 42.d) de la Llei 3/2003, de 26 de març, es va dictar el següent

Acord

Primer. Delegar en el president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears les competències següents:

a) La resolució final dels procediments de revisió d'ofici d'actes nuls i de declaració de lesivitat dels actes anul·lables.

b) L'adopció de la suspensió de l'execució de l'acte en cas de procediments de revisió d'ofici.

Segon. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. La Resolució esdevindrà efectiva el mateix dia de la publicació.

 

Palma, data de la signatura electrònica (26 de juliol de 2021)

El Consell de Direcció del SOIB El president del Consell de Direcció del SOIB i president del SOIB Iago Negueruela Vázquez