Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 331000
Resolució de la presidenta del Consorci Centre Balears Europa de 28 de juliol de 2021 per la qual es deleguen competències en la secretària general de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Per mitjà de l'Acord del Consell de Govern de 12 de setembre de 2014 (BOIB núm. 126, de 18 de setembre), es va autoritzar la modificació dels Estatuts del Consorci Centre Balears Europa. Aquesta modificació va suposar, entre d'altres aspectes, que es va crear una segona Vicepresidència en Afers Econòmics, mentre que l'altra vicepresidència va passar a denominar-se Vicepresidència d'Afers Europeus.

2. En la sessió de 9 de juliol de 2019, la Junta Rectora en Comissió del Consorci Centre Balears Europa va aprovar l'acord de nomenament del senyor Félix Pablo Pindado (en aquella data, vicepresident d'Afers Europeus) com a secretari de la Junta Rectora en Comissió i en Ple. Cal entendre que aquest acord va suposar la delegació de la funció de secretari en el senyor Félix Pablo Pindado, segons el que preveu l'apartat 1.3 de l'article 13 dels Estatuts del Consorci Centre Balears Europa.

3. El 17 de juliol de 2019 la presidenta del Consorci Centre Balears Europa va dictar una resolució per mitjà de la qual va nomenar el senyor Antonio Vicens Vicens, director general de Relacions Exteriors, com a vicepresident d'Afers Europeus. Cal considerar que aquest nomenament va deixar sense efecte el nomenament de Félix Pablo Pindado com a vicepresident d'Afers Europeus.

4. Mitjançant la Resolució de la presidenta del Consorci Centre Balears Europa de 24 de juliol de 2019, publicada en el BOIB núm. 103, de 27 de juliol, es varen delegar les competències de la presidenta i del director gerent en el vicepresident d'Afers Europeus del Consorci Centre Balears Europa.

5. Des del 23 de juliol de 2021, el lloc de director gerent del Consorci Centre Balears Europa es troba vacant, i l'exercici de les atribucions d'aquest òrgan corresponen, en virtut de l'article 21.2 dels Estatuts del Consorci Centre Balears Europa, al president o presidenta. Tenint en compte la quantitat de funcions que ha d'exercir la presidenta atès que és la persona titular de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, i amb l'objectiu d'aconseguir més eficàcia en l'exercici d'aquestes competències assumides per la presidenta com a directora gerent, es considera convenient delegar en la secretària general de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors les competències que els Estatuts atribueixen al director o directora gerent, segons l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Fonaments de dret

1. Els articles 8 i 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En particular, d'acord amb l'annex 1 del Decret 11/2021, el Centre Balears Europa queda adscrit a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors.

4. Els articles 20 i 21 dels Estatuts del Consorci Centre Balears Europa.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Delegar en la secretària general de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, i fins a la data en què es nomeni un nou director o directora gerent del Consorci Centre Balears Europa, les atribucions pròpies del director o directora gerent -inclosa la de secretària de la Junta Rectora en Comissió i en Ple- que, per vacant d'aquest òrgan, actualment exerceix la presidenta.

 

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual té efectes a partir del 26 de juliol de 2021.

 

Palma, 28 de juliol de 2021

La presidenta del Consorci Centre Balears Europa Rosario Sánchez Grau