Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 326228
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), per la qual es modifica la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 28 de setembre de 2020, per la qual es convoquen subvencions per a la paralització temporal de l’activitat pesquera del 2020 a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 1 d'octubre del 2020 es va publicar al BOIB núm. 169 la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 28 de setembre de 2020, per la qual es convoquen subvencions per a la paralització temporal de l'activitat pesquera del 2020 a les Illes Balears.

El Reial decret 1173/2015, de 29 de desembre, de desenvolupament del Fons Europeu Marítim i de Pesca, estableix les normes bàsiques aplicables en matèria de gestió de les ajudes a la paralització definitiva i temporal de l'activitat pesquera, d'acord amb el que estableix la Llei 3/2001, de 26 de març, de Pesca Marítima de l'Estat, i el Reglament (UE) núm. 508/2014 del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de maig de 2014.

D'acord amb el que estableix l'article 16.1 del Reial decret 1173/2015, l'import màxim de l'ajuda concedida als armadors dels bucs objecte de paralització temporal es calcularà multiplicant el barem corresponent, que estableix l'annex III, pel número d'arqueig brut del buc i el nombre de dies establert com a període subvencionable a l'Acord de Conferencia Sectorial per a l'aturada.

A la Conferencia Sectorial de Pesca, celebrada el 15 de juny del 2020, es va acordar l'aprovació de les aturades temporals al Mediterrani, així com el calendari i la distribució del finançament de les ajudes, concretament, quan a les Illes Balears es van establir períodes subvencionables de 15 dies per a l'illa de Mallorca, de 10 dies per a l'illa de Menorca i de 22 dies per a les illes d'Eivissa i Formentera.

D'altra banda, l'article 16.4 del text refós de la Llei de subvencions estableix que la proposta de resolució no crea cap dret a favor del beneficiari que es proposi davant l'Administració, mentre no es dicti, es notifiqui o es publiqui la resolució de concessió.

Atès que el procediment de concessió d'ajudes iniciat està en fase d'instrucció i que en els expedients corresponents a les sol·licituds afectades encara no s'ha dictat la proposta de resolució, cal modificar la convocatòria per tal d'adaptar-la a les normes reguladores del procediment de concessió que estableix el Reial decret 1173/2015, de 29 de desembre.

Per tot això, en virtut del que estableix l'article 6.1.g del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Es modifica el punt 4 de l'apartat cinquè de la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 28 de setembre de 2020, per la qual es convoquen subvencions per a la paralització temporal de l'activitat pesquera del 2020 a les Illes Balears, que queda redactat de la manera següent:

“4. El període subvencionable màxim serà:

- per a l'Illa de Mallorca, de 15 dies,

- per a l'illa de Menorca, de 10 dies,

- per a les illes d'Eivissa i Formentera, de 22 dies.”

Segon

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 29 de juliol de 2021

La presidenta del FOGAIBA

María Asunción Jacoba Pía de la Concha García Mauriño