Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 328527
Nomenament controladors zona ORA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

RESOLUCIÓ D'ALCALDIA

A la vista dels antecedents següents:

-Real Decret Legislatiu 6/2015 de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles a motor i Seguretat Vial, on s'atribueix als municipis la competència de regulació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit a les vies urbanes de titularitat municipal.

-Ordenança Municipal de la taxa per a l'autorització administrativa de l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en els espais públics municipals (ORA), publicada al BOIB n.º 122, el 9 de setembre de 2014, on s'estableix, en el seu article:

"Art. 2.3.- Les zones d'estacionament regulat podran ser:

- ORA: Quan se subjecti a l'estacionament al previ pagament del preu públic establert.

- ZAR: En els termes definits per l'article 16 de la present Ordenança, quan se reservi l'estacionament exclusivament per als residents, independentment que dit règim coexisteixi, o no, amb altres tipus de regulació d'aparcament."

-Atès que l'Entitat Pública Empresarial Sóller 2010 gestiona el servei públic de l'ORA mitjançant encomana de gestió aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Sóller en data 26 de novembre de 2004.

-Atès que tot el personal específic destinat a controladors ORA ha rebut la formació adient en vers l'ordenança municipal reguladora de la taxa per a l'autorització administrativa de l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en els espais públics municipals (ORA).

-Atès que l'estacionament a zona regulada, no implica el desconeixement de les normes de circulació, ni l'abonament del preu públic dóna dret a no complir la resta de la normativa.

De conformitat amb la potestat reguladora de l'administració municipal, d'acord a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases de Règim Local.

En conseqüència, RESOLC:

PRIMER.- El control de l'estacionament a les zones d'estacionament regulat serà dut a terme de manera directa pel personal de Sóller 2010, adscrit al servei de controladors ORA.

SEGON.- Que a les zones d'estacionament regulat, que marca l'Ordenança ORA, puguin denunciar les infraccions incloses a l'article 13 de la mateixa Ordenança, corresponents a:

1.- Estacionar sense exhibir el tiquet.

2.- Estacionar superant el temps autoritzat segons el tiquet.

3.- Estacionar col·locant defectuosament el tiquet, de forma que no es permeti la seva lectura des de l'exterior del vehicle.

4.- Estacionar col·locant nou tiquet, ocupant un estacionament situat a menys de 150 metres al que s'ha utilitzat anteriorment, durant el període dels 30 minuts següents a l'hora de finalització del temps màxim autoritzat.

5.- Estacionar exhibint comprovant horari o di9stintiu falsificats, manipulats o corresponents a zones o sectors distints.

6.- Estacionar exhibint distintiu en els següents supòsits:

- Una vegada transferida la propietat del vehicle per al qual se va atorgar.

- En vehicle distint a l'autoritzat

- Amb posterioritat al canvi de domicili dl titular del mateix.

7.- Obtenir el distintiu mitjançant l'empadronament o transferència del vehicle ficticis.

TERCER.- El personal controlador de l'estacionament regulat anirà vestit amb uniformitat proporcionada per Sóller 2010 i amb identificació, així com amb peces d'alta visibilitat.

QUART.- Els controladors de l'estacionament regulat tindran assignat un distintiu identificatiu que serà el que figurarà al butlletí de denúncies. Aquest distintiu es correspon amb la següent grafia: C000, on C és invariable, 000 es correspon al nombre de controlador, que s'assigna de manera correlativa natural.

CINQUÈ.- La relació actualitzada, amb detall de la identificació del servei de vigilància de l'estacionament regulat, que no siguin agents de l'autoritat, amb expressió del nom, llinatges, adreça, les tres darreres xifres del seu NIF i lletra, així com el número d'identificació és la que figura al punt sisè. En les notificacions que es tramitin, en el seu cas, es farà constar el número de controlador i la referència del present BOIB.

SISÈ.- D'acord amb allò dispost a l'article 87.2 del Reial Decret 6/2015, de 30 d'octubre pel que s'aprova el text consolidat de la Llei de Trànsit, Circulació, Vehicles a motor i Seguretat Vial, mitjançant la present publicació es facilita les dades d'identificació dels denunciants:

LLINATGES

NOM

3-NIF

ADREÇA

LOCALITAT

CODI

VIDAL FLORIT

ISABEL MARIA

602M

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C011

BOTA SAAVEDRA

ENRIC

388V

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C003

DARDER ROSELL

ALBERTO

104D

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C012

MAS ESCALAS

FRANCISCO

693R

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C018

JORDAN MARIANO

ROSA

519D

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C024

MARQUEZ HERNANDEZ

JUAN MARIA

871P

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C022

MANRESA GALLEGO

PATRICIA

766A

C/HOSPICI 2

07100 SÓLLER

C023

SETÈ.

- Aquest Decret entrarà en vigor al següent dia de la seva publicació.

 

Sóller, en el dia de la signatura electrònica (27 de juliol de 2021)

El batle

 Carlos Simarro Vicens