Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 327934
Aprovació definitiva preus públics prestació Servei Ajuda a Domicili, entrega menús a domicili i Teleassistència. de l'Ajuntament de Lloseta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Plenari de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el passat 26-07-2021, aprovà definitivament l'Ordenança reguladora dels preus públics per a la prestació del Servei d'Ajuda a Domicili, entrega de menús a domicili i Teleassistència de l'Ajuntament de Lloseta, segons preveu l'article 49 Llei 7/1985, de 2 d'abril, el text íntegre de l'ordenança es publicarà en el BOIB i serà d'aplicació a partir del sia següent de la seva publicació en el BOIB.

 

Lloseta, document signat electrònicament (29 de juliol de 2021)

El batlle José María Muñoz Pérez

 

“ORDENANÇA REGULADORA DELS PREUS PÚBLICS PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D'AJUDA A DOMICILI, ENTREGA DE MENÚS A DOMICILI I TELEASSISTÈNCIA DE L'AJUNTAMENT DE LLOSETA

Art. 1er. Fonaments i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i pels articles 41 i següents del Reial Decret legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix els següents preus públics per la prestació de serveis d'ajuda a domicili, entrega de menús a domicili i teleassistència domiciliària, que es regirà per la present Ordenança.

Art. 2n. Fet imposable

El fet imposable és la prestació de serveis i realització d'activitats que s'expressen a les tarifes contingudes a l'article cinquè d'aquesta ordenança.

Art. 3er. Subjectes passius

Són subjectes passius de, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, i les entitats a què es refereixen els articles 30 i següents de la Llei General tributària, que sol·licitin o en interès dels quals redundi la prestació de serveis i realització d'activitats a que es refereix aquesta Ordenança.

Art. 4t. Responsables

Estan obligats al pagament de les tarifes establertes en la present ordenança:

a.- Les persones que es beneficiïn dels servei d'ajuda a domicili, entrega de menús a domicili i/ó teleassistència prestats per aquest Ajuntament.

b.- En substitució d'aquestes, els familiars que tinguin l'obligació legal o pactada d'atendre a les persones usuàries del servei.

 

1.- Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els articles 38.1 i 39 de la Llei general tributària.

2.- Seran responsables subsidiaris les persones responsables de les societats, les Sindicatures, d'Intervenció o de liquidació, i les entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 40 de la Llei general tributària.

Art. 5è Quota tributària.

1)SERVEI D'ENTREGA DE MENÚS A DOMICILI:

Les persones usuàries hauran d'abonar una tarifa per menú entregat de 5 euros.

2)SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA DOMICILIÀRIA:

Les persones usuàries hauran d'abonar una tarifa mensual de 10 euros per terminal.

3)SERVEI D'AJUDA A DOMICILI:

Les persones usuàries hauran d'abonar una tarifa de 4 euros per assistència.

Art. 6è. Beneficis fiscals

Els serveis regulats en la present ordenança tindran caràcter gratuït en els casos excepcionals en que,  per les condicions socio-econòmiques de les persones usuàries, no puguin fer front a les tarifes referides en aquesta ordenança, previ informe del departament de benestar social i de conformitat amb la normativa d'ajuts d'urgència social.

Art. 7è. Meritació

Els preus públics es meritaran en el moment de sol·licitar la prestació del servei.

Art. 8è Normes de gestió

1.Mensualment es realitzaran les liquidacions corresponents basant-se en els informes dels responsables del servei on hi faran constar les persones beneficiaris, els serveis utilitzats per a cada persona usuària i en el cas del servei d'ajuda a domicili, les hores d'assistència referents al mes anterior.

2.Les persones o entitats deutores domiciliaran el pagament dels seus deutes en comptes obertes en Entitats de dipòsit.

3.L'incompliment del pagament de les quotes en els terminis establerts donarà lloc a la baixa de la prestació del servei, sense perjudici de l'execució del procediment previst en la legislació aplicable per fer efectives les deutes tributàries.

4.Les persones usuàries dels serveis que interrompin voluntàriament la percepció dels mateixos, ho comunicaran al departament dels serveis socials amb una setmana d'antelació.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Es deixa sense efecte l'anterior ordenança reguladora de la taxa per a la prestació del servei d'ajuda a domicili i teleassistència, aprovada per acord de ple de 21 de gener de 2013.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta ordenança entrarà en vigor, una vegada aprovada definitivament i publicat el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Província, en el termini previst en l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l'article 70 d'aquesta.