Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 325365
Extracte de les bases reguladores per a la Convocatòria Pública de Subvencions per a comerços, consistent en el bescanvi de bons socials 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 577483

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Palma (www.participacio.palma.cat).

Primer. Beneficiaris:

Els beneficiaris seran els comerços que reuneixin els següents requisits en data de la publicació de la convocatòria: 

  1. Tenir el seu domicili social i fiscal al terme municipal de Palma.

  2. Que la seva activitat principal estigui inclosa a un dels epígrafs següents:

    1.  659.4:   Comerç al  detall de llibres, articles de papereria i escriptori i articles de dibuix i belles arts, excepte quioscos situats a la via pública. 

    2. 659.6:  Comerç  al  detall  de joguines, articles d'esport, peces esportives de vestit, calçat i tocat , armes, cartutxeria i articles de pirotècnia.

(Aquest epígraf correspon a una classificació sobre l'IAE. En cap cas, es subvencionaran articles com armes, cartutxeria i articles de pirotècnia, tal i  com es defineix a l'apartat 6 d'aquestes bases).

  1. Que s'inclogui en algun d'aquests supòsits:

    1. Microempresa: entenent com a tal la que ocupi a 10 o menys de 10 treballadors. 

    2. Autònom: ha d'estar d'alta com autònom en la Seguretat Social i Hisenda.

*Per al càlcul de la mitjana de plantilla es consideraran els treballadors i les treballadores per any a jornada completa. En el cas de persones treballadores amb jornada parcial el seu còmput serà proporcional a les hores treballades.

  1. Que la superfície comercial de l'establiment no superi els 700 metres quadrats de superfície de venda (per a més d'un local es tindrà en compte que cada un dels locals no superi els 700 metres quadrats de venda, per al càlcul de les superfícies s'estarà al que consti a l'IAE).

  2. Que no estigui vinculada o participada en més d'un 25 % per empreses que no reuneixin algun dels requisits anteriorment exposats (escriptura de constitució i estatuts).

  3. Que no estigui exclosa de l'accés a subvencions públiques per la comissió d'infraccions, art. 10 de l'Ordenança Municipal de Subvencions.

  4. Trobar-se al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions o ajuts públics i en el compliment de les obligacions tributàries.

  5. No estar sotmès a cap de les prohibicions per ser beneficiari dels ajuts que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  6. Acreditar pèrdues econòmiques a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Segon. Objecte:

L'objecte és,  d'acord amb el Pla Estratègic de subvencions  de Participació Ciutadana,  aprovat  per  acord de  Junta de Govern  número  JGL_20210512_01_U031 de data 12 de maig de 2021,  regular el procediment i les condicions per a l'atorgament de la subvenció en règim de concurrència no competitiva, dirigida als comerços com a mesura de reactivació i recuperació econòmica.

Tercer. Bases reguladores.

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (publicada al BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015).

Quart. Quantia.

L'import màxim que es destina a la present convocatòria és de 210.000   amb càrrec a la partida pressupostària 16.43100.4790045 dels pressuposts generals de l'Ajuntament de Palma per a l'any 2021.

Si abans de la posada a disposició dels bons socials es produís un increment de crèdit en la partida citada, aquest import se sumarà al ja existent i es repartirà entre els sol·licitants així com la resta del pressupost i fins que la totalitat del crèdit s'esgoti. Aquest increment es podrà realitzar sense la necessitat d'una nova convocatòria segons l'article 58 del RLGS.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Sisè. Altres dades.

-Atès l'interès general, la naturalesa i la finalitat de la subvenció, d'acord amb l'article 36.2 de l'Ordenança municipal de subvencions, i vist el caràcter extraordinari de la convocatòria dins el marc de la recuperació i reactivació econòmica derivada de la crisi de la COVID-19, l'actuació subvencionada correspon al 100% de les aportacions realitzades pels comerços. Es calcula prenent com a referència l'aportació que realitza el comerç aplicant el descompte pel bescanvi del bo social, i justificant el cost real. En cap cas, supera el 100% de l'activitat subvencionada.

-No s'estableix un import màxim per beneficiari. L'Ajuntament de Palma tramitarà l'abonament a aquests en funció del número de bons correctament bescanviats i justificats segons les bases.

-El bescanvi del bo s'ha d'haver efectuat amb data límit de 20 de novembre de 2021. En relació amb la data s'estarà al que consigna la factura corresponent, no admetent factures posteriors.

 

Palma, 28 de juliol de 2021

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior Alberto Jarabo Vicente