Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CONSELL

Núm. 323269
Aprovació definitiva de la relació individualitzada de bens a expropiar per a l’execució del projecte municipal «Construcció d'un passeig per als vianants entre el cementiri de Consell i el Passeig de l'estació»

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que el Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 27 de juliol de 2021, va adoptar el següent acord:

Aprovació definitiva de la relació individualitzada de bens a expropiar per a l'execució del projecte municipal «Construcció d'un passeig per als vianants entre el cementiri de Consell i el Passeig de l'estació»

Antecedents:

Primer.- A la vista de l'acord adoptat per la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme en sessió de dia 29 de gener de 2021, relatiu a declaració d'interès general del projecte municipal «Construcció d'un passeig per als vianants entre el cementiri de Consell i el passeig de l'estació”, publicat en el BOIB núm. 14 de 02 de febrer de 2021.

Segon.- A la vista de l'acord adoptat per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària de data 16 de març de 2021 relatiu a l'aprovació del projecte tècnic per a l'execució de les obres consistents en «Construcció d'un passeig per als vianants entre el cementiri de Consell i el passeig de l'estació”, exposat al públic per un termini de quinze dies, sense que s'hagin presentat al·legacions o reclamacions (BOIB núm. 45 de 03 d'abril de 2021)

Tercer.- Que els articles 9 a 14 de la Llei d'Expropiació Forçosa, de 16 de desembre de 1954, determinen que amb caràcter previ a l'inici del procediment d'expropiació és requisit la declaració d'utilitat pública o interès social, que segons l'article 10 s'entén implícita quan afecti a l'execució de plans d'obres i serveis de l'Estat, Província o Municipi.

Quart.- Vist que l'aprovació del Projecte Tècnic porta implícita la declaració de la utilitat pública de les obres en ell contemplades, i que, per tant, porta amb si l'autorització per expropiar els béns i els drets necessaris per a la seva realització.

Cinquè.- Que pels Serveis Tècnics i Jurídics d'aquesta Corporació s'ha redactat la relació de propietaris, béns i drets que resulten afectats per l'execució del citat Projecte.

Sisè.- Vist l'Informe de Secretaria i de conformitat amb el que disposen els articles 4.1.d) de la Llei 7/85, de 2 d'abril, 90 i 94 del Reial decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, 10 i següents de la Llei d'expropiació Forçosa i els concordants del seu Reglament, l'article 42 del Text Refós de la Llei del Sòl i Rehabilitació Urbana.

Setè.- Que el Ple en sessió ordinària de 25 de maig de 2021 va aprovar inicialment la relació individualitzada de bens a expropiar, acord que va ser notificat i publicat de conformitat amb l'article 18 de la Llei d'Expropiació Forçosa, sense que s'hagin presentat al·legacions ni observacions.

Vuitè.- De conformitat amb els articles 20 a 22 de la Llei d'Expropiació Forçosa correspon al Ple aprovar la relació definitiva dels béns a expropiar i la necessitat d'ocupació dels mateixos

Per tot l'anterior es proposa al Ple l'adopció del següents:

Acords:

Primer.- Atès que no s'han presentat al·legacions ni observacions en el termini concedit a l'efecte per part dels interessats s'acorda aprovar amb caràcter definitiu la relació concreta, individualitzada i valorada, dels béns i drets a ocupar necessàriament per a l'execució de les obres, i que s'expressen al final d'aquest acord, així com la designació nominal dels interessats amb els quals han d'entendre's els successius tràmits.

 

RELACIÓ DE BÉNS AFECTATS

— Identificació del propietari:

- Sra. Maria Asunción de Oleza Lastau amb DNI 41.177.500-W, en qualitat de usufructuària, des de dia 07 d'agost de 2012.

- Sr. Antonio Francisco Planas de Oleza amb DNI 43.033.726-J en qualitat de nu propietari, des de dia 07 d'agost de 2012

- Sr. Jacobo Planas de Oleza amb DNI 43.062.742-A en qualitat de nu propietari, des de dia 07 d'agost de 2012.

— Descripció de la finca:

Dades Cadastrals: 07016A001001340000DF

Localització: Polígon 1 Parcel·la 134 Consell (Illes Balears)

Classe: Rústica

Superfície: 1.480,00 m2

Coeficient de participació: 100%

Ús: Agrari

— Tipus d'afecció: Sense càrregues

— Valoració: 12.033,36 € (Segons informe TINSA de 30 de març de 2021).

Segon.- Considerar que amb l'actuat queda demostrada la necessitat d'ocupació dels béns i drets al fet que es refereix aquest expedient, i per tant, s'acorda la necessitat d'ocupació dels mateixos, considerant que aquest acord inicia l'expedient expropiatori, entenent-se totes les actuacions posteriors referides a aquesta data de 27 de juliol de 2021.

Tercer.- Procedir a la publicació d'aquest acord en la forma al fet que es refereix l'article 21 en relació amb el 18 de la Llei d'Expropiació Forçosa, amb notificació personal als interessats. De conformitat amb l'article 24 es convida als interessats per a que en el termini de quinze dies hàbils, des del següent al de la notificació, proposin un preu que propiciï l'adquisició per mutu acord.

Quart.- Si els titulars dels terrenys no compareguessin en l'expedient i la propietat és litigiosa, es donarà trasllat de l'actuat al Ministeri Fiscal, amb qui s'entendran les actuacions posteriors.

 

Consell, en data de la signatura electrònica (27 de juliol de 2021)

El batle

Andreu Isern Pol