Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 316908
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA 2018 0010. Aprovació definitiva de la modificació del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma (PRI) a l’àmbit de les UA 12 i 13

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 17 de juny de 2021, va aprovar definitivament una modificació del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma (PRI) a l'àmbit de les UA 12 i 13, mitjançant el següent acord:

“INFORME DE LA TAG CAP DE SERVEI. En sessió ordinària de 29-10-2020 el Ple de l'ajuntament va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma  a l'àmbit de les UA 12 i 13, que  ha estat redactada pels Serveis Tècnics de Planejament. L'objecte de la modificació és mantenir l'ordenació del sòl lucratiu com a zona I2d i reajustar la seva alineació amb el viari públic del carrer Mar Egea per tal de poder ampliar la vorera i permetre la plantació d'arbres donant sentit a les determinacions que estableix el PRI per als corredors paisatgístics. Amb la modificació també es canvia l'ordenació de l'UA 13 per ser més coherent amb l'ordenació contigua, eliminant-se totes dues unitats d'actuació.

La modificació procedeix vista la Sentència nº 524/2016 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, de data 05/10/2016, per la que es declara nul el PRI quant a l'ordenació de la UA12 i vist que no es va considerar adient el manteniment de l'ordenació del PGOU per no ser coherent amb l'ordenació del terrenys confrontants ordenats pel PRI.

Ja es va informar per  la tècnica redactora abans de l'aprovació inicial de la modificació, que segon l'article 9.5 de la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, es considerava que la present Modificació no tenia efectes significatius en el medi ambient vist l'abast de la modificació.

El projecte de modificació del PRI aprovat inicialment ha estat sotmès a informació pública durant 30 dies mitjançant anuncis al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 200 de dia 26-11-2020, edicte núm. 11648; al diari Última Hora, de 30-11-2020;  i al tauler d'anuncis d'aquesta Corporació (seu electrònica). Dins aquest termini d'informació pública no s'han presentat al·legacions.

S'ha emes informe per la Direcció General d'Aviació Civil, que s'ha rebut, amb RGE d'aquest ajuntament en data 13-10-2020,  en sentit favorable amb l'obligació d'incorporar els plànols de servituds aeronàutiques aportades i  un apartat amb l'obligació de compliment de l'article 97 de les Normes Urbanístiques del PGOU, que s'ha incorporat  a la documentació que es du a aprovació.

També es va  demanar informe a l'Institut de la dona, que es va emetre, amb RGE el dia 10-06-2020,  en sentit favorable, amb la condició de què s'elaborés estudi d'impacte de gènere que s'ha elaborat pels tècnics municipals i incorporat al projecte que es duu a aprovació. A petició de l'Institut s'ha tornat a remetre el nou projecte i en data de RGE en aquest ajuntament el 3-02-2021 s'emet nou informe favorable amb la recomanació de què s' hauria de sol·licitar informe al Consell de dones i per la Igualtat de Palma. En data 26-02-2021 se sol·licita perquè emeti informe a aquest Organisme, rebuda en data 03-03-2021 i sense que a data d'avui s'hagi emès, per la qual cosa, considerat el que disposa l'article 80 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, es continua amb la tramitació de l'expedient.

En data 29-01-2021 el Consell de Mallorca emet informe favorable en relació al que disposen els 72.3 i 73 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca.

També es va demanar informe a la Demarcació de Costes, abans de l'aprovació inicial de la modificació del planejament i, després de dita aprovació, en data 11-02-2021, es remet nova petició d'informe de la versió definitiva, en castellà, i que reben en data 15-02-2021. Vist el que disposa l'article 117 de la.2 de la Llei 22/1988, de Costes, transcorregut el termini de dos mesos sense que s'hagi emès l'informe es pot continuar amb la tramitació.

Vista la tramitació de l'expedient i els informes favorables es proposa l'aprovació definitiva del projecte de modificació del PRI que es conté  a la carpeta electrònica en el següent enllaç: I:\DOC TECNICA ORIGINAL\PA DOC TECNICA ORIGINAL\PA2018-0010-MOD PRI UA12 I UA13\PA2018-0010-v20210428-AD.

Es fa constar que se sol·licitarà informe a la Secretaria General en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les Comissions, atribuïdes en l'article 122.5.e) apartat 2n. de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l'article 123.2 del mateix text legal, que tindrà caràcter preceptiu perquè es tracta d'assumptes que exigeixen una majoria especial.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els art. 127.1.c), 123.1.i), 122-4-a), i  amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85 de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre de Mesures per la modernització del govern local,  99 i següents del Reglament Orgànic del Ple,  4-1-e) i  12-a) del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, es considera que el Consell de la Gerència  pot  adoptar la següent  resolució:

Proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte de  modificació del PRI de la Platja de Palma, redactat pels Serveis tècnics de Planejament, per tal que sigui elevat al  Ple de l'Ajuntament, previ dictamen de la Comissió Informativa per  l'adopció del següent:

ACORD

1r. Aprovar definitivament el projecte de modificació del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma  a l'àmbit de les UA 12 i 13, que  ha estat redactada pels Serveis Tècnics de Planejament, amb l'objecte de mantenir l'ordenació del sòl lucratiu com a zona I2d i de reajustar la seva alineació amb el viari públic del carrer Mar Egea per tal de poder ampliar la vorera i permetre la plantació d'arbres donant sentit a les determinacions que estableix el PRI per als corredors paisatgístics. Amb la modificació també es canvia l'ordenació de la UA 13 per ser més coherent amb l'ordenació contigua, eliminant-se totes dues unitats d'actuació.

El projecte que es du a aprovació definitiva ha quedat arxivat a la carpeta electrònica en el següent enllaç:

I:\DOC TECNICA ORIGINAL\PA DOC TECNICA ORIGINAL\PA2018-0010-MOD PRI UA12 I UA13\PA2018-0010-v20210428-AD.

2n. Comunicar aquest acord  als  Serveis municipals que es puguin trobar afectats, així com a l'oficina de la revisió del PGOU.

3r. Donar trasllat a la Delegació del Govern, al Consell Insular de Mallorca i al Govern de les Illes Balears del present acord, dins el termini de quinze dies des de la seva adopció, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

4t. Publicar l'acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5è. Notificar el present acord als propietaris afectats pel canvi d'ordenació.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

Així mateix i d'acord amb l'art. 70 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, es publica tot seguit el text complet de les ordenances d' aquesta modificació de PGOU:

"

Planejament que es modifica

Planejament aprovat

PGOU

Àmbit UA 12 anul·lada

PRI

Àmbit UA 13

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PRI

I2a

If0b

I2d

EL

Sistema viari

I2d

Sistema viari

ORDENANDES APROVADES:

El sòl lucratiu es qualifica com a zona I2d regulada en els articles 93 i 94 de les Normes del PRI. El sòl no lucratiu es qualifica com a sistema viari regulat en el capítol primer del Títol IV de les citades Normes.

Respecte als àmbits de gestió, es suprimeixen els àmbits de la UA12 (ja anul·lada per sentència) i de la UA13. Per això es suprimeixen els articles 131 i 132 de les Normes del PRI així com les fitxes de les unitats d'actuació.

Li és d'aplicació l'article 97 de les Normes Urbanístiques relatiu a les Edificacions frontereres a cursos públics, frontereres a carreteres, a línies elèctriques aèries d'alta tensió i poliducte de productes petrolífers, més les servituds aeronàutiques segons la redacció vigent inclosa en la Modificació puntual de PGOU relativa a l'ajustament de la superfície de sòl de creixement als límits establerts en el PTIM aprovada definitivament en data 25/09/2014.

La totalitat de l'àmbit es troba inclosa en les zones de servituds aeronàutiques corresponents a l'Aeroport de Palma de Mallorca. En els plànols I.04 i I.05 es representen les línees de nivell de les superfícies limitadores de les servituds aeronàutiques de l'Aeroport de Palma de Mallorca que afecten l'àmbit de la modificació, les quals determinen les alçades (respecte del nivell de la mar) que no ha de sobrepassar cap construcció (inclosos tots els seus elements com antenes, parallamps, xemeneies, equips d'aire condicionat, caixes d'ascensors, cartells, remats decoratius, etc.) modificacions del terrenys o objecte fixe (posts, antenes, aerogeneradors incloses les seves pales, cartells, etc.) així com el gàlib de viari o via fèrria.

FITXES DE LES UNITATS D'ACTUACIÓ

Es suprimeix la fitxa de la UA13.

La UA 12 ja va quedar anul·lada per sentencia, i en adaptació a aquesta, s'ha de suprimir la fitxa de la UA 12 del document Fitxes de Planejament i Gestió del PRI."

 

Palma, 21 de juliol de 2021

El cap del Departament

(Signat mitjançant signatura electrònica)

p.d. Decret de batlia núm 3000/2014, de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de  4-03-2014)

Jaume Horrach Font