Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 312893
PalmaActiva.- Anunci de l’extracte de les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les pime, microempreses i autònoms per fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid 19. (publicat extracte a la base de dades nacional de subvencions ID574675/574680)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 21 de juliol de 2021, aprovà la convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a les pime, microempreses i autònoms per fer front a les conseqüències econòmiques de la Covid 19.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index i a la pàgina web www.palmaactiva.com

Primer.

Beneficiaris

Els beneficiaris poden ser persones físiques o jurídiques, comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques amb o sense personalitat jurídica, legalment constituïdes que desenvolupin la seva activitat econòmica al municipi de Palma, sempre que es compleixin els requisits que motiven la concessió de la subvenció d'aquesta convocatòria:

Que l'activitat econòmica sigui desenvolupada per autònoms o per microempreseso petites empreses, enteses com a empreses que hagin tingut un promig de plantilla màxim de 25 treballadors d'alta laboral.

Que l'activitat s'hagués donat d'alta a la Seguretat Social, mútua professional i Hisenda abans del dia 1 de gener de 2020, i que a la data de la presentació de la sol·licitud continuí d'alta, oberta i en funcionament.

Que puguin acreditar una disminució de facturació d'almanco el 20% com a conseqüència de les mesures restrictives adoptades per pal·liar els efectes de la COVID-19. (veure períodes computables)

En el cas d'aquells beneficiaris que, per l'aplicació del seu règim fiscal no puguin acreditar el punt anterior, hauran de justificar una disminució del rendiment net d'almaco el 75% de l'any 2020 respecte del 2019, acreditat mitjançant la presentació de les declaracions anuals de la renda de les persones físiques.

Que la superfície comercial de l'establiment no superi els 700 metres quadrats de superfície de venda.

La seva activitat principal ha d'estar inclosa en alguns dels epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) que se citen a les bases.

*Per aquells sol·licitants que desenvolupin les seves activitats fora d'establiment permanent per venda ambulant hauran d'autoritzar a Palmaactiva per tal que pugui fer la consulta a l'àrea de Mercats que acrediti que han estat autoritzats a participar en els mercats permanents i/o temporals municipals en els períodes 2019, 2020 i 2021.

Que no estigui exclosa de l'accés a subvencions públiques per la comissió d'infraccions, art. 10 de l'Ordenança Municipal de Subvencions.

No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'art. 13.2 de la Llei 38/2003 general de subvencions. 

En el cas de les comunitat de béns, societats civils o altres entitats econòmiques sense personalitat jurídica s'haurà de nomenar un persona representant apoderada. Així mateix, tal com es preveu a l'article 11.3 de la Llei general de subvencions, la comunitat de bens o la agrupació no es podrà dissoldre fins que transcorri el termini de participació al que fan referència  els articles 39 i 65 de la mateixa llei. En el cas de concessió de la subvenció, la resolució contindrà els percentatges de participació de les persones integrants a l'entitat beneficiaria, en funció dels que participaran en els drets i obligacions derivats de la subvenció. 

En cap cas l'import de la subvenció que s'atorgui a la present convocatòria, unit a d'altres que s'atorguin a altres convocatòries de subvencions o ajudes provinents de qualsevol administració pública i que hagin estat percebuts pel mateix sol·licitant i per a la mateixa finalitat, la quantia total dels mateixos podrà superar la minva d'ingressos de l'activitat del 20% o, al seu cas, la disminució del rendiment net d'almaco el 75% de l'any 2020 prevista a l'aparat 4.4 anterior

Queden  excloses  de la present convocatòria les associacions, fundacions i, en general, les entitats sense ànim de lucre i el personal autònom col·laborador.

Segon.

Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les condicions que han de regir la concessió d'ajuts econòmics dirigits a les petites empreses, microempreses i autònoms, per pal·liar els efectes negatius provocats per les restriccions imposades en aquestes activitats, per tal d'aturar el contagis de la covid-19, durant els períodes del 2020 i 2021.

Tercer.

Bases reguladores

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (publicada al BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015).

Quart.

Quantia

LINEA 1: Es concedirà una quantia fixa de 3.000 euros per sol·licitud, als establiments comercials, empreses de serveis i autònoms amb activitats que es desenvolupin a un establiment permanent ubicat a peu de carrer, amb obertura general al públic, situats al terme municipal de Palma i una quantia fixa de 1.500 euros per sol·licitud empreses i autònoms amb activitats situades fora d'establiment permanent o no situats a peu de carrer, de comerç, serveis i professionals, ubicats al terme municipal de Palma, sempre que compleixin amb els requisits del punt anterior.

LÍNEA 2: Per poder beneficiar-se de la línea 2:

2.1 Manteniment de llocs de treball: Aquelles empreses que essent beneficiàries de la línea 1 tinguin treballadors a càrrec, podran veure incrementada l'ajuda en 3.000 euros, si el nombre de treballadors amb alta laboral a l'empresa durant el primer trimestre de l'any 2021 (des de 1 de gener de 2021 fins al 31 de març de 2021, ambdós inclosos) és igual o superior al nombre de treballadors amb alta laboral d'alta durant el quart trimestre de 2020 (des de 1 d'octubre de 2020 fins al 31 de desembre de 2020 ambdós inclosos).

Dins els límits pressupostaris previstos, en règim d'avaluació individualitzada, segons estableix l'Ordenança Municipal de Subvencions de l'Ajuntament de Palma aprovada pel Ple en data 26 de febrer de 2015, article 18, sempre que compleixin els requisits establerts als punts 4 i 5 d'aquesta convocatòria.

Cinquè.

Presentació de sol·licituds i termini

Les sol·licituds es poden presentar a partir del dia següent de la publicació de l'obertura de la convocatòria al BOIB i durant els 30 dies naturals següents a la publicació.    

Es presentarà una única sol·licitud per empresa mitjançant models normalitzats que estaran a disposició dels sol·licitants a la pàgina web de PalmaActiva.

Es presentaran exclusivament per via telemàtica, en virtut de l'article 25 del Decret llei 8/2020 de 13 de maig, fent ús del canal d'accés que es preveu a l'art 12 i 14 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre de procediment administratiu comú mitjançant el correu electrònic o sistema que s'habilitarà a la pàgina web de PalmaActiva, www.palmaactiva.com, signada electrònicament pel representant legal o persona facultada o mitjançant firma personal.

Tant les persones jurídiques com les persones físiques hauran de signar la seva sol·licitud mitjançant algun dels sistemes que s'habilitarà al formulari de sol·licitud. No s'admetrà cap sol·licitud que no vagi signada. 

La presentació de sol·licitud per part dels interessats implica l'acceptació del contingut de les Bases.

 

Sisè.

Pressupost

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb el pressupost màxim de 1.975.000,00 euros. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d'aquesta convocatòria són:

LINEA 1:  amb un pressupost de 1.676.000,00 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 40.43330.4700000  del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2021.

LINEA 2: amb un pressupost de 299.000,00 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 10.24110.4700000 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2021.

Si abans de finalització del termini de presentació de sol·licituds s'incrementés el crèdit disponible, contra el mateix es podran subvencionar aquelles sol·licituds que havent estat informades favorablement, no han pogut accedir a la subvenció per exhauriment de crèdit. L'odre de concessió serà  per l'odre establerta en la llista d'espera que es notificarà mitjançant el gestor electrònic. 

En el cas que es produeixi renuncia d'algun dels beneficiaris, es concedirà subvenció a qui correspongui per ordre de la llista d'espera.

Els sol·licitants que compleixen els requisits per adquirir la condició de beneficiaris podran optar a la concessió de la subvenció mentre hi hagi pressupost disponible a cada una de les aplicacions pressupostàries. La concessió es realitzarà de forma independent i no vinculada, és a dir, si s'ha presentat sol·licitud de subvenció a les dues línies, en el cas que s'exhaureixi el crèdit disponible a una d'elles però resta crèdit disponible a l'altre a la que també pugui optar, es podrà atorgar l'ajut a dita línea.

 

Palma, 22 de juliol de 2021

La gerent

Susana Rincón Otero