Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MONTUÏRI

Núm. 313651
Aprovació definitiva bases subvenció empreses

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap tipus de reclamació contra l'aprovació inicial de les Bases reguladores de la convocatòria d'ajuts extraordinaris per a empreses amb local amb atenció al públic que desenvolupen l'activitat al municipi de Montuïri i que han hagut de cessar la seva activitat més de quinze dies per la situació de crisi del Covid-19, d'acord amb l'establert a l'art. 20 del Reial Decret 500/1990, de 20 d'abril, i a l'article 169 del Text Refús de la Llei 39/88 de 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, es consideren definitivament aprovats en la forma que es transcriu a continuació:

Bases reguladores de la convocatòria d'ajuts extraordinaris i a fons perdut per a empreses amb local amb atenció al públic que desenvolupen l'activitat al municipi de Montuïri i que han hagut de cessar la seva activitat més de quinze dies per la situació de crisi del Covid-19, exercici 2021

PRIMER.- Àmbit d'aplicació.

L'Ajuntament de Montuïri concedirà ajuts a aquelles empreses del municipi de Montuïri, que per la situació de crisi del COVID-19 i les conseqüents mesures establertes amb l'Estat d'Alarma, han hagut de cessar o reduir substancialment la seva activitat econòmica.

SEGONA.- Objecte de la convocatòria.

L'ajut extraordinari i a fons perdut per empreses amb local amb atenció al públic que desenvolupen l'activitat al municipi de Montuïri i que han hagut de cessar la seva activitat més de quinze dies per la situació de crisi del Covid-19, té per objectiu el suport al teixit empresarial del municipi per tal de preservar així la seva activitat i els seus llocs de treball.

TERCERA.- Persones beneficiaries i sol·licitants.

A aquest ajuts extraordinaris hi podran accedir les empreses del municipi de Montuïri, que desenvolupen la seva activitat al municipi i que realitzen les següents activitats:

- Hotels, agroturismes, albergs juvenils i turisme d'interior.

- Bars, cafeteries i restaurants.

- Comerços aturats parcialment (perruqueries, centres d'estètica, gimnasos, tendes i botigues (excepte de queviures), tallers, etc.)

- Empreses lligades al món de la cultura i l'espectacle.

QUARTA.- Consignació pressupostària i quantia màxima total.

Per atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió d'aquest ajuts d'aquesta convocatòria s'aprovarà crèdit adequat i suficient a les partides de l'any 2021. La consignació d'aquesta ajuda extraordinària tindrà un import màxim de 45.000,00 euros; quantitat procedent del GOIB, Consell de Mallorca i Ajuntament de Montuïri a parts iguals.

La quantia que es destinarà a cada grup serà la següent:

- Hotels, agroturismes, albergs juvenils i turisme d'interior: 6.000,00 euros, amb un màxim de 1.800,00 euros per empresa i/o local.

- Bars, cafeteries i restaurants: 14.000,00 euros, amb un màxim de 2.500,00 euros per empresa i/o local.

- Comerços aturats parcialment (perruqueries, gimnasos, tallers, etc.): 24.000,00 euros, amb un màxim de 1.500,00 euros per empresa.

- Empreses lligades al món de la cultura i l'espectacle: 1.000,00 euros, amb un màxim de 1.000,00 euros per empresa.

Depenent del nombre de sol·licituds existents de cada grup, les quantitats podran passar d'un grup a un altre.

CINQUENA.- Compatibilitats.

Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre ajut d'una altra administració o organisme públic o privat rebut pel mateix concepte.

 

SISENA.- Tramitació.

Les sol·licituds, segons el model de l'annex I, es presentaran degudament complimentades i signades pel representant legal de l'activitat en el Registre General de l'Ajuntament de Montuïri. Amb la sol·licitud presentada s'entendrà que s'accepten plenament aquestes bases per part dels interessats.

Les sol·licituds aniran acompanyades de la documentació següent:

- Annex II.

- Certificació de l'AEAT, ATIB i TGSS de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries i socials.

- Còpia de la llibreta bancària o certificat entitat bancària on consti el número de compte al qual s'hagi d'ingressar la subvenció que si s'escau es concedeixi a l'interessat.

Aquests models de sol·licitud es trobaran a disposició dels interessats a l'Ajuntament de Montuïri o a la pàgina web.

Si en la presentació de la sol·licitud s'observa alguna deficiència o hi manca algun document es requerirà a l'interessat per tal que en el termini màxim de 10 dies hàbils pugui esmenar la falta, amb advertiment que si en aquest termini no es produeix l'esmena i/o no s'aporta la documentació sol·licitada, s'entendrà que desisteix de la petició i s'arxivarà sense més tràmit.

SETENA.- Termini de presentació de les sol·licituds.

El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes des de la publicació definitiva d'aquestes bases en el BOIB. No s'acceptarà cap sol·licitud presentada fora de termini.

VUITENA.- Concessió dels ajuts.

El termini de resolució de les sol·licituds d'ajuts no excedirà dels tres mesos des de la data de finalització del termini de presentació. La manca de resolució dintre d'aquest termini produeix efectes desestimatoris.

NOVENA.- Protecció de dades de caràcter personal.

D'acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, es posa de manifest que la informació facilitada pels peticionaris d'aquests ajuts quedarà protegida. Els interessats podran sol·licitar a l'administració municipal l'exercici dels seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició.

Amb la presentació de la sol·licitud i la resta de la documentació requerida per participar en aquest ajut, l'interessat autoritza a l'Ajuntament de Montuïri a facilitar les dades aportades a qualsevol altra administració o organisme sempre que així ho requereixi expressament per al compliment de les seves obligacions específiques i garanteixi, igualment, la confidencialitat de la informació.

DESENA.- Entrada en vigor.

Les presents bases entraran en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra al BOIB, i seran d'aplicació dins aquest exercici 2021.

 

Montuïri, 22 de juliol de 2021

El batle

Joan Verger Rosiñol

 

 

ANNEX I

SOL·LICITUD

AJUTS EXTRAORDINARIS I A FONS PERDUT PER A LES EMPRESES AMB LOCAL AMB ATENCIÓ AL PÚBLIC QUE DESENVOLUPEN L'ACTIVITAT AL MUNICIPI DE MONTUÏRI I QUE HAN HAGUT DE CESSAR LA SEVA ACTIVITAT MÉS DE QUINZE DIES PER LA SITUACIÓ DE CRISI DEL COVID-19

En/Na _____________________________________________________________,veí/ïna de Montuïri, amb domicili a efectes de notificacions al C/________________________________________________________________, núm. _____ pis ____ porta ____, amb DNI núm.__________________, i telèfon____________________________

EXPÒS:

Que en qualitat d'interessat major d'edat i representant legal de l'empresa ____________________________________________ ________________________________________ i atenent la convocatòria de concessions d'ajuts extraordinaris per a les empreses que desenvolupen la seva activitat al municipi i que han hagut de cessar o reduir substancialment la seva activitat, per la situació de crisi del COVID-19, i de conformitat a l'establert a les bases de dita ajuda extraordinari, acompanyo a la present sol·licitud la documentació justificativa següent:

-Certificació de l'AEAT, ATIB i TGSS de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries i socials.

-Còpia de la llibreta bancària o certificat entitat bancària on consta el número de compte (el titular del número de compte ha de ser l'interessat).

-Declaració jurada d'autònom ANNEX 2

Així mateix DECLAR:

* Trobar-me al corrent de les obligacions tributàries i contractuals amb l'Ajuntament de Montuïri: SI ░ NO ░

* Que accepto i compleixo íntegrament el contingut de les bases.

Per tot això,

DEMAN:

Que previs els tràmits pertinents em sigui atorgat l'ajut sol·licitat mitjançant transferència bancària al meu compte especificat en la documentació adjunta.

Atentament,

Montuïri, ___ de _______________ de 2021

Signat

  

 

​​​​​​​ANNEX 2

DECLARACIÓ JURADA AUTÒNOM/A

Sr./Sra. _____________________________________________________________________________________________________, amb DNI______________________, i número d'afiliació a la Seguretat Social _________________________________, en virtut de les mesures restrictives del Govern Central i Autonòmic per fer front a la situació de crisis sanitària ocasionada pel Covid-19 declar que, en la meva condició de treballador/a autònom/a, he suspès del dia __________________________________________________________ a dia __________________________________________________________________________l'exercici de la meva activitat de ____________________________________________________________________________________________ situat en el carrer ___________________________________________________ número _________________ de Montuïri, per causa de força major amb caràcter temporal per suspensió de l'activitat econòmica, per estar inclosa al Real Decret 463/2020 i les modificacions introduïdes pels 465/2020, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la situació de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Declar sota la meva responsabilitat que són certes les dades que es consignen en la present declaració i que, a dia d'avui, les dades declarades segueixen essent vigents.”