Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 312598
Decret d’organització del Consell Insular de Mallorca pel qual es modifica el Decret de dia 26 de gener del 2021 pel qual es determina l’organització del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aquesta presidència ha decretat:

“Fets

1. En data 1 de gener de 2021 es va fer efectiva la integració del personal i dels recursos del Consorci TIC Mallorca en l'estructura del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

2.Com a conseqüència d'aquesta integració, el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local té al seu pressupost el programa 49175 Programa TIC Mallorca. Atès que aquest programa inclou l'econòmica 20600, que correspon a lloguer d'equips informàtics, i que d'acord amb l'actual redacció del Decret d'organització, és el Departament de Presidència el que té les atribucions de lloguer d'equips informàtics.

3. És necessari fer una reestructuració de les atribucions del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i del Departament de Presidència.

Fonaments de dret

1. En l'article 62 de l'Estatut d'autonomia es diu que els consells insulars estableixen la seva organització d'acord amb la Constitució o el dit Estatut.

2. En l'article 9.2 f) de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, s'estableix que correspon al president o presidenta fixar les atribucions dels diferents òrgans de cada departament.

3. En l'article 13.4 d'aquesta mateixa llei es diu que el Reglament orgànic del consell ha de determinar els criteris mínims d'organització dels departaments, els quals s'han de desplegar en el decret del president o presidenta a què fa esment el dit article 9.2 f), que, al seu torn, ha d'establir amb precisió les atribucions dels diversos òrgans de cada departament, incloses, si escau, les de caràcter resolutori pel que fa a les conselleres i els consellers executius, a les directores i els directors insulars i a les secretàries i els secretaris tècnics.

4. En l'article 40.2 del Reglament orgànic del consell diu que la creació, l'extinció i la modificació del nombre, de la denominació i de les atribucions dels departaments es fa mitjançant el Decret d'organització de la Presidència. En aquest decret s'estableix amb precisió les atribucions dels òrgans de cada departament, incloses, si escau, les de caràcter resolutori pel que fa als consellers executius i a les conselleres executives, directors i directores insulars i secretaris tècnics i secretàries tècniques. El contingut d'aquestes resolucions es publica en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i es comunica al Ple en la primera sessió.

En virtut de tot el que s'ha exposat:

DECRET

Article únic. Modificació del Decret organització del Consell Insular de Mallorca de 26 de gener de 2021, en el sentit següent:

1. Es modifica la lletra r de  l'article 4, que queda redactada:

r) Proveir del material informàtic necessari les diverses àrees del Consell de Mallorca, llevat de les que corresponguin al programa TIC Mallorca, i gestionar-lo, dotar de la infraestructura de comunicacions de veu i dades. Donar suport a usuaris del sistema.

2. Es modifica la lletra m de l'article 9, que queda redactada:

m) Oferir serveis i aplicacions informàtiques de forma centralitzada que millorin la gestió municipal i redueixin costos als ajuntaments. Llogar equips informàtics corresponents al programa TIC Mallorca.

Disposició final única

Vigència

Aquest Decret entra en vigor el mateix dia de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

 

Palma, 20 de juliol de 2021

L'Organ Resolutori

Catalina Cladera Crespí