Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 310639
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 21 de juliol de 2021 per la qual s’autoritza la modificació de la configuració del Centre Privat Concertat Sant Alfons, de Felanitx, mitjançant l’ampliació amb una unitat del títol de tècnic superior en Condicionament Físic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el BOIB núm. 107, de 3 d'agost de 2019, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 26 de juliol de 2019 per la qual es modifica la configuració del Centre Privat Concertat Sant Alfons, de Felanitx, amb l'autorització d'una unitat de formació professional bàsica d'Accés i Conservació d'Instal·lacions Esportives, una unitat del cicle formatiu de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural i la transformació d'una unitat de formació professional bàsica de Serveis Administratius en una unitat de Serveis Comercials.

Amb aquesta modificació el centre va quedar configurat de la manera següent:

Educació infantil de primer cicle: 4 unitats i 55 places escolars.

Educació infantil de segon cicle: 6 unitats i 150 places escolars.

Educació primària: 12 unitats i 300 places escolars.

Educació secundària obligatòria: 8 unitats i 240 places escolars.

Programa de Millora de l'Aprenentatge i del Rendiment (PMAR): 2 unitats i 30 places escolars.

Estudis de la família professional de Comerç i Màrqueting (COM):

- Títol professional bàsic en Serveis Comercials (COM11): 1 unitat i 20 places escolars.

Estudis de la família professional d'Imatge Personal (IMP):

- Títol professional bàsic en Perruqueria i Estètica (IMP11): 1 unitat i 20 places escolars.

Estudis de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives (AFD):

- Títol professional bàsic d'Accés i Conservació d'Instal·lacions Esportives (AFD11): 1 unitat i 20 places escolars.

- CFGM Tècnic en Conducció d'Activitats Físicoesportives en el Medi Natural (AFD21): 2 unitats i 60 places escolars (alternant els espais de les dues unitats autoritzades).

- CFGS Tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva (AFD31): 1 unitat i 30 places escolars.

Adscripció administrativa: els estudis dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior queden adscrits a l'IES Felanitx (codi: 07007905).

2. En el BOIB núm. 72, de 3 de juny de 2021, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 26 de maig de 2021 per la qual es transformen els cicles formatius de formació professional de grau mitjà i de grau superior de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives als centres públics, privats i privats concertats de les Illes Balears arran del canvi de legislació LOGSE-LOE.

Quant al Centre Concertat amb Ensenyaments de Règim General (CC) Sant Alfons, s'implanta, amb efectes del curs 2019-2020, el títol de tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva (AFD31) i, a partir del curs 2021-2022, el títol de tècnic en Guia en el Medi Natural i Temps Lliure (AFD21). Pel que fa a la implantació del títol de tècnic superior en Condicionament Físic (AFD32), serà amb efectes del curs 2021-2022.

3. En data 4 d'agost de 2020, la senyora Jerònima Muñoz Pomar, com a presidenta de la cooperativa d'ensenyament Es Lledoner, titular del CC Sant Alfons, va presentar una sol·licitud de modificació de la configuració del centre, amb l'autorització d'una unitat del CFGS de Condicionament Físic (AFD32), de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives, i adjuntà plànols de les instal·lacions on es realitzaria el cicle.

4. Una vegada revisada la documentació entregada, es va comprovar que aquests espais ja havien estat inspeccionats per part de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i, per tant, complien amb la normativa vigent. Es va requerir al centre la justificació dels horaris relatius als cicles de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives, atès que havien de compartir els espais específics, com el pavelló municipal i el recinte de fitnes d'un gimnàs privat.

5. En data 18 de juny de 2021, la representant del centre va presentar els convenis actualitzats amb l'Ajuntament de Felanitx per a la utilització del pavelló municipal i amb un gimnàs privat per utilitzar-ne la sala de fitnes.

6. En data 19 de juliol de 2021, la cap del Departament de Planificació i Centres va informar favorablement sobre l'autorització de la modificació de la configuració del CC Sant Alfons, de Felanitx, amb l'ampliació d'una unitat del títol de tècnic superior en Condicionament Físic (AFD32).                                       

7. El 20 de juliol de 2021, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va proposar la modificació de la configuració del CC Sant Alfons, de Felanitx, mitjançant l'ampliació amb una unitat del títol de tècnic superior en Condicionament Físic (AFD32).

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu (BOE núm. 182, de 30 de juliol).

5. El Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears (BOIB núm. 177, de 29 de novembre).

6. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 26 de maig de 2021 per la qual es transformen els cicles formatius de formació professional de grau mitjà i de grau superior de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives als centres públics, privats i privats concertats de les Illes Balears arran del canvi de legislació LOGSE-LOE (BOIB núm. 72, de 3 de juny).

7. El Reial decret 651/2017, de 23 de juny, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Condicionament Físic i se'n fixen els aspectes bàsics del currículum (BOE núm. 162, de 8 de juliol).

8. L'Ordre EFP/923/2019, de 4 de setembre, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en Condicionament Físic (BOE núm. 215, de 7 de setembre).

9. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOIB núm. 32, d'1de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

10. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 20 de juliol de 2021, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2021-2022, la modificació de la configuració del CC Sant Alfons, de Felanitx, mitjançant l'ampliació amb una unitat del títol de tècnic superior en Condicionament Físic (AFD32).

2. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta autorització, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07001058

Denominació genèrica: centre privat concertat amb ensenyaments de règim general

Denominació específica: Sant Alfons

Titular: Cooperativa d'Ensenyament Es Lledoner

Domicili dels ensenyaments d'educació infantil: c. de Morey, 8

Domicili dels ensenyaments d'educació primària: c. de Zavellà, 1

Domicili dels ensenyaments d'educació secundària i formació professional: c. de Bartomeu Amengual, s/n

Localitat: Felanitx

Municipi: Felanitx

CP: 07200

Ensenyaments autoritzats:

Educació infantil de primer cicle: 4 unitats i 55 places escolars.

Educació infantil de segon cicle: 6 unitats i 150 places escolars.

Educació primària: 12 unitats i 300 places escolars.

Educació secundària obligatòria: 8 unitats i 240 places escolars.

Programa de Millora de l'Aprenentatge i del Rendiment (PMAR): 2 unitats i 30 places escolars.

Estudis de la família professional de Comerç i Màrqueting (COM):

- Títol professional bàsic en Serveis Comercials (COM11): 1 unitat (2 grups) i 40 places escolars.

Estudis de la família professional d'Imatge Personal (IMP):

- Títol professional bàsic en Perruqueria i Estètica (IMP11): 1 unitat (2 grups) i 40 places escolars.

Estudis de la família professional d'Activitats Físiques i Esportives (AFD):

- Títol professional bàsic d'Accés i Conservació d'Instal·lacions Esportives (AFD11): 1 unitat (2 grups) i 40 places escolars.

- CFGM Tècnic en Guia en el Medi Natural i Temps Lliure (AFD21): 2 unitats (4 grups) i 120 places escolars (alternant els espais de les dues unitats autoritzades).

- CFGS Tècnic superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva (AFD31): 1 unitat (2 grups) i 60 places escolars.

- CFGS Tècnic superior en Condicionament Físic (AFD32): 1 unitat (2 grups) i 60 places escolars.

La capacitat màxima de les unitats en funcionament no pot excedir, en cap moment, el nombre de places escolars que resulti de l'aplicació de les ràtios que, pel que fa a la superfície mínima requerida per plaça escolar i nombre d'alumnes per unitat segons l'edat dels alumnes escolaritzats, es determinin en la normativa vigent aplicable en aquesta matèria.

Adscripció administrativa: els estudis dels cicles formatius de grau mitjà i grau superior queden adscrits a l'IES Felanitx (codi: 07007905).

3. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent quant a la titulació dels professors destinats a les unitats autoritzades mitjançant aquesta Resolució. També està obligat a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució. En cas contrari, es revocarà l'autorització atorgada.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 21 de juliol de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March i Cerdà