Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 310036
Ordre del conseller d’Educació i Formació Professional de 19 de juliol de 2021 per la qual s’aproven les funcions dels llocs de treball de la Conselleria d’Educació i Formació Professional i de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 46.2 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, atorga als consellers la potestat reglamentària en les matèries pròpies del seu departament quan aquests reglaments tinguin per objecte regular l'organització i el funcionament dels serveis de la seva conselleria.

D'altra banda, l'article 8 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regula l'organització interna de les conselleries i, en l'apartat 3, disposa que «els consellers, mitjançant ordre, n'han de desenvolupar l'estructura orgànica bàsica, d'acord amb la relació de llocs de feina vigent, a fi de determinar les funcions atribuïdes a les unitats administratives de cada conselleria».

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer de 2021), estableix en el seu article 2.6 l'estructura orgànica bàsica i els òrgans directius de la Conselleria d'Educació i Formació Professional. Així mateix, en l'annex 1 del Decret figura l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) com a ens del sector públic instrumental autonòmic adscrit a la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

Mitjançant l'Ordre del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 25 de juny de 2020 (BOIB núm. 116 de 30 de juny) es varen aprovar les funcions dels llocs de treball de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC).

Atès que s'ha produït una reestructuració del Govern consistent, pel que fa a la Conselleria d'Educació i Formació Professional,  en el traspàs de tres centres directius (EDU133 Secretaria Autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística; EDU132 Direcció General de Política Lingüística; i EDU015 Direcció General de Política Universitària i Recerca) cap a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, es fa necessari recollir formalment les funcions en una nova ordre.

Per tot això, d'acord amb l'article 34 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i de conformitat amb les pautes que fixa la Instrucció 1/2012, de 28 de febrer, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen els criteris per elaborar les ordres de funcions dels llocs de treball del personal funcionari de les diferents conselleries, dict la següent

ORDRE

Article 1

Funcions dels llocs de treball de la Conselleria d'Educació i Formació Professional

S'aproven les funcions dels llocs de treball de la Conselleria d'Educació i Formació Professional d'acord amb el que estableix l'annex 1 d'aquesta Ordre, i referides, únicament, a les places dotades econòmicament en els pressuposts i a les no dotades en previsió de ser-ho.

Article 2

Funcions dels llocs de treball de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC)

S'aproven les funcions dels llocs de treball de IBISEC, d'acord amb el que estableix l'annex 2 d'aquesta Ordre, i referides, únicament, a les places dotades econòmicament en els pressuposts i a les no dotades en previsió de ser-ho.

Article 3

Descripció de funcions

a. La descripció de funcions dels diferents llocs de treball continguda en els annexos d'aquesta Ordre s'ha de considerar com una relació succinta, de manera que les funcions enumerades no tenen caràcter exhaustiu ni excloent.

b. En particular, la funció de fer còpies autèntiques que preveu l'article 12.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, correspon als llocs de treball que, d'acord amb aquesta Ordre, tenen atribuïdes les funcions de registre, com també als que, de fet, les duguin a terme en virtut del que estableix l'article 34.4 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

c. Així mateix, la funció d'expedició de còpies autèntiques a què es refereix l'article 27 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, correspon als caps de departament, als caps de servei i als caps de secció, respecte dels documents que formen part dels expedients que tenguin sota la seva custòdia, com també a les unitats administratives autoritzades per a l'edició d'anuncis en el Butlletí Oficial de les Illes Balears pel que fa als documents objecte d'edició.

d. Els llocs de treball jerarquitzats de la Conselleria d'Educació i Formació Professional tenen les funcions genèriques que estableix el punt II quart de la Instrucció 1/2012, de 28 de febrer, de la directora general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis per la qual es fixen els criteris per confeccionar les ordres de funcions dels llocs de treball del personal funcionari.

Correspon als caps i a les caps de servei i de departament en el seu cas, dirigir, coordinar i supervisar els ritmes de feina i la presència en el lloc de treball del personal adscrit al servei o al departament.

Article 4

Règim de suplències

a. En el cas de vacant de cap de departament o de servei o en absència de la persona titular, n'ha d'assumir les funcions el cap o la cap de departament o de servei que designi l'òrgan directiu al qual està adscrit el lloc de treball, tot això sens perjudici del règim ordinari de suplències que, si s'escau, s'estableixi.

b.En la resta de llocs de treball vacants o en absència de la persona titular, n'assumeix les funcions la persona que ocupa el lloc de treball immediatament superior jeràrquicament, de conformitat amb els annexos 3 i 4.

Disposició derogatòria única

Normes que es deroguen

Queden derogades totes les disposicions de rang igual que contradiguin el que disposa aquesta Ordre i, en particular, l'Ordre del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 25 de juny de 2020 (BOIB núm. 116, de 30 de juny) per la qual s'aproven les funcions dels llocs de treball de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC).

Disposició final única

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de juliol de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March i Cerdà

Documents adjunts