Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 309394
Resolució de la presidenta del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es trasllada i s’ajusta el crèdit que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2020, les ajudes per a inversions en ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 23 de maig del 2019 es va publicar al BOIB núm. 69 la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2020, les ajudes per a inversions en ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges.

L'apartat segon d'aquesta resolució estableix el crèdit destinat a la primera convocatòria, cent cinquanta mil euros (150.000,00 €), mentre que la resta de convocatòries queden sotmeses a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient per finançar el compliment de les obligacions generades. També estableix que si, una vegada que s'ha acabat qualsevol dels períodes, no s'ha exhaurit l'import màxim que es preveia inicialment per a cadascun, la quantitat no aplicada s'ha de traslladar al període següent mitjançant una resolució de l'òrgan competent per a la concessió de subvencions, és a dir, del vicepresident en matèria de pesca del FOGAIBA, que s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El 12 de març del 2020, BOIB núm. 31, mitjançant la Resolució del vicepresident en matèria de pesca de 6 de març de 2020 es van traslladar els crèdits que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019 a la segona convocatòria. El crèdit que queda destinat a la segona convocatòria és de vint-i-tres mil quatre cents vuit euros amb quaranta-set cèntims (23.408,47 €).

L'11 de juny del 2020, BOIB núm. 106, mitjançant la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 8 de juny de 2020 es van traslladar i incrementar els crèdits que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019 a la tercera convocatòria. El crèdit final que queda destinat a la tercera convocatòria és de seixanta-set mil nou-cents trenta-nou euros amb deu cèntims (67.939,10 €).

El 24 de desembre del 2020, BOIB núm. 213, mitjançant la Resolució de la presidenta del FOGAIBA de 22 de desembre de 2020 es van traslladar i incrementar els crèdits que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019, de manera que queda un crèdit total per a aquesta quarta convocatòria de dos-cents un mil cinc-cents onze euros amb vuitanta cèntims (201.511,80 €).

Tal com estableix el punt 2 de l'apartat segon de la convocatòria, un cop s'ha acabat qualsevol dels períodes sense que s'hagi exhaurit l'import màxim previst inicialment per a cadascun d'aquests períodes, la quantitat no aplicada s'ha de traslladar al període següent mitjançant una resolució de l'òrgan competent per a la concessió de subvencions, que s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Vist l'informe tècnic del cap de Servei d'Ajudes OCM, de l'Estat i de Pesca, d'11 de juny del 2020, es determina que, una vegada finalitzada la tramitació de les sol·licituds de la quarta convocatòria, s'ha disposat d'un volum de subvenció de 89.937,42 € i, per tant, es pot traslladar el pressupost restant, cent onze mil cinc-cents setanta-quatre euros amb trenta-vuit cèntims (111.574,38 €), a la convocatòria següent.

L'article 28.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que la competència s'exerceix per avocació quan els òrgans superiors i directius de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears atreuen el coneixement i la resolució d'un procediment determinat que correspon, per qualsevol títol d'atribució, als seus òrgans dependents. D'acord amb això, en aquest moment, per motius de simplificació i agilitat en la tramitació del procediment, és convenient avocar la competència per traslladar els crèdits romanents a la tercera convocatòria.

D'altra banda, a la reprogramació del programa operatiu del FEMP del juny del 2020 es va reduir l'assignació a les Illes Balears de la mesura 1.4.9 - Ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges, per a les inversions que millorin les infraestructures i inversions que millorin la seguretat dels pescadors, i queda per aquesta mesura l'import de cinc-cents quaranta-vuit mil euros (548.000,00 €), per la qual cosa es fa necessari ajustar la dotació econòmica prevista inicialment.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

 

​​​​​​​RESOLUCIÓ

Primer

1. Reduir en cinc mil quatre-cents seixanta-nou amb trenta-set cèntims (5.469,37 €) el crèdit destinat a la quarta convocatòria de les ajudes per inversions en ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges, aprovada mitjançant la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019, publicada al BOIB núm. 69, de 23 de maig de 2019, per la qual cosa queda destinat un crèdit total a aquesta línia d'ajudes cent noranta-sis mil quaranta-dos euros amb quaranta-tres cèntims (196.042,43 €).

2. Avocar la competència per efectuar el trasllat del crèdit romanent i traslladar cent sis mil cent trenta-cinc euros amb vint-i-cinc cèntims (106.135,25 €) a la cinquena convocatòria de les ajudes que preveu la Resolució del president del FOGAIBA de 17 de maig de 2019, per la qual es convoquen, per als anys 2019-2020, les ajudes per a inversions en ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges.

Les subvencions esmentades les cofinançarà el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) en un 75% i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el 25% restant.

Segon

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de juliol de 2021

La presidenta del FOGAIBA María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño