Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 308026
Convocatòria subvencions per a la concessió de cupons de consum per a la promoció i reactivació del comerç local del municipi de Pollença. (Base de dades nacional de subvencions núm. 575874)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Extracte de la convocatòria.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3b i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet de les bases es pot consultar en el BOIB d'aquest mateix dia.

OBJECTIU

Tenint en compte que la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha suposat un alt cost econòmic i social pels comerços i empreses del municipi, l'àrea de comerç de l'Ajuntament de Pollença vol continuar apostant per posar en marxa mesures dirigides a enfortir l'economia local i l'augment de les vendes.

Amb aquest objectiu, es desenvolupen les presents bases per tal de posar en marxa una campanya de cupons de compra per als ciutadans i ciutadanes del municipi que es podran emprar als comerços del terme municipal de Pollença que s'adhereixin a la campanya, per aconseguir així un augment de les vendes així com també generar un nivell de consum que equilibri la pèrdua econòmica que han patit aquests darrers mesos.

En definitiva es pretén fomentar el desenvolupament econòmic local del municipi de Pollença, d'acord amb les competències atribuïdes a l'art.29.1.t) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, per tal d'augmentar la productivitat i competitivitat dels comerços.

Beneficiaris

Es consideren beneficiaris d'aquestes ajudes els comerços i empreses del municipi de Pollença i les persones físiques majors de 16 anys que realitzin compres en els comerços adherits a la campanya.

4.1.- Les persones físiques són les receptores del cupó de compra quan realitzin una compra a un establiment adherit.

4.2.-Els comerços i les petites empreses amb local obert al municipi de Pollença. Les activitats econòmiques que es poden acollir a la convocatòria per a ser receptors de les compres amb cupons han de tenir el títol que l'habilita per l'exercici de l'activitat i s'enquadren en els epígrafs que figuren en l'annex 5 de les bases.

Així mateix, s'exclouen de l'àmbit d'aquesta convocatòria les empreses de gran implantació nacional o internacional de domicili fiscal fora de Pollença, així com les grans superfícies.

Podran tenir la consideració d'entitats adherides aquells establiments comercials d'atenció al públic que reuneixen els següents requisits:

a. Tenir domicili social i fiscal al municipi de Pollença.

b. Figurar d'alta a l'Impost d'Activitats Econòmiques

c. Trobar-se al corrent de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i amb l'Ajuntament, així com estar al corrent en el pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions públiques.

d. No estar en cap de les circumstàncies que li impedeixin adquirir la condició de persona beneficiària de l'ajuda econòmica, que estableix l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276 de 18.11.2003).

e. Tenir la condició de petita empresa, definida en aquesta convocatòria com aquella amb una plantilla de màxim 10 treballadors i treballadores i amb una facturació anual inferior a 1.000.000 d'euros.

f. Disposar de títol habilitant municipal per exercir l'activitat, expedit per l'Ajuntament de Pollença (llicència d'obertura i funcionament, declaració responsable d'inici i exercici d'activitat, o similar).

En el cas que hi hagués algun incompliment o falta de veracitat en quan a la documentació per part dels establiments adherits, l'Ajuntament de Pollença podrà cancel·lar l'adhesió dels mateixos al programa de cupons de compra de Pollença, i aplicar les mesures derivades de l'incompliment a què pugui donar lloc.

Cupons de compra

Les persones beneficiàries, prèvia compra en algun dels comerços adherits a la campanya, hauran de presentar-se a les dependències de l'Ajuntament de Pollença amb el tiquet de la primera compra realitzada, per obtenir un cupó de consum.

El número de cupons de compra que realitzarà l'Ajuntament serà de 1000 cupons amb un valor de 40 euros per cupó.

Cada empresa adherida a la campanya disposarà del mateix número de cupons i per tant el client haurà d'escollir en funció dels cupons assignats als comerços i que estiguin disponibles en el moment de l'adquisició, prèvia comprovació que aquesta persona compleix els següents requisits:

a. Només podran optar a rebre el cupó de compra les persones físiques majors de 16 anys.

b. Es podrà rebre un màxim de 1 cupó de compra per persona i sense que resulti reemborsable l'import no gastat.

c. Aquest cupó estarà degudament numerat amb un codi amb l'objectiu de relacionar cada cupó amb la persona que l'ha rebut. Els cupons vàlids i oficials portaran el segell de l'Ajuntament de Pollença.

d. El cupó de consum tindrà un valor de 40 euros i es podrà consumir únicament als establiments adherits a la convocatòria.

e. Els cupons s'hauran de consumir durant el període que indiqui la convocatòria i en una única compra.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de quinze (15) dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i al web de l'Ajuntament de Pollença.

Campanya de cupons de compra

La durada de la campanya serà de dia 04 d'octubre de 2021 a 06 de desembre de 2021.

  

Pollença, 20 de juliol de 2021

El batle

Bartomeu Cifre Ochogavia