Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

CONSORCI MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA

Núm. 307955
Acord de la Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca pel qual es deleguen atribucions en matèria de contractació a favor de la Presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca, el dia 16 de juliol de 2021 en sessió extraordinària i urgent, va aprovar per unanimitat:

“Antecedents

1. L'art. 15.1.g ) dels Estatuts del Consorci Museu Marítim de Mallorca ( BOIB núm. 2 de 4 de gener de 2018) disposa com a funcions de la Junta Rectora el resoldre les contractacions i concessions de tota classe quan l'import superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost, així com els contractes i les concessions pluriennals quan tinguin una durada superior a quatre anys i, en tot cas, els pluriennals de durada inferior l'import acumulat dels quals superi el percentatge indicat referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici.

2. El punt 2 de l'art. 15 dels Estatuts estableix que les funcions de la Junta Rectora es poden delegar en la Presidència i la Vicepresidència, excepte les enunciades en els paràgrafs a) formular propostes de tota classe a la Junta General i, en especial, les de modificació d'estatuts i de dissolució del Consorci, c) nomenar el director gerent o la directora gerent i d) administrar el patrimoni del Consorci.

3. La periodicitat de les reunions de la Junta Rectora no ajuda a agilitzar la tramitació dels expedients, per això es fa aconsellable delegar en la presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca tots els actes administratius que la normativa vigent atribueix als òrgans de contractació, i que degut a la seva escassa transcendència, no requereixen l'informe preceptiu de la Secretaria General de la Corporació, segons estableix el núm. 8 de la disposició addicional segona del Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de contractes del sector públic.

Fonaments jurídics

L'art. 9 de la Llei  40/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (BOE 2 octubre), preveu que els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tinguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa organització.

Atès l'anterior, es proposa  a la Junta Rectora del Museu Marítim de Mallorca l'adopció del següent:

Acord

1. En matèria de contractació , la Junta Rectora delega les seves atribucions a favor de la Presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca, inclosa la concessió de la pròrroga dels contractes a què es refereix l'art. 197 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Això no obstant, resten exceptuades d'aquesta delegació , els acords relatius a:

a. Aprovació dels plecs de clàusules administratives particulars.

b. Interpretació, modificació i resolució dels contractes.

2. Aquesta delegació s'aplicarà als expedients de contractació que estiguin en tramitació.

3. En els actes administratius que es dictin en l'exercici d'aquesta delegació, s'ha d'assenyalar expressament aquesta circumstància i es consideraran dictats per la Junta Rectora.

4. Publicar el contingut d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que comença a regir el mateix dia que es publica.”

El que es fa públic per general coneixement.

Palma, en el dia de la signatura electrònica (20/07/2021)

La consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística Isabel Maria Busquets Hidalgo