Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 305110
Acord del Consell de Govern de 19 de juliol de 2021 pel qual s'autoritza el projecte de la inversió declarada d'interès autonòmic de les intervencions previstes per a la construcció del nou Hospital de Atenció Intermèdia del Sector Sanitari de Llevant, en el municipi de Felanitx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, un dels objectius de Govern de les Illes Balears és garantir el dret a la prevenció i la protecció de la salut per mitjà d'un sistema sanitari públic de caràcter universal.

Quant a la protecció en l'àmbit de la salut, el Servei de Salut de les Illes Balears ―organisme autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de salut― té encomanada la missió de salvaguardar la salut de la població per mitjà d'una xarxa de centres sanitaris, propis o cedits.

Així, el Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual es van aprovar els Estatuts del Servei de Salut, disposa que entre els objectius d'aquest hi ha el de «participar en la definició de les prioritats de l'atenció sanitària a partir de les necessitats de salut de la població i donar efectivitat al catàleg de prestacions i serveis que es posarà al servei de la població amb la finalitat de protegir la salut».

A fi de complir aquests objectius, es considera necessari i urgent adequar la xarxa pública d'equipaments de salut de manera que permeti afrontar les noves i creixents demandes de la població en matèria sanitària, motivades no només per l'important increment de la població resident a les Illes Balears, sinó també per l'obsolescència d'alguns centres i unitats bàsiques de salut pel pas dels anys.

Així doncs, a fi de pal·liar les deficiències al més aviat possible, el 20 de gener de 2018 es va publicar en el BOIB el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

D'acord amb el que es disposa en l'article 8.6 del Decret llei 1/2018, l'Administració disposa de dos anys des de la declaració de l'interès autonòmic per presentar el projecte, i d'altres dos, a continuació, per iniciar l'execució. L'incompliment de qualsevol d'ells determina la caducitat de la declaració.

Per complir els objectius i exercir les funcions atribuïdes, el Servei de Salut considera necessari i urgent impulsar les actuacions de construcció de l'Hospital d'Atenció Intermèdia en el municipi de Felanitx, per poder oferir una atenció integral i de qualitat a pacients de caràcter crònic, en el marc de la implantació de l'Estratègia per l'Atenció de la Cronicitat. En detectar-se la necessitat de disposar en el Sector Sanitari de Llevant d'un espai que permeti situar un dispositiu assistencial per al tractament i l'internament de pacients crònics, que comprengui un ampli ventall de serveis, com la convalescència, la atenció als pacients crònics avançats , les cures pal·liatives cròniques i/o oncològiques, i les cures especials (malalties cròniques i alta dependència per cures complexes contínues).

La complexitat d'aquestes actuacions i la necessitat urgent d'executar-les, han determinat la necessitat de recórrer a les previsions del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Aquest Decret llei estableix la regulació dels efectes de la declaració d'inversions d'interès autonòmic de les Illes Balears amb la finalitat d'atendre la demanda creixent de serveis i prestacions en els àmbits recollits en el Decret llei.

El 24 de maig de 2021, el Consell de Govern va acordar declarar com a inversió d'interès autonòmic les intervencions previstes en l'Hospital d'Atenció Intermèdia en el Sector Sanitari de Llevant. L'Acord es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el 25 de maig de 2021.

D'acord amb el que es disposa en l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears, el 25 de maig de 2021 es va enviar a l'Ajuntament de Felanitx el projecte d'obres i la sol·licitud d'informe sobre aquest, en el termini de quinze dies naturals des de la seva recepció.

El 3 de juny de 2021, per mitjà de Resolució de la consellera de Salut i Consum, publicada el 12 de juny de 2021 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, es va obrir el tràmit d'exposició pública del projecte.

Una vegada transcorregut el termini d'al·legacions fixat en la Resolució, complerts els tràmits establerts en el Decret llei 1/2018, i d'acord amb l'article 8.4 del Decret llei, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern aprovar els projectes d'obra per a la construcció dels equipaments declarats inversió d'interès autonòmic abans esmentats.

Per tot això el Consell de Govern a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de dia 19 de juliol de 2021 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. De conformitat amb l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, autoritzar el projecte d'obra de les intervencions previstes per a la construcció del nou Hospital d'Atenció Intermèdia del Sector Sanitari de Llevant en el municipi de Felanitx, situat en el solar amb referència cadastral 07022A055003030000WK.

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 19 de juliol de 2021

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez