Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

PRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 305079
Decret 38/2021, de 19 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, de designació de substituts de la presidenta del Govern en el Patronat de la Fundació Santuari de Lluc

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Govern de les Illes Balears és membre fundador de la Fundació Santuari de Lluc, d'acord amb els estatuts aprovats pel Consell de Govern mitjançant un acord de 3 de juny de 2005.

D'acord amb l'article 12.3 dels Estatuts de la Fundació Santuari de Lluc, el seu Patronat està integrat per raó del càrrec, entre d'altres, pel president de les Illes Balears, i l'article 14 dels mateixos disposa que el càrrec de vicepresident del Patronat recau en el president del Govern de les Illes Balears o a qui correspongui la substitució.

D'altra banda, el paràgraf segon de l'article 15.5 de la Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions disposa que «pot actuar en nom de qui sigui nomenat per exercir la funció de patró per raó del càrrec que ocupi, la persona a qui correspongui la seva substitució».

D'acord amb el Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es crea la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Segons l'annex II del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, La Fundació Santuari de Lluc s'adscriu a la Conselleria de Fons Europeus, Cultura i Universitat.

El Decret 9/2021, de 13 de febrer, disposa el nomenament del senyor Miquel Company i Pons com a conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Mitjançant el Decret 26/2021, de 3 de maig, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears, es va nomenar la senyora Maria Gracia González López secretària general de la Conselleria de Fons Europeus, Cultura i Universitat.

Per diverses raons de funcionalitat operativa, escau preveure la substitució de la presidenta del Govern de les Illes Balears en el Patronat de la Fundació quan no pugui assistir a les seves sessions.

Per això, dict el següent

DECRET

Primer. Disposar que, quan la presidenta de les Illes Balears no pugui assistir a les sessions del Patronat de la Fundació Santuari de Lluc, l'han de substituir, per aquest ordre:

El senyor Miquel Company i Pons, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

La senyora Maria Gracia González López, secretària general d'aquesta Conselleria.

Segon. Vincular aquestes designacions als càrrecs que ocupen les persones esmentades en l'apartat precedent, de manera que el seu cessament i posterior substitució per una altra persona en el càrrec respectiu podrà determinar automàticament el cessament com a representant del Govern de les Illes Balears en aquest ens i el nomenament del successor, en la mateixa condició que n'estava l'antecessor.

Tercer. Deixar sense efecte el Decret 33/2019, de 5 de desembre, de la presidenta de les Illes Balears, de designació de substituts de la presidenta del Govern en el Patronat de la Fundació Santuari de Lluc.

Quart. Publicar aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 19 de juliol de 2021

La presidenta

Francina Armengol i Socias