Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA

Núm. 302328
Acord del Ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja per la qual s'aprova definitivament expedient d'Estudi de Detall núm. 810/2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent-se aprovat definitivament per l'Ajuntament Ple celebrat en sessió ordinària de data 17 de juny de 2021 el següent Estudi de Detall, es publica el mateix per al seu general coneixement i en compliment dels articles 46 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears i 140.6 del Reglament de Planejament per al desenvolupament i aplicació de la Llei sobre Règim del Sòl i Ordenació Urbana, aprovat per Decret 2159/1978, de 23 de juny:

7. Exp. Núm. 810/2020: Proposta d'acord relatiu a l'aprovació definitiva de l'Estudi de Detall presentat per la representació de ES VEDRÁ 3 CAPITAL MANAGEMENT SL, en C/ Mossen Vicent Ferrer núm. 16, Edifici 4 Sant Joan.

Favorable Tipus de votació: Ordinària

A favor: 12, En contra: 0, Abstencions: 1, Absents: 0

Havent donat compte del dictamen i proposta d'acord amb el ple de la Comissió Informativa Especial de Comptes, Economia, Hisenda i Resta d'Àrees de l'Ajuntament, sobre aprovació de l'Expedient 810/2020 l'aprovació definitiva d'Estudi de Detall, que diu:

INFORME JURÍDIC - PROPOSADA DE SECRETARIA

En relació amb l'expedient relatiu a l'ESTUDI DE DETALL sol·licitat, lletrada que subscriu emet el següent informe jurídic -proposada de resolució, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 175 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, sobre la base dels següents:

ANTECEDENTS DE FET I FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER. Vist l'expedient 810/2020, incoat mitjançant escrit RE 2020-E-RE-702 d'1 de JUNY de 2020, a sol·licitud José Ramón Marí en representació de ES VEDRÁ 3 CAPITAL MANAGEMENT SL per a la tramitació de l'Estudi de Detall en C/ Mossen Vicent Ferrer núm. 16, Edifici 4 Sant Joan, tenint per objecte les següents determinacions:

Assenyalament d'alineacions i rasants de la xarxa viària en el sòl urbà, en desenvolupament de les previsions contingudes en el planejament, i completar les que ja estiguessin fixades.

Reajustament i adaptació de les alineacions i rasants assenyalades en els instruments de planejament per al sòl urbà, podent concretar els traçats, sense reduir en cap cas la superfície del viari i altres espais públics i sense incrementar les edificabilitats ni alterar els aprofitaments assignats.

Ordenació dels volums edificatoris, respectant sempre les determinacions de les NNSS quant a l'ocupació de sòl, edificabilitat i altures màximes, densitat de població i usos permesos i prohibits.

SEGON. Amb data 6 d'agost de 2020, el Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment l'Estudi de Detall al qual es refereix l'antecedent anterior amb la suspensió de l'atorgament de llicències en l'àmbit territorial afectat per aquest. Així mateix, es va acordar la remissió del expedient a la CBMA.

TERCER. Vist l'informe tècnic obrant en l'expedient, emès en data 19 de març de 2021, del tenor literal següent:

El 8 de juliol de 2020 es va informar el referit estudi de detall a l'efecte de la seva aprovació inicial i obertura del tràmit d'informació pública. Això es va dur a terme mitjançant l'acord de 6 d'agost de 2020 (BOIB n. 144, de 20.08.20) sense que durant el període d'exposició pública s'hagin rebut alꞏlegacions segons consta en el certificat de Secretaria de 13 de gener de 2021.

D'altra banda, durant aquest tràmit el 26 d'octubre de 2020 va emetre informe la Comissió de Medi Ambient de la Conselleria de Medi Ambient i Territori en el sentit que no s'afectava cap espai de la Xarxa Natura 2000 i que no requeria subjectar-se a avaluació ambiental estratègica si bé remitent a l'article 9.5 de la Llei 12/2016 mitjançant el qual és l'òrgan substantiu el que haurà de justificar que no està subjecte.

En aquest cas es tracta d'un estudi de detall que prové del compliment del planejament (articles 6.1.02 i 6.3.01) i l'objecte del qual no és un altre que ajustar els volums resultants a l'ordenació quan es dóna la circumstància que l'edificació qualificada com a nucli antic i en tipologia contínua és confrontant amb una parcelꞏla en tipologia aïllada com ocorre en aquest cas amb l'equipament docent. Per tant, es concorda amb l'informe de la CBMA que no es requereix avaluació ambiental.

D'altra banda, el Consell insular, havia emès en principi informe desfavorable de 9 de març de 2020 en el sentit que no es respectava l'alineació prevista en les NS al Nord de la parcelꞏla i que l'edifici de nova construcció no pot deixar mitgeres cegues en la façana limítrofa al solar construït en tipologia extensiva. Corregit el mateix l'11 de març de 2021 el Consell va emetre informe favorable a la nova versió, sense perjudici de valorar altres aspectes de l'ordenació de detall proposada.

Així doncs, vists els anteriors informes i la falta d'alꞏlegacions procedeix l'aprovació definitiva de l'estudi de detall que, d'acord amb el que s'estableix en l'article 54 de la LUIB, correspon a l'ajuntament. Això sense perjudici de la seva remissió posterior al Consell insular segons determina l'article 140.5 del RPU”.

QUART. La Legislació aplicable ve determinada per:

Els articles 34.3, 46, 50 a 56 i 63 a 67 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

Els articles 65, 66 i 140 del Reglament de Planejament per al desenvolupament i aplicació de la Llei sobre Règim del Sòl i Ordenació Urbana, aprovat per Reial decret 2159/1978, de 23 de juny.

Els articles 21.1.j) i 22.2.c) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

L'article 21.3 del Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

CINQUÈ. Vist quant antecedeix, es considera que l'expedient ha seguit la tramitació establerta en la Legislació aplicable, procedint la seva aprovació definitiva pel Ple d'aquest Ajuntament, de conformitat amb el que es preveu en l'article 22.2.c) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

SISÈ. De conformitat amb els antecedents exposats, i vistes les atribucions que en aquesta matèria confereix l'article 54 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears -LUIB-, l'article 21 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears -LMRLIB-, i l'article 21.1.q) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local -LRBRL- es PROPOSA l'adopció del següent acord:

PRIMER. Aprovar definitivament l'Estudi de Detall presentat per la representació de ES VEDRÁ 3 CAPITAL MANAGEMENT SL, en C/ Mossen Vicent Ferrer núm. 16, Edifici 4 Sant Joan.

SEGON. Publicar el present acord en el BOIB, a l'efecte del seu general coneixement.

TERCER. Notificar el present acord als propietaris i altres interessats directament afectats per l'Estudi de Detall.

QUART. Remetre el present acord juntament amb la documentació de l'Estudi de Detall a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears i al Consell Insular d'Eivissa.

SOTMÈS A VOTACIÓ, EL PLE, PER MAJORIA, AMB ELS VOTS A favor DELS REPRESENTANTS DELS GRUPS POPULAR (10) I SOCIALISTA (2), I L'ABSTENCIÓ DEL REPRESENTANT DEL GRUP MUNICIPAL UNIDES PODEMOS (1), ACORDA APROVAR LA PRECEDENT PROPOSTA EN ELS TERMES EN què S'HA TRANSCRIT.

Contra la present Resolució, que posa fi a la via administrativa, pot interposar alternativament recurs de reposició potestatiu davant el Ple d'aquest Ajuntament, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà al de la publicació del present anunci, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; o bé interposar directament recurs contenciós administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia dels Illes Balears amb seu a Palma, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà al de la recepció de la present notificació, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que pugui interposar Vostè qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Sant Joan de Labritja, 16 de juliol de 2021

L'alcalde

Antoni Marí Marí