Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 300600
Acord del Consell Rector de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera en sessió de caràcter ordinari de 28 de juny de 2021, relatiu a l’aprovació de la convocatòria d’ajuts del Consell Insular de Menorca per a estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca per a l’any 2021 (Exp. 0915-2021-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Les finalitats que corresponen a l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca establertes en els seu estatuts (article 5), així com les actuacions previstes en el Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera són, entre altres:

- Conservar el medi ambient i recuperar els nivells de qualitat ambiental allà on s'hagin perdut

- Gestionar el medi ambient i gestionar els recursos naturals

- Fomentar la cooperació, la formació i la investigació científiques

I els objectius específics que es preveuen són donar suport econòmic a les activitats que signifiquin millorar el coneixement de la Reserva de Biosfera de Menorca a partir d'investigacions de tipus mediambiental.

Per complir aquests objectius, el Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca vol fomentar la realització d'accions per millorar el coneixement ambiental de Menorca mitjançant les ajudes per a estudis i investigacions ambientals.

Ateses les obligacions pròpies mediambientals que té el Consell Insular de Menorca sobre la Reserva de Biosfera de Menorca;

Atès que el Consell d'Administració de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, en la sessió de caràcter ordinari de dia 29 d'abril de 2019, va aprovar les bases que regeixen la concessió d'ajuts per a estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca, les qual foren publicades en el BOIB núm. 66 de dia 16 de maig de 2019;

De conformitat amb la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc del que estableixen les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració;

Atesa la proposta de la presidència;

El Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, amb el vot favorable dels set membres presents, adopta l'acord següent:

Aprovar la convocatòria d'ajuts per a estudis i investigacions ambientals a la Reserva de Biosfera de Menorca, corresponent a l'any 2021, que es regirà per les bases aprovades pel Consell d'Administració de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera dia 29 d'abril de 2019 (publicades en el BOIB núm. 66 de 16 de maig de 2019), d'acord amb les condicions següents:

a) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari. Les ajudes concedides s'atendran amb càrrec a les partides pressupostàries i amb els imports màxims que s'indiquen més avall, sens perjudici que els imports puguin ser ampliats d'acord amb les disponibilitats pressupostàries:

Partida*

Quantia màxima

6-17200-4790000

25.000 €

* Pressupost any 2022

  • La despesa es podrà aplicar a qualsevol altra partida adequada i vinculada.

  • L'import màxim a què es destina la convocatòria únicament es podrà ampliar, sens necessitat de nova publicació, en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria i que s'hagin concretat posteriorment a la seva aprovació.

  • Els imports màxims per sol·licitud i convocatòria seran de 5.000 €.

  • La concessió de les presents ajudes es durà a terme a l'exercici 2022, motiu pel qual, de conformitat amb la Base 23ena apartat primer de les Bases d'execució del pressupost general del Consell Insular per a l'any 2021, la present convocatòria resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la seva aplicació.

 

b) Malgrat que la matèria de la investigació és lliure en temàtiques mediambientals, com s'estableix en l'apartat 3.2 de les bases que regeixen aquesta convocatòria, tindran preferència les propostes que s'ajustin a les línies prioritàries d'investigació en matèria mediambiental que s'estableixen a cada convocatòria. Per a aquesta convocatòria les prioritats són:

  • Investigacions per determinar la incidència de l'ús públic en les àrees naturals, així com l'efecte de la pressió difusa sobre el medi natural terrestre i marí.

  • Millorar el coneixement de les masses d'aigua superficials i subterrànies.

  • Estudis i treballs que contribueixin a millorar el coneixement de la biodiversitat present a la Reserva de Biosfera de Menorca, així com la seva relació amb el món rural.

c) El termini de presentació de sol·licituds és de trenta dies naturals comptats a partir de l'endemà d'haver-se publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

d) La composició de la comissió avaluadora serà la següent:

Presidenta:

La consellera executiva responsable en matèria de medi ambient (Maite Salord Ripoll)

Vocals:

La directora insular responsable en matèria de Reserva de Biosfera (Irene Estaún Clarisó)

El cap del Servei de Medi Ambient (Joan Juaneda Franco)

El tècnic de biodiversitat del Servei de Medi Ambient i Reserva de Biosfera (Félix de Pablo Pons)

Secretària:

Una funcionària de l'Àrea de Gestió Administrativa del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera (Marga Triay Diaz)

e) La instrucció d'aquest procediment correspondrà al tècnic en biodiversitat del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera Félix de Pablo Pons.

Interposició de recursos

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 12 de juliol de 2021

Per delegació de la presidenta ​​​​​​​El secretari del Consell Rector

Octavi Pons Castejón

(Decret 20/2020, de 21 de gener)

(BOIB núm. 13 de 30-1-2020)