Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 299949
Resolució per la qual se sotmeten al tràmit d’informació pública el Pla General de Ports de les Illes Balears i el seu estudi ambiental estratègic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Ports de les Illes Balears (Ports IB) està tramitant el Pla General de Ports de les Illes Balears i la seva avaluació ambiental estratègica ordinària, de conformitat amb el que es preveu en la Llei 10/2005, de 21 de juny, de Ports de les Illes Balears, modificada per la Llei 6/2014, de 18 de juliol, i en la normativa d'avaluació ambiental aplicable.

El Consell d'Administració de Ports IB, en sessió extraordinària de 8 de juliol de 2021, ha acordat aprovar inicialment el projecte del Pla, en el qual s'integra l'estudi ambiental; la part dispositiva del qual es transcriu de la manera següent:

Primer. Aprovar inicialment el Pla General de Ports de les Illes Balears que conté l'annex del projecte de decret que s'adjunta; d'acord amb l'article 27 de la Llei 10/2005, de Ports de les Illes Balears i que inclou l'estudi ambiental estratègic i el pla d'adaptació al canvi climàtic de les instal·lacions portuàries de la Comunitat Autònoma.

Segon. Disposar que es continuï amb la tramitació del pla general, realitzant els tràmits d'audiència, d'informació pública i de consulta a les administracions simultàniament, i els del procediment per a la declaració ambiental estratègica, d'acord amb la normativa aplicable, per a la seva aprovació definitiva pel Consell de Govern mitjançant decret; prèvia sol·licitud al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic de l'informe previst en l'article 117.2 de la Llei 22/1988, de costes, una vegada conclosa la tramitació del pla.

Tercer. Ampliar els terminis establerts per als esmentats tràmits del procediment substantiu que han de seguir a aquest acord, de manera que el tràmit d'informació pública, d'audiència a ciutadans i interessats i de consulta a altres administracions es duran a terme per un termini no inferior a 45 dies hàbils i no finalitzaran abans de dia 30 de setembre de 2021, sempre que no s'exigeixi un termini major per disposició legal; a fi de fomentar la participació pública i garantir un ampli i efectiu procés participatiu en el disseny de la política portuària.

Quart. Ordenar la publicació de l'acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per això, i en compliment del que es disposa en l'Acord esmentat i en l'article 12.3 de la Llei 10/2005; en l'article 21 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i en l'article 133.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, dict la següent

Resolució

1. Sotmetre a informació pública el projecte del Pla General de Ports de les Balears aprovat inicialment i el seu estudi ambiental estratègic simultàniament, i posar els dos documents a la disposició de les persones interessades en el portal de transparència de la pàgina web de Ports IB <https://www.portsib.es> i en el portal de participació ciutadana <http://participaciociutadana.caib.es> del Govern de les Illes Balears, i a la seu de Ports IB, al carrer de Vicente Tofiño, 36, de Palma —prèvia sol·licitud de cita a l'adreça electrònica plageneral@portsib.es o al telèfon 971 628 089.

El termini d'aquesta informació pública - per a un període no inferior a quaranta-cinc (45) dies hàbils - finalitzarà el 30 de setembre de 2021 inclòs.

2. Indicar que les observacions o les al·legacions que es considerin oportunes es podran presentar a la seu de Ports IB, o a qualsevol dels llocs que determina l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i hauran d'anar adreçades a l'entitat esmentada.

3. Habilitar la possibilitat de presentar al·legacions també per mitjans telemàtics a través de l'apartat «Participació en l'elaboració de normativa» de la pàgina web de Participació Ciutadana <http://participaciociutadana.caib.es> del Govern de les Illes Balears, i a la Seu Electrònica de Ports IB —a través de l'adreça https://portsib.sedelectronica.es/— dins el termini que s'estableix en el punt 2 d'aquesta Resolució, d'acord amb l'article 34.2.f) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

 

Sempre que les al·legacions presentades mitjançant la web de Participació Ciutadana incloguin la identificació completa de la persona o l'entitat que fa les al·legacions, s'hauran d'incloure en l'expedient, encara que no constin en el registre d'entrada electrònic de l'Administració de la Comunitat Autònoma. A aquest efecte, s'emetrà una diligència de les al·legacions rebudes.

4. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, document signat electrònicament (15 de juliol de 2021)

El vicepresident executiu de Ports de les Illes Balears Xavier Ramis Otazua