Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT LLUIS

Núm. 299881
Aprovació definitiva modificació Ordenança reguladora de la taxa per activitats de carácter cultural (Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària celebrada el dia 26 de  maig de 2021 va aprovar la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per activitats de caràcter cultural (Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics). 

En el BOIB núm. 71, de dia 01.06.21, es publica l'anunci de l'esmentada aprovació.  

Atès que durant el període establert a l'efecte no s'han presentat al·legacions, la modificació de l'esmentada ordenança s'entén aprovada definitivament. 

A continuació, es publica íntegrament l'ordenança indicada:  

“ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER ACTIVITATS DE CARÀCTER CULTURAL (ESCOLA MUNICIPAL D'ENSENYAMENTS ARTÍSTICS) 

Article 1 Concepte  

Fent ús de les facultats conferides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola i per l'article 106 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i conformement al que disposen els articles 15 al 27 del Reial decret legislatiu, 2/2004, de 5 de març, que aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, s'estableix la taxa per activitats de caràcter cultural (Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics - EMEA).  

La taxa per activitats de caràcter cultural (EMEA) es regeix per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que disposa l'article 57 del RDL 2/2004, de 5 de març.  

Article 2 Fet imposable  

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis de caràcter cultural. 

Article 3 Obligats al pagament  

Estan obligats a pagar la taxa regulada per aquesta ordenança les persones que es beneficiïn dels serveis o activitats que s'hi regulen o que assisteixin als cursos que programin els Serveis Municipals.

Article 4 Activitats i quotes tributàries

4.1. Activitats 

El conjunt d'activitats que es podran oferir de forma col·lectiva o individual són les següents: 

Departament d'Arts Plàstiques

- Dibuix i Pintura 

Departament d'Expressió Corporal

- Dansa en família

- Predansa 1

- Predansa 2

- Iniciació 1

- Iniciació 2

- Dansa Contemporània 1

- Dansa Contemporània 2

- Dansa Contemporània 3

- Dansa Contemporània Adults 

Departament de Música

- Cant coral

- Col·lectiva d'instrument

- Conjunt instrumental

- Harmonia

- Música i moviment

- Iniciació musical

- Llenguatge Musical

- Instruments individuals 

Altres activitats

- Cursets i tallers intensius

- Activitats no previstes als apartats anteriors. 

Nombre mínim d'alumnat per a les classes col·lectives

En el cas de les classes col·lectives, el nombre mínim d'alumnat per poder formar grup serà de 5. *Excepcionalment, en cas de formar-se grups de 3 o 4 persones, els preus es veuran incrementats segons el següent barem: 

- Grup de tres persones: increment d'un 50%

- Grup de quatre persones: increment d'un 25% 

En  aquests  casos  especials,  perquè  es pugui iniciar  l'activitat sempre caldrà el  vist-i-plau de l'alumnat. En cas que aquests grups passin a tenir cinc alumnes pel fet d'haver-hi noves matrícules, els preus seran els establerts més endavant. 

4.2. Quotes 

A) Per accedir a les activitats que organitza l'EMEA s'haurà de pagar una matrícula de 30€ per alumne o alumna i curs, excepte pel cas de cursets i tallers intensius. 

B) Les quotes de les diferents matèries queden definides segons els següents barems de temps: 

Activitats

Preu

Dies setmana

 

Durada

 

Classes individuals

Instruments

1 dia

30 minuts

28,00 €/mes

1 dia

45 minuts

42,00 €/mes

1 dia

60 minuts

56,00 €/mes

 

Classes col·lectives

1 dia

60 minuts

16,00 €/mes

1 dia

90 minuts

24,00 €/mes

2 dies

45 minuts

24,00 €/mes

2 dies

60 minuts

26,00 €/mes

2 dies

90 minuts

34,00 €/mes

Altres serveis

Lloguer d'instrument

6,00 €/mes

Cursets intensius

10€/hora – alumnes de l'EMEA /  12€/hora - externs

La durada i el nombre de sessions per setmana de cadascuna de les matèries vindran determinades pel centre tenint en compte els criteris pedagògics del professorat, l'ocupació de les aules i l'edat de l'alumne o alumna. 

Per altres activitats no previstes explícitament en aquestes tarifes, es podrà liquidar per similitud amb les tarifes descrites anteriorment. 

Article 5. Descomptes 

Es podran aplicar els següents descomptes individuals, sobre el total de la suma de les quotes de les activitats a les quals una persona usuària s'hagi matriculat, previstes a l'apartat B de l'article anterior i s'hauran de justificar en el moment de fer la matrícula. Aquests descomptes no seran acumulables. 

Descompte d'un 10% quan es doni alguna de les següents situacions:

- Alumne o alumna matriculat a 3 o més activitats en el centre

- Més d'un alumne o alumna de la mateixa família i la suma de les activitats a les que estan matriculats els diferents membres de la família sigui igual o superior a 4. 

Descompte per formar part d'una família nombrosa: 20% (s'ha de justificar mitjançant el carnet o certificat corresponent). 

Descompte per formar part d'una família monoparental: 20% (sempre i quan es justifiqui aquesta situació mitjançant llibre de família o carnet o certificat corresponent). 

Descompte per a jubilats: 10% (s'ha de justificar mitjançant la documentació acreditativa).  

Descompte per persones amb discapacitats: 10% (s'ha de justificar aportant certificat o acreditació de la condició legal de discapacitat, amb un grau igual o superior al 33%). 

En cas que una persona usuària es doni de baixa d'una activitat i sigui beneficiària d'algun tipus de descompte, aquests es revisaran d'acord amb la nova situació.

Article 6. Gestió 

1. Meritació. 

La taxa es reportarà i l'obligació de contribuir naixerà quan es sol·licita el servei que constitueix el fet imposable. Les persones interessades en la prestació del servei hauran de presentar a l'Ajuntament la sol·licitud d'inscripció o matrícula, i estendre la corresponent ordre de domiciliació bancària pel pagament. 

2. Pagament 

Matrícula 

L'import de la matrícula s'exigirà en règim d'autoliquidació i es pagarà anualment en el moment de formalitzar-se la matrícula pel curs escolar.

L'import abonat en concepte de matrícula no es retornarà en cas de renúncia o baixa per part de l'alumne. 

Quotes mensuals 

El pagament de la matrícula inclou el compromís d'assistència al centre i el pagament de les quotes mensuals, sempre i quan no causi baixa voluntària del servei. 

El pagament de les quotes mensuals, s'efectuarà per domiciliació bancària per mensualitats anticipades, que es giraran dins els 15 primers dies de cada mes.  

Excepcionalment l'ajuntament podrà autoritzar altres formes de pagament. 

Es mesos de setembre i juny es cobrarà la meitat de la quota total corresponent. 

Altres activitats 

El pagament de cursets intensius o altres activitats s'haurà d'efectuar per autoliquidació en un pagament únic en el moment de formalitzar la inscripció. 

3. Gestió altes i baixes 

Les altes que s'efectuïn durant el curs, tindran efectes a principi del mes posterior a la confirmació per part de la Secretaria de l'EMEA, d'obtenció de plaça. 

La baixa en la realització d'activitats s'ha de comunicar a la Secretaria de l'EMEA mitjançant el model de sol·licitud disponible abans del dia 25 del mes, i tindrà efectes a partir del primer dia del mes següent. 

Les quotes no es podran prorratejar. 

4. Retard o impagament 

El retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de la persona usuària del centre, prèvia audiència a la família amb 15 dies d'antelació. 

En cas d'impagament o retorn dels rebuts domiciliats en els terminis establerts a aquest efecte, es podrà exigir el pagament per la via de constrenyiment. 

5. Quan per causes no imputables al subjecte passiu, el servei públic no es pogués prestar o desenvolupar, procedirà la devolució de l'import corresponent. 

Disposició addicional  

Tot el que no estigui previst en aquesta ordenança s'ha de regir pel Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, la Llei general tributària i el Reglament general de recaptació.  

Disposició final  

Aquesta Ordenança reguladora de la taxa per activitats de caràcter cultural (Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics)  entrarà en vigor el mateix dia que es publicarà  en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i serà aplicable pel curs 2021/2022. El seu període de vigència es mantindrà fins que no es modifiqui o es derogui expressament.“

Contra el present acord es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci, de conformitat amb l'art. 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció contenciós administrativa. 

 

 Sant Lluís, signat en la data que consta en la signatura electrònica (15 de juliol de 2021)

La batlessa M. Carolina Marquès Portella