Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 299879
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de dia 12 de juliol de 2021, per la qual es fa la convocatòria per a centres públics i concertats d’educació secundària i batxillerat interessats a participar dins del programa de col·laboració EOIES i s’obre el període de matriculació de l’alumnat dels centres adscrits al programa per al curs 2021-2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Consell d'Europa publicà a l'any 2001 el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, que unifica els nivells d'ensenyaments d'idiomes.

2. L'any 2017 el Consell d'Europa publicà el CEFR Companion, amb l'objectiu de revisar i enriquir els continguts del MECR publicat en 2001, i presentà nous descriptors i noves escales.

3. El punt 2 de l'article 62 del Capítol VII del Títol I de la Llei orgànica 2/2006 d'educació, de 3 de maig de 2006, amb la redacció donada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre), diu que: “sense perjudici del que disposa l'apartat anterior, les administracions educatives han de facilitar la realització de proves homologades per obtenir la certificació oficial del coneixement de les llengües cursades pels alumnes d'educació secundària i formació professional”.

4. Aquesta norma es complementa per a aquests ensenyaments amb l'establert a l'apartat 2 de la disposició addicional única del Reial decret 1041/2017, de 22 de desembre, pel qual es fixen les exigències mínimes del nivell bàsic a l'efecte de certificació i s'estableix el currículum bàsic dels nivells intermedi B1, intermedi B2, avançat C1 i avançat C2 dels ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, i s'estableixen les equivalències entre els ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats en diversos plans d'estudis i els d'aquest Reial decret.

5. A l'article 17.1. de la secció V de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 (BOIB núm. 53, de 7 d'abril), per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés, s'estableix que, anualment, mitjançat resolució de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, s'obrirà la convocatòria de participació en el programa EOIES per als centres docents públics i concertats d'Educació Secundària i Batxillerat, i a l'article 17.3. es determina que els alumnes dels centres participants al programa EOIES es poden matricular a les proves de certificació de nivell dels idiomes alemany, anglès i francès a les EOI de referència a les quals estiguin adscrits, d'acord amb l'establert a la resolució anual de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

6. El programa de col·laboració “EOIES” (Escoles Oficials d'Idiomes i Instituts d'Ensenyament Secundari), adreçat als alumnes de 4t d'ESO i de Batxillerat que cursen les matèries d'anglès, alemany i francès, com a primera o segona llengua estrangera en els centres públics i concertats d'educació secundària i batxillerat, de les Illes Balears, s'ha implementat de manera progressiva des de el curs 2012- 2013 en diferents centres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 1041/2017, de 22 de desembre (BOE núm. 311, de 23 de desembre de 2017), pel qual es fixen les exigències mínimes del nivell bàsic a l'efecte de certificació i s'estableix el currículum bàsic dels nivells intermedi B1, intermedi B2, avançat C1 i avançat C2 dels ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, i s'estableixen les equivalències entre els ensenyaments d'idiomes de règim especial regulats en diversos plans d'estudis i els d'aquest Reial decret.

2. El Reial decret 1/2019, d'11 de gener, (BOE núm. 11, de 12 de gener), pel qual s'estableixen els principis bàsics comuns d'avaluació aplicables a les proves de certificació oficial dels nivells intermedi B1, intermedi B2, avançat C1 i avançat C2 dels ensenyaments de règim especial.

3. El Decret 34/2019, de 10 de maig (BOIB,núm. 66, de 16 de maig), pel qual s'estableixen l'ordenació, l'organització i el currículum dels nivells bàsic, intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial impartits a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca, de dia 2 d'abril de 2020 (BOIB núm. 53, de 7 d'abril), per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre no es publiqui la normativa autonòmica que reguli aquest procés.                                                       

5. La correcció d'errades de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de dia 2 d'abril de 2020, per la qual es dicten les instruccions per regular el procés d'admissió i matriculació dels alumnes als ensenyaments d'idiomes dels centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que modifica l'article 3 en relació amb les zones d'influència de Menorca (BOIB núm. 80, de 12 de maig).

6. La Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, de 19 de novembre de 2020 (BOIB núm. 199, de 24 de novembre), per la qual s'aproven les instruccions per avaluar l'aprenentatge dels alumnes dels ensenyaments d'idiomes de règim especial a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per al curs 2020-21.

7. La Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 4 de gener de 2021 (BOIB núm. 3, de 7 de gener), per la qual s'estableix l'actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries de les taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021.

7. El Decret 11/2021, de 15 de febrer (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, a l'empara de l'article 16 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Convocar els centres públics i concertats de secundària i de batxillerat de les Illes Balears interessats a participar del programa de col·laboració de les escoles oficials d'idiomes amb els centres de secundària i Batxillerat (EOIE) el curs 2021-2022.

2. Aprovar les instruccions i els requisits de participació en aquesta convocatòria, que figuren als annexos 1, 2, i 3, i els models de sol·licituds de participació 1 i 2.

3. Obrir el procés de matrícula per als alumnes dels centres admesos al programa, i determinar les característiques de l'administració i qualificació  de les proves, que figuren als annexos 4 i 5.

Atesa la situació de pandèmia generada per la COVID-19 i, d'acord amb els requeriments que en cada moment facin les autoritats sanitàries competents, els calendaris i els termes previstos als annexos d'aquesta resolució es podrien veure modificats per preservar la seguretat sanitària dels participants. Si aquest fos el cas, els nous calendaris d'actuació i els nous termes pel que fa al procés de matrícula i l'administració de les proves, es faran públics al BOIB mitjançat una nova resolució que els estableixi.

4. Publicar la resolució i els annexos al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 12 de juliol de 2021

El director general de Planificació, Ordenació i Centres Antoni Morante Milla

 

ANNEX 1

1. Destinataris

1.1. El programa EOIES és un projecte adreçat als alumnes de 4t curs de l' ESO i de 1r i 2n de batxillerat que cursen alemany, anglès i/o francès com a primera o segona llengua estrangera.

1.2. En les seves hores habituals de classe d'idioma i en el mateix centre amb els seus professors, els alumnes poden preparar-se per a la realització de les proves d'idiomes dels diferents nivells impartits a les EOI i amb la possibilitat d'obtenir el certificat oficial de nivell de l'idioma corresponent.

1.3. El programa EOIES té caràcter voluntari per als centres educatius, públics i privats concertats, per al professorat implicat i per a l'alumnat dels centres. Podran participar en aquesta convocatòria tots els centres docents públics i concertats de les Illes Balears no universitaris d'educació secundària dependents de la Conselleria d'Educació i Formació Professional de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

1.4. La participació de l'alumnat en el programa EOIES pel que fa a la seva tutorització i preparació per a les proves dels diferents nivells de l'EOI, és gratuïta. No obstant això, l'alumnat que vulgui obtenir una certificació oficial de l'EOI haurà de pagar les taxes de matrícula amb les exempcions i bonificacions corresponents per a aquest tipus de programa.

1.5. No és possible estar matriculat com a alumne oficial de l'escola oficial d'idiomes i participar al mateix temps en el programa EOIES, ni en el mateix curs ni en cursos diferents en el mateix idioma.

2. Zona d'influència de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI)

MALLORCA

S'hi estableixen quatre zones d'influència:

a) EOI d'Inca, zona d'influència per als IES i Centres Concertats dels municipis del partit judicial d'Inca.

b) EOI de Manacor, zona d'influència per als IES i Centres Concertats dels municipis del partit judicial de Manacor.

c) EOI de Palma Andreu Crespí Plaza, zona d'influència per als IES i Centres Concertats dels municipis del partit judicial de Palma, excepte Calvià i Andratx.

d) EOI de Calvià, zona d'influència per als IES i Centres Concertats dels municipis de Calvià i Andratx.

MENORCA

S'hi estableixen dues zones d'influència:

a) EOI de Maó, zona d'influència per als IES, Centres Concertats a qualsevol municipi de l'illa diferent de Ciutadella i Ferreries, i per a l'Escola d'Art de Menorca.

b) EOI de Ciutadella, zona d'influència per als IES i Centres Concertats dels municipis de Ciutadella i Ferreries.

EIVISSA I FORMENTERA

S'hi estableixen dues zones d'influència:

a) Seu central de l'EOI d'Eivissa, zona d'influència per als IES i Centres Concertats dels municipis de l'illa d'Eivissa, i per a l'Escola d'Art d'Eivissa.

b) Ampliació de l'EOI de Formentera, zona d'influència per als IES i Centres Concertats de Formentera.

3. Nivells impartits. Anivellació de l'alumnat

3.1. Els alumnes es podran matricular dels cursos bàsic A1, bàsic A2, intermedi B1, intermedi B2, intermedi B2.2 i avançat C1.1 de l'EOI, d'acord amb el nou pla d'estudis que estableix el Reial decret 1041/2017, de 22 de desembre (BOE núm. 311, de 23 de desembre de 2017), i la normativa autonòmica determinada pel Decret 34/2019, de 10 de maig (BOIB, núm. 66, de 16 de maig), pel qual s'estableixen l'ordenació, l'organització i el currículum dels nivells bàsic, intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial impartits a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3.2. Per tal de poder ser classificats en un nivell determinat de l'EOI, els alumnes hauran de fer una prova d'anivellació, amb excepció d'aquells alumnes que hagin participat en el programa el curs anterior i hagin superat el curs en què es van matricular. Aquests alumnes poden accedir directament al nivell immediatament superior al que han aprovat.

3.3. Els alumnes que vulguin inscriure's a qualsevol dels cursos d'anglès oferts a les EOI dins el programa faran una prova d'anivellació en línia que s'haurà de realitzar en el centre sota la supervisió del tutor o coordinador d'aquest idioma al centre. Aquesta prova estarà activa a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i a les de les EOI els dies que determini el Servei d'Ensenyaments de Règim Especial.

De la mateixa manera, els alumnes que optin per l'idioma francès realitzaran la prova d'anivellació en línia, supervisada pel tutor o coordinador d'aquest idioma als centres. Es podrà accedir a aquesta prova a través de l'enllaç gestionat per l'EOI de Palma Andreu Crespí Plaza, que estarà actiu en les dates establertes a la pàgina de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i a les de les EOI que ofereixen aquest idioma.  

En el cas d'alemany, la prova es distribuirà en paper entre els alumnes interessats dels centres respectius, amb l'excepció dels centres adscrits a l'EOI d'Inca, que la realitzaran de manera virtual.

La prova presencial serà lliurada pel professor de l'EOI al professor col·laborador de l'IES, CC, o EA amb les claus de correcció corresponents perquè es passi als alumnes.

3.4. Els centres participants s'han de comprometre a garantir la realització de la prova online d'anglès, de francès, i d'alemany als centres adscrits a l'EOI d'Inca, dins els terminis establerts en la convocatòria i posant a la disposició de l'alumnat interessat els mitjans adequats per poder realitzar-la.

3.5. En casos puntuals, quan es consideri necessari per tal de fer una classificació més acurada de l'alumne, es podran utilitzar instruments d'avaluació complementaris, com ara, entre d'altres, una breu conversa en l'idioma corresponent , que a criteri del professor de l'EOI siguin adients per resoldre dubtes concrets en el procés d'anivellament.

3.6. Els resultats de la prova d'anivellació i el nom i llinatges de l'alumnat participant s'han de lliurar al professor de l'EOI dins els 14 dies hàbils següents a partir de l'endemà de la publicació de la llista definitiva de centres participants.

3.7. En la mesura del que es pugui, els grups d'alumnes han de ser homogenis pel que fa al nivell d'idioma, i es prepararà per al mateix curs de l'EOI.

3.8. El professor de l'EOI en col·laboració amb el professor de l'IES, CC o EA determinarà el curs/nivell de l'EOI que prepararà en cada grup. Com a norma general, per a cada grup d'alumnes, es tindrà en compte el resultat de la prova d'anivellació i en cas de tenir resultat de nivells d'idioma diferents dins el mateix grup es prepararà el curs/nivell més baix per a tot el grup dins el programa EOIES.

Per determinar el nivell, també s'ha de tenir en compte el nombre d'alumnes que ja tenen una certificació de l'EOI i volen continuar al programa.

En cas de discrepància entre els professors d'ambdós centres, el director de l'EOI de referència ha de consultar el Servei d'Ensenyaments de Règim Especial per a la autorització definitiva del nivell del grup.

3.9. Els alumnes es matricularan a l'EOI del seu partit judicial i seran considerats alumnes oficials del programa EOIES.

4. Nombre d'alumnat i nombre de grups per centre

4.1. Cada IES, CC, o EA pot sol·licitar al Servei d'Ensenyaments de Règim Especial la inscripció d'un màxim de 2 grups d'alumnes d'anglès. De manera excepcional, es podran sol·licitar i autoritzar 3 grups d'anglès, depenent del nombre d'alumnes aptes per nivell a la convocatòria anterior i la conveniència d'oferir la inscripció en el nivell següent als alumnes matriculats el curs 2020-21.

Els centres sol·licitants han d'haver analitzat prèviament el nombre de grups que el seu centre necessitarà en funció del nombre i de les característiques del seu alumnat. No s'han de sol·licitar més grups dels que es preveu impartir.

4.2. Pel que fa als grups d'anglès d'aquest programa, cada grup ha de tenir un màxim de 30 alumnes i un mínim de 10 alumnes. No es podrà inscriure cap grup d'anglès amb menys de 10 alumnes.

4.3. Amb caràcter general, un professor de l'EOI del departament d'anglès coordinarà un màxim de dos grups i un màxim de 60 alumnes del mateix centre o de 2 centres educatius diferents.

4.4. Pel que fa als grups d'alumnes d'alemany i francès, cada grup ha de tenir un màxim de 20 alumnes i un mínim de 7 alumnes. No es podrà inscriure cap grup amb menys de 7 alumnes. Excepcionalment, en el cas d'una xifra inferior, es podrà estudiar i valorar la situació particular del centre per part del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial.

4.5. Cada IES, CC, o EA pot sol·licitar al Servei d'Ensenyaments de Règim Especial la inscripció d'un màxim de 4 grups d'alumnes d'alemany i francès en total. Els centres sol·licitants han d'haver analitzat el nombre de grups que el seu centre necessitarà en funció del nombre i de les característiques del seu alumnat. No s'han de sol·licitar més grups dels que es preveu impartir.

4.6. Un professor de l'EOI dels departaments d'alemany i francès pot coordinar un màxim de 60 alumnes i un màxim de 4 centres educatius diferents.

4.7. Si, per qüestions organitzatives, en qualsevol dels idiomes oferts a l'EOI de Palma Andreu Crespí Plaza es considera necessari que un mateix professor coordini més grups dels establerts en els apartats 4.3 i 4.6, s'haurà de sol·licitar autorització al Servei d'Ensenyaments de Règim Especial.

5. Certificacions de les EOI

  • Tots els alumnes participants tenen dret a una certificació de nota
  • Tots els alumnes participants poden demanar a l'EOI corresponent un certificat acadèmic oficial signat per la direcció de l'EOI (previ pagament de les taxes corresponents d'expedició de certificat).
  • Els alumnes participants que hagin superat les proves de certificació de nivell de l'idioma corresponent poden sol·licitar a l'EOI de referència un certificat de nivell expedit per la Conselleria d'Educació i Formació Professional (previ pagament de les taxes corresponents d'expedició de certificat).

6. Requisits de participació

Per poder participar en el programa, els centres han d'emplenar els fulls de sol·licitud inclosos en els annexos 1.1 i 1.2 d'aquesta resolució, i que estaran disponibles a la pàgina web del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial.

A la sol·licitud, caldrà adjuntar la següent documentació:

a) Una memòria explicativa de la direcció del centre educatiu justificant la participació del centre al programa EOIES (nombre de grups i d'alumnat, nombre de professorat participant, persona responsable o coordinador del centre designada per la direcció del centre, idiomes que es demanen i justificació de la voluntat de participació en aquest programa).

b) La detallada als annexos 1.1 i 1.2 (fulls de sol·licitud).

No s'admetrà cap sol·licitud que no reuneixi tots els requisits abans esmentats.

7. Presentació de sol·licituds

7.1. La memòria, juntament amb els fulls de sol·licitud de participació en el programa, es trametrà únicament per via telemàtica a la següent adreça de correu: regimespecial@dgplacen.caib.es

7.2. El termini de presentació de les sol·licituds s'inicia el dia 16 de setembre i finalitza el dia 23 de setembre de 2021.

El dia 30 de setembre es publicarà a la web de la Conselleria d'Educació i Formació Professional la relació provisional dels centres seleccionats per participar al programa.

7.3. Els centres participants podran presentar reclamacions a les llistes provisionals dels centres seleccionats els dies 30 de setembre i 1 d'octubre. Les reclamacions s'han de trametre al Servei d'Ensenyaments de Règim Especial a  l'adreça electrònica regimespecial@dgplacen.caib.es.

La Comissió d'Admissió, la composició de la qual apareix a l'annex 3 d'aquesta Resolució, resoldrà les reclamacions presentades a les llistes provisionals de centres admesos.

El dia 5 d'octubre es publicarà a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres la llista definitiva dels centres admesos al programa.

8. Inici del programa

A partir del 13 d'octubre, les EOI es posaran en contacte amb els centres admesos de la seva adscripció a fi de posar en marxa el programa EOIES i dur a terme les tasques d'anivellació, configuració dels grups i planificació del curs.

Del 15 al 28 d'octubre es realitzarà la prova d'anivellació i el lliurament de resultats i classificació de l'alumnat.

El 25 d'octubre s'iniciaran les tutories amb els alumnes del centre.

9. Matriculació de l'alumnat

1. Una vegada s'hagi acabat el procés d'anivellació de l'alumnat i s'hagin configurat els diferents grups i nivells que es tutoritzaran al llarg del curs, es procedirà a la matriculació dels alumnes en el curs corresponent. Aquesta matrícula dona dret a presentar-se a les proves finals dels cursos A1, B2.1 d'anglès, alemany o francès, i C1.1 d'anglès, o a les proves de certificació de nivell A2, B1 o B2 de l'idioma en què l'alumne estigui inscrit.

2. El període de matrícula serà del 29 d'octubre al 16 de novembre de 2021. A l'annex 4 s'especifica el procediment de matrícula i la documentació que s'ha de presentar .

10. Resolució d'incidències en la matrícula 

De manera excepcional, del dia 4 al dia 12 d'abril de 2022 s'obrirà un període de resolucions d'incidències de l'alumnat matriculat al programa EOIES i inclòs al GESTIB. Durant aquests dies se solucionaran les següents incidències:

a) Canviar de nivell alumnat que no va ser ben classificat en la prova d'anivellació , o que va ser matriculat en un nivell equivocat, o que tant el professor-tutor de l'IES, CC, o EA com el professor de l'EOI consideren que podria presentar-se a un nivell diferent del proposat inicialment.

b) Inscriure, excepcionalment, alumnat que, tot i haver seguit el programa, per qualsevol circumstància no s'havia introduït al GESTIB en el període establert per fer-ho.

c) Donar de baixa alumnat que ha abandonat el programa.

Aquest tràmit es realitzarà pel coordinador de l'IES, CC o EA amb el vistiplau del coordinador del programa a l'EOI. Un cop fetes les modificacions al GESTIB, el coordinador de l'IES, CC, o EA lliurarà les llistes noves al/a la coordinador/a del programa a l'EOI. S'ha d'informar el Servei dels Ensenyaments de Règim Especial dels canvis produïts.

Calendari dels processos

Del 16 al 23 setembre 2021

Presentació de les sol·licituds de participació

30 de setembre 2021

Publicació de les llistes provisionals de centres admesos

30 de setembre i 1 d'octubre 2021

Període de reclamació a les llistes provisionals

5 d'octubre 2021

Publicació de les llistes definitives de centres admesos

A partir del 13 d'octubre 2021

Les EOI es posen en contacte amb els centres adscrits a fi de posar en marxa el programa

Del 15 al 28 d'octubre 2021

Prova d'anivellació i lliurament dels resultats

25 d'octubre 2021

Inici de les tutories

Del 29 d'octubre al 16 de novembre 2021

Matriculació de l'alumnat

Del 19 al 30 de novembre 2021

Introducció al GESTIB de l'alumnat matriculat

Del 4 al 12 d'abril de 2022

Resolució d'incidències, canvis de grup i/o nivell i modificacions de l'alumnat inscrit al GESTIB

 

ANNEX 2

1. Prova d'anivellació i avaluació

1.1. A l'inici del programa, l'alumnat adscrit a aquest programa farà una prova d'anivellació. Cada EOI supervisarà i determinarà, en col·laboració amb els centres participants, el curs de l'EOI que prepararan els diferents grups d'alumnes.

1.2. Els alumnes s'avaluaran d'acord amb els criteris exigits per a cada nivell a les EOI. Realitzaran les mateixes proves escrites, i la prova oral es farà amb un tribunal compost per dos professors, un d'ells obligatòriament de l'EOI i l'altre de l'IES, CC, o EA, els quals emetran una nota conjunta.

En el cas que es doni una discrepància de 3 punts o més entre la nota dels professors dels IES, CC, o EA i els de l'EOI, la decisió sobre la qualificació final ha de passar al departament de l'idioma corresponent de l'EOI, ja que és aquest el que ha de resoldre, en última instància, les possibles reclamacions.

1.3. Els professors tutors de l'EOI de cada idioma elaboraran exàmens-prova de caràcter orientatiu al llarg del curs, perquè els professors col·laboradors els facin als alumnes adscrits al programa. A les convocatòries de juny i setembre tindran lloc les proves escrites i orals amb qualificació efectiva.

1.4. Les proves per a l'obtenció dels certificats oficials dels nivells bàsic A2, intermedi B1 i intermedi B2 seran les proves elaborades per les comissions d'exàmens unificats d'EOI, i tindran lloc el mateix dia i a la mateixa hora que a les EOI en les convocatòries ordinària (juny) i extraordinària (setembre). Per superar cada prova s'aplicaran els mateixos criteris que a les EOI.

1.5. Les proves de bàsic A1, intermedi B2.1 i avançat C1.1seran elaborades pels departaments de l'idioma respectiu de cada EOI i es realitzaran als centres participants (IES, CC, EA).

1.6. Les proves escrites de certificació es realitzaran prioritàriament a les EOI, però sempre en funció de les aules i els espais disponibles, i que es pugui garantir el compliment de les mesures sanitàries establertes per fer front a la pandèmia de la COVID-19. En cas d'impossibilitat, les proves es duran a terme als centres participants (IES, CC ,EA). En aquest cas es podrà sol·licitar al professorat del centre que col·labori en la vigilància de les proves.

El protocol a seguir serà el següent:

- Sol·licitud de l'EOI al Servei dels Ensenyaments de Règim Especial, indicant els centres (IES, CC o EA), idioma, nombre de grups, nivell, nombre d'alumnes matriculats, i el dia i horari en què és necessari disposar d'espai per poder realitzar la prova de certificació, així com nombre de professorat que es necessita per vigilar les proves.

- El Servei dels Ensenyaments de Règim Especial gestionarà la petició amb l'equip directiu del centre col·laborador.

- Una vegada acceptada la sol·licitud per part del centre, la direcció de l'EOI o en qui delegui (el professor tutor o coordinador EOIES), contactarà amb l'equip directiu de l'IES, CC o EA per coordinar tot el procés.

1.7. Uns dies abans de la realització de la prova escrita, l'EOI de referència farà arribar als centres les còpies de les proves en paper, juntament amb el llistat dels alumnes matriculats, l'horari de les diferents parts i les instruccions per a l'administració de les proves als centres participants. Aquest lliurament es farà en mà i es donarà directament a un membre de l'equip directiu que custodiarà les proves fins al dia de la seva realització.

Dins el mes de maig, el/la coordinador/a del programa EOIES de l'EOI de referència farà una reunió telemàtica amb tots els professors implicats dels centres de secundària (tots els nivells) per explicar-los l'administració de les proves i resoldre els dubtes que puguin sorgir.

La coordinadora o coordinador facilitarà un número de telèfon  als professors de secundària que hagin de vigilar les proves perquè hi el puguin contactar ràpidament en cas d'incidències.

1.8. El coordinador de cada centre (IES, CC, EA) serà el responsable de la custòdia de les proves realitzades fins a la sessió de revisió. Després d'aquesta sessió de revisió, el professor del centre participant farà arribar les proves al professor de l'EOI corresponent.

2. Permeabilitat de pas d'alumnes de l'EOIES als ensenyaments presencials o semipresencials de les EOI

Tots els alumnes adscrits al programa que hagin aprovat el curs o nivell en què s'hagin matriculat tindran la possibilitat de continuar el curs següent dins el programa EOIES o incorporar-se com a alumnes presencials o semipresencials a les diferents EOI de les Illes Balears. En aquest darrer cas, hauran de fer la sol·licitud de preinscripció en els terminis prevists i matricular-se a l'EOI si resulten admesos.

3. Organització dels centres col·laboradors (Instituts d'Ensenyament Secundari, Centres Concertats, Escoles d'Art) dins el programa EOIES.

  • La participació dels centres col·laboradors en el programa EOIES té caràcter voluntari.
  • En la mesura que l'organització dels centres participants i la disponibilitat horària del professorat ho permeti, s'organitzaran tutories i reforços (presencials o a distància) per als alumnes participants. També s'intentarà fer agrupaments, desdoblaments o grups flexibles per a l'obtenció de grups coherents.
  • La participació en el programa EOIES no implica per als alumnes càrrega lectiva suplementària de caràcter obligatori.

4. Funcions de l'EOI de referència

  • Les escoles oficials d'idiomes seran les encarregades de l'organització i el desenvolupament d'aquest programa.
  • Hi haurà un responsable, coordinador/a del programa a cada EOI i, almenys, un/a professor/a de l'EOI per idioma implicat en el Programa (anglès, francès, i alemany).
  • Cada EOI inclourà a la seva pàgina web una pestanya específica on es facilitarà informació relativa al programa EOIES (calendari, tutors, models d'exàmens, etc.).

5. Funcions dels professors tutors i/ o coordinadors dels IES, CC i EA

  • Coordinar amb la direcció del centre la posada en marxa del programa EOIES.
  • Fer la promoció del programa EOIES i trametre la informació adient als alumnes i a les famílies.
  • Administrar la prova d'anivellació i lliurar els resultats de la prova al professor de l'EOI dins el termini establert.
  • Reunir-se durant el curs escolar amb el professor de l'EOI per a la tramesa de material didàctic preparat de l'EOI, tasques de coordinació de nivell, pilotatge d'activitats d'avaluació, organització i desenvolupament de proves.
  • Fer el seguiment del procés d'aprenentatge atenent el material didàctic emprat, la metodologia, els continguts a impartir i l'avaluació del seu alumnat.
  • Lliurar als alumnes la tasca setmanal que els trametrà l'EOI. Enviar abans de 15 dies al professorat de l'EOI còpia corregida de les tasques d'expressió escrita dels seus alumnes perquè en facin una segona correcció.
  • Participar en l'elaboració, planificació i desenvolupament de totes les activitats d'avaluació.
  • Organitzar amb el professor de l'EOI i l'equip directiu de l'IES, CC, o EA la planificació i desenvolupament de les proves orals i participar en els tribunals.
  • Organitzar amb el professor de l'EOI la correcció de les proves escrites.
  • Organitzar amb el professor de l'EOI l'emplenament de les actes.
  • Coordinar la resolució d'incidències d'acord amb les directrius de la direcció de l'IES, CC, o EA, i de l'EOI corresponent.
  • Introduir al GESTIB les modificacions i canvis de grup i/o nivell pertinents en el termini de resolució d'incidències, i comunicar-ho al coordinador de l'EOI. O, en tot cas, fer arribar la informació amb instruccions concretes a la persona del centre competent  per realitzar aquesta gestió.
  • Totes les tasques que la direcció de l'IES, CC, o EA, sota la supervisió del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial, consideri oportunes en l'àmbit d'aplicació del programa EOIES

6. Funcions dels professors de l'EOI implicats

Aquests s'encarregaran, amb dedicació d' 1 hora lectiva i 1 hora complementària setmanals, de les següents tasques:

  • Donar les instruccions pertinents als professors dels IES, CC, o EA per a l'administració de la prova d'anivellació a l'alumnat inscrit al programa. Aquesta prova, que serà online en el cas dels idiomes anglès, francès, i també d'alemany en el cas dels centres adscrits a l'EOI d'Inca, s'ha de realitzar dins els primers 14 dies hàbils a partir de la publicació de la llista definitiva dels centres admesos al programa.
  • Determinar el nivell de cada grup d'alumnes d'acord amb els resultats de la prova d'anivellació.
  • Reunir-se durant el curs escolar amb els professors col·laboradors per a activitats de formació, tramesa de material didàctic preparat, tasques de coordinació de nivell, pilotatge d'activitats d'avaluació, organització i desenvolupament de proves.
  • Visitar el centre participant com a mínim una vegada al trimestre durant el curs, i abans del exàmens finals.
  •  Preparar material didàctic que orienti el professor col·laborador sobre el nivell i continguts exigits a les EOI.
  • Enviar setmanalment al professorat dels centres participants una tasca per al seu alumnat.
  • Enviar al professorat dels centres participants una seqüenciació orientativa de continguts temàtics per als nivells bàsic A1 i A2, intermedi B1 i B2 i avançat C1.1. Aquesta seqüenciació estarà complementada per una rotació de activitats de llengua associades a cada contingut temàtic: comprensió de texts escrits i orals, producció i coproducció de texts escrits i orals, i mediació escrita i oral.
  • Participar en l'elaboració, planificació i desenvolupament de totes les activitats d'avaluació.
  • Organitzar el desenvolupament de les proves orals i participar en els tribunals.
  • Organitzar la correcció de les proves escrites
  • Organitzar l'emplenament de les actes.
  • Coordinar un màxim de dos grups i un màxim de 60 alumnes del mateix centre o de 2 centres educatius diferents, en el cas del professorat del departament d'anglès.
  • Coordinar un màxim de 4 grups i un màxim de 50 alumnes d'un màxim de 4 centres educatius diferents, en el cas del professorat del departament d'alemany o de francès.
  • Totes les tasques que la direcció de l'EOI, sota la supervisió del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial, consideri oportunes en l'àmbit d'aplicació de l'EOIES.

7. Funcions dels coordinadors (EOIES)

El coordinador del programa EOIES a l'EOI disposarà d'una reducció de 2 hores lectives, amb l'excepció de l'EOI de Palma on hi haurà un coordinador per idioma, amb 3 hores de reducció a anglès i 1 hora a alemany i francès respectivament .

Les funcions del coordinador són les següents:

  • Coordinar amb la direcció de l'EOI i amb els responsables de la Conselleria d'Educació i Formació Professional l'adopció del marc legal per a la implantació i continuació d'aquest programa.
  • Fer la promoció del programa i trametre la informació adient als centres.
  • Organitzar la coordinació entre els professors d'EOI i els professors col·laboradors.
  • Organitzar, juntament amb el cap de departament de l'idioma corresponent, en el cas que no hi hagi més que un coordinador per a tots els idiomes, la coordinació entre els professors d'EOI tutors del programa per a l'elaboració de proves orientatives, material didàctic aplicable a l'activitat d'aula i per a l'elaboració de les proves finals corresponents.
  • Assumir la coordinació de la formació dels professors dels IES, CC i EA implicats en el programa (professors col·laboradors) en el que pertoca als criteris d'avaluació a aplicar.
  • Fer el seguiment del procés d'aprenentatge atenent el material didàctic emprat, la metodologia, els continguts a impartir i l'avaluació.
  • Organitzar amb els professors col·laboradors la planificació i desenvolupament de les tutories, així com la periodicitat de l'enviament de les tasques.
  • Organitzar amb els equips directius dels IES, CC i EA participants la planificació i desenvolupament dels exàmens escrits i orals.
  • Coordinar amb la direcció de l'EOI l'expedició de certificats i l'arxiu de notes per facilitar la permeabilitat de pas d'alumnes del programa EOIES cap a les EOI.
  • Resoldre casos de canvi de centre per part dels alumnes o els casos especials d'alumnes provinents d'altres centres, d'altres comunitats autònomes, alumnes estrangers.
  • Coordinar la resolució d'incidències d'acord amb les directrius de la direcció de l'EOI i de la direcció del centre col·laborador corresponent.
  • Elaborar i difondre entre els centres educatius implicats i entre la comunitat educativa en general la memòria final de l'EOIES en acabar el curs acadèmic.
  • Elaborar un pla de treball per tal d'incloure-ho en la programació general anual de cada EOI.
  • Comunicar al Servei dels Ensenyaments de Règim Especial les modificacions i els canvis de grup i/o nivell produïts i acceptats en el termini d'incidències.
  • Totes les tasques que la direcció de l'EOI, sota la supervisió del Servei d'Ensenyaments de Règim Especial, consideri oportunes en l'àmbit d'aplicació de l'EOIES.

 

ANNEX 3

1. Criteris d'admissió i barem

Els criteris d'admissió per baremar les sol·licituds de participació dels centres en el programa EOIES seran els següents, amb la puntuació màxima que es detalla a continuació:

  1. Major antiguitat en el programa EOIES: 1punt
  2. Major nombre d'alumnes participants el curs 2020-21: 1 punt
  3. Major percentatge d'alumnes matriculats a les proves el curs 2020-2021: 2,5 punts
  4. Major percentatge d'alumnes APTES el curs 2020-2021: 2,5 punts
  5. Memòria justificativa del projecte presentat pel centre: 2 punts
  6. Implicació del centre en projectes relacionats amb l'ensenyament- aprenentatge de les llengües estrangeres: 1 punt

2. Comissió d'admissió

Es crearà una comissió d'admissió a fi de seleccionar els centres participants que reuneixen els requisits exigits i que aplicarà els criteris i barem d'admissió que s'expliciten al punt 1 de l'Annex 3.

La comissió estarà formada per:

  1. Un/a director/a d'Escola Oficial d'Idiomes.
  2. Un representant de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.
  3. Un tècnic docent d'idiomes del servei dels Ensenyaments de Règim Especial.

Per a l'acceptació del centre es tendrà en compte també la disponibilitat de professorat de l'idioma o idiomes sol·licitats a l'EOI de referència.

3. Reclamacions

La comissió resoldrà les reclamacions presentades pels centres a les llistes provisionals, en un termini màxim de dos dies, i les decisions seran comunicades al director del IES/CC/EA reclamants.

Les reclamacions s'hauran d'enviar els dies 30 de setembre i 1 d'octubre de 2021 al correu electrònic: regimespecial@dgplacen.caib.es

 

ANNEX 4

1. Matriculació de l'alumnat

1.1. La matrícula al programa EOIES dona dret a la realització de les proves finals i de certificació dels diferents nivells dels idiomes anglès, alemany i francès de l'EOI, en convocatòria ordinària i extraordinària.

1.2. La inscripció s'ha de fer en el període comprès entre els dies 29 d'octubre i 16 de novembre de 2021, ambdós inclosos.

Els alumnes que vulguin matricular-se han d'emplenar el formulari d'inscripció de manera telemàtica, seguint les instruccions que a l'efecte proporcionarà cada EOI als centres.

El portal per inscriure's ha de ser accessible des del web de cada una de les escoles oficials d'idiomes de referència. Perquè el procés de matrícula es pugui considerar finalitzat, s'ha d'haver lliurat per correu electrònic la documentació requerida i la justificació del pagament a l'escola oficial d'idiomes que correspongui. El darrer dia de lliurament de la documentació a les EOI és el 19 de novembre de 2021.

1.3. Els centres informaran degudament els pares i mares dels alumnes participants en el programa EOIES del procés de matrícula i de les condicions per a la seva realització amb antelació suficient a l'inici del període de matrícula .

1.4. Si un alumne es vol matricular de més d'un idioma, haurà d'emplenar un formulari d'inscripció diferent per a cada un, on consti l' idioma i el curs del qual serà avaluat. 

1.5. Una vegada conclòs el procés de matrícula, els centres adscrits al programa han d'introduir els alumnes matriculats al GESTIB. El termini per realitzar aquesta gestió és del 19 al 30 de novembre de 2021.

2. Condicions per a la realització de les proves

2.1. Per fer les proves cal tenir setze anys complerts l'any natural en què es fa la inscripció. També es poden inscriure les persones majors de catorze anys per realitzar la prova d'un idioma diferent al cursat com a primera llengua estrangera a l'educació secundària obligatòria.

El requisit d'edat mínima no es considerarà quan es tracti d'alumnat d'altes capacitats intel·lectuals que, seguint mesures de flexibilització, es trobi escolaritzat en un curs en el qual l'edat ordinària d'escolarització es correspongui amb les edats mínimes d'accés a les escoles oficials d'idiomes.

2.2. Les proves de certificació de nivell, bàsic A2, intermedi B1 i intermedi B2, es duran a terme en les dates i l'horari establert a la resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres per la qual es convoquen les proves lliures de certificació de nivell de determinats idiomes de les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears, que es publica anualment al BOIB.

2.3. El calendari de les proves finals corresponents als cursos bàsic A1, intermedi B2.1, i avançat C1.1 el determinarà l'EOI de referència.

2.4. En cap cas no s'ha de permetre la realització de proves fora del calendari oficial establert. La impossibilitat de realitzar la prova o de la concurrència a les proves no donen dret a la devolució de les taxes.

3. Documentació per a la matriculació 

3.1. S'ha de presentar la documentació següent:

  • fotocòpia del DNI o NIE. Si tenen un NIE provisional, hi han d'adjuntar una còpia del  passaport en vigor
  • una fotografia si són nous alumnes
  •  resguard de la inscripció online
  • resguard del pagament de les taxes de matrícula
  • justificant de les reduccions o exempcions, si en tenen dret

3.2.  La matrícula només és vàlida si prèviament s'ha efectuat el pagament de les taxes que corresponguin. Aquest pagament es podrà fer de manera telemàtica a través de la pàgina de l'ATIB:

Taxa ordinària:

http://www.atib.es/TA/Modelos/Modelo.aspx?m=046&idConcepto=6133

Taxa família nombrosa /monoparental general :

http://www.atib.es/TA/Modelos/Modelo.aspx?m=046&idConcepto=7511

o bé fent l' ingrés, mitjançant el model 046 imprès, a una de les següents entitats bancàries col·laboradores: Banca March; CaixaBank; BBVA; Banco Popular (Banc de Crèdit Balear); Cajamar; Colonya, Caixa de Pollença.

Les persones que facin el pagament i/o presentin la documentació fora de termini no tindran dret a la devolució de les taxes.

Les taxes per cada prova són:

Inscripció ordinària: 23,25€

Inscripció bonificada del 50% (família nombrosa i/o monoparental de categoria general): 11,63€

3.3. Exempcions i bonificacions. Les exempcions i bonificacions a aplicar són les establertes a la disposició final primera de la Llei 3/2020, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2021 (BOIB núm. 216, de 31 de desembre):

- Les persones que acreditin ser membres d'una família nombrosa i/ monoparental tenen dret a la l'exempció o a la bonificació de la taxa que, d'acord amb la seva categoria, els pugui correspondre segons les disposicions vigents, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud.

En el cas de ser membre d'una família nombrosa s'haurà de presentar el document acreditatiu de la seva condició de família nombrosa en vigor (original i fotocòpia). En el cas de ser membre de família monoparental s'haurà d'acreditar.

- Les persones que estiguin en situació d'atur estan exempts d'abonar les taxes educatives a les escoles oficials d'idiomes, sempre que acreditin aquesta situació en el moment de la inscripció.

-  Les persones que hagin estat víctimes d'actes terroristes, així com el cònjuge i els fills o filles, tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud. Aquesta condició s'ha d'acreditar presentant la resolució administrativa corresponent. En el cas del cònjuge i els fills o filles, s'ha d'adjuntar el llibre de família.

- Les persones amb una discapacitat igual al 33 % o superior estan exemptes del pagament de la taxa, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud.

- Les víctimes de violència de gènere, així com els fills o filles que en depenen, tenen dret a l'exempció total de la taxa, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud. Aquesta condició s'ha d'acreditar presentant qualsevol dels documents que preveu la normativa vigent. En el cas dels fills o filles dependents, també s'ha de presentar el llibre de família.

- També estan exempts de pagar la taxa les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial, els joves tutelats i ex-tutelats en via d'emancipació, els joves en acolliment familiar i les persones subjectes a mesures privatives de llibertat, sempre que acreditin documentalment, en el moment de la inscripció, que es troben en alguna d'aquestes situacions.

3.4. Les adreces electròniques a les quals s'ha d'enviar en un únic correu la documentació esmentada al punt 3.1. per a la formalització de la matrícula són les següents:

  • EOI Palma Andreu Crespí Plaza: matricula.secretaria@eoipalma.com
  • EOI Manacor: secretariar@eoimanacor.com
  • EOI Inca: administracio@eoinca.com
  • EOI Calvià: administracio@eoicalvia.com
  • EOI Eivissa i Formentera: secretaria@eoi-eivissa.com
  • Ampliació a Formentera: eoiformentera@eoi-eivissa.com
  • EOI Maó: matricula@eoimao.com
  • EOI Ciutadella: info@eoiciutadella.com

 

ANNEX 5 Informació sobre les proves

1. Contingut de les proves

Les proves tenen com a referència els objectius, les competències, els continguts i criteris d'avaluació establerts per a cada nivell en el Decret 34/2019, de 10 de maig (BOIB núm. 66, de 16 de maig), pel qual s'estableixen l'ordenació, l'organització i el currículum dels nivells bàsic, intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial impartits a les escoles oficials d'idiomes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Elaboració i descripció de les proves

2.1. Les proves de certificació dels nivells bàsic A2, intermedi B1 i intermedi B2 dels diferents idiomes autoritzats són proves unificades per a totes les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears. Aquestes proves són elaborades per les comissions d'exàmens unificats d'EOI, d'acord amb les especificacions recollides a l'annex 3 de la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres, per la qual es dicten instruccions per l'elaboració de les proves de certificació unificades per a l'alumnat oficial i lliure de les escoles oficials d'idiomes de les Illes Balears, i que són revisades i actualitzades anualment.

2.2. Les proves de certificació tindran lloc el mateix dia i a la mateixa hora que a l'EOI en les convocatòries ordinària (juny) i extraordinària (setembre). Per superar cada prova s'aplicaran els mateixos criteris que a les EOI.

2.3. Totes les proves consten de 5 parts, que avaluen les activitats de llengua recollides al currículum bàsic establert a l'annex 1 del Reial decret 1041/2017, de 22 de desembre, i al Decret 34/2019, de 10 de maig, i que són: comprensió de textos orals, comprensió de textos escrits, producció i coproducció de textos escrits, producció i coproducció de textos orals, i mediació.

2.4. La temàtica i/o el contingut de les proves s'adaptaran al nivell de maduresa dels alumnes participants en el programa EOIES. Es proposaran temàtiques properes a la seva realitat, sobretot pel que fa a la part de producció i coproducció oral i de mediació oral. Aquesta adaptació s'especificarà a les Instruccions per a l'elaboració de les proves de certificació unificades per a l'alumnat oficial i lliure de les Escoles Oficials d'Idiomes de les Illes Balears, que es publica anualment.

2.5. Els departaments d'idiomes respectius de l'EOI elaboraran les proves finals dels cursos bàsic A1, intermedi B2.1, i avançat C1.1.

El professorat de l'EOI responsable dels grups al centre de secundària informarà els alumnes i els seus tutors sobre les característiques específiques de les proves dels cursos esmentats.

3. Qualificacions

3.1. Els alumnes participants en el pla de col·laboració EOIES seran avaluats atenent els criteris d'avaluació i de qualificació de les EOI. Realitzaran les mateixes proves escrites que els alumnes oficials i la prova oral es farà amb un tribunal format per dos professors, un d'ells de l'EOI i l'altre del centre de secundària, que emetran una nota conjunta. 

3.2. Per tenir dret a l'obtenció de la qualificació global final cal haver realitzat totes les parts de la prova.

3.3. Per superar la prova de competència general que dona dret al certificat dels nivells bàsic A2, intermedi B1, i intermedi B2, cal obtenir un mínim del 65% de la puntuació total i un mínim del 50% en cadascuna de les cinc parts que s'avaluen.

3.4. Cadascuna de les cinc parts de què consta la prova es valorarà utilitzant una escala de 0 a 10 punts amb un decimal.

3.5. A la convocatòria extraordinària de setembre l'alumne està exempt de realitzar les parts superades amb un 50% o més en la convocatòria de juny. (nota igual o superior a 5 punts). No obstant això, si vol, pot presentar-se de nou a totes les parts de la prova. A efectes de certificació, per fer la mitjana aritmètica de la nota global final, prevaldrà sempre la nota més alta obtinguda a les dues convocatòries.

No es podran tornar a presentar a la convocatòria extraordinària aquells alumnes que al juny ja han obtingut un 65% global i per tant tenen dret al certificat de nivell.

3.6. Per superar les proves finals dels cursos bàsic A1, intermedi B2.1, i avançat C1.1 cal obtenir un mínim del 50% de la puntuació total i un mínim del 50% en cadascuna de les cinc parts que s'avaluen.

3.7. Els resultats de les proves s'han de fer públics en el lloc de realització, en la data fixada i s'hi ha d'indicar el procediment i el termini per fer-ne reclamacions.

3.8. Als alumnes que hagin superat la prova, se'ls expedirà un certificat acadèmic oficial. La direcció del centre de secundària es coordinarà amb la direcció de l'EOI pel que fa al lliurament dels certificats.

4. Administració de les proves

4.1. La direcció de cada centre ha de vetllar pel procés d'administració i correcció de les proves.

4.2. Les proves han de ser administrades i corregides pel professorat de cada centre en coordinació amb el professorat de l'EOI de referència.

4.3. Les activitats de llengua de producció i coproducció de textos escrits i de mediació escrita de bàsic A1, intermedi B2.1, i avançat C1.1seran corregides pels dos professors. En cas d'una diferència de tres punts en la nota de cada un dels examinadors es tornarà a revisar la prova. Si encara així no s'arribés a un consens, la prova seria avaluada finalment pel departament de l'idioma corresponent de l'EOI de referència.

Pel que fa a les activitats de producció i coproducció de textos orals i de mediació oral, es constituirà un tribunal format pel professor de l'IES i pel professor de l'EOI.

4.3. El/la coordinador/a de la comissió de les proves de certificació farà arribar a les direccions de les EOI de les Illes Balears les instruccions específiques d'administració i correcció de les proves per a cada idioma i nivell.

4.4. Les proves corregides s'hauran de guardar a l'EOI de referència durant tres mesos, després dels quals seran destruïdes.

5. Reclamacions i recursos

Les reclamacions, quan s'escaigui, s'han de presentar per escrit a la secretaria del centre de secundaria el mateix dia i durant els tres dies hàbils següents al dia de la publicació de la qualificació final de la prova. Les EOI hauran de facilitar el model oficial de sol·licitud de revisió de les qualificacions

L'equip directiu del centre de secundària notificarà per escrit d'aquest fet a la direcció de L'EOI de referència, la qual haurà de resoldre la reclamació en col·laboració amb els professors responsables  del programa  EOIES d'aquell centre i de l'EOI, així com amb el departament de l'idioma corresponent en el cas de les proves de certificació unificades.

En el termini de cinc dies hàbils des de la presentació de la sol·licitud de la revisió, la direcció de l'EOI notificarà per escrit al director/a de l'IES, CC o EA la resolució de la reclamació, per tal que informi la persona interessada.

Contra la resolució de la reclamació, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació. 

6. Resolució d'incidències

La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha de realitzar les actuacions que estimi oportunes per tal de resoldre les incidències que puguin sorgir en el procés de matrícula i de realització de les proves.

Documents adjunts