Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT LLUIS

Núm. 298874
Aprovació definitiva modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del cementeri municipal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària celebrada el dia 26 de  maig de 2021 va aprovar la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa del cementeri municipal.

 En el BOIB núm. 71, de dia 01.06.21, es publica l'anunci de l'esmentada aprovació.

Atès que durant el període establert a l'efecte no s'han presentat al·legacions, la modificació de l'esmentada ordenança s'entén aprovada definitivament.

 A continuació, es publica íntegrament l'ordenança indicada:

 “ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA DEL CEMENTERI MUNICIPAL

Article 1

Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats  concedides pels articles 113.2 i 142 de la Constitució i  per l'article  106 de la Llei 7/1985,  de 2 d'abril, reguladora  de les bases del règim local, i de conformitat amb el que  es disposa en els articles  15 a 19 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, que aprova el text refós de la Llei reguladora d'hisendes locals, aquest  Ajuntament estableix  la taxa de cementeri municipal, que  es  regirà  per aquesta  ordenança fiscal,  les normes de la qual s'atenen a allò  que preveu l'article 57  de l'esmentat RDL 2/2004, de 5 de març.

Article 2

Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis del cementeri municipal  que es detallen a la tarifa assenyalada a l'article 6.

Article 3

Subjecte passiu

Són subjectes  passius  contribuents  les persones sol·licitants de la concessió, de l'autorització, o de la prestació del servei i,  si s'escau, els titulars de l'autorització concedida.

Article 4

Responsables

1. Respondran  solidàriament  de  les obligacions tributàries  del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a  les quals es refereixen els articles 38.1 i 39 de  la Llei general tributària.

2. Seran  responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, els interventors o els liquidadors  de fallides, concursos, societats i entitats en general en els casos i amb l'abast que s'assenyala a l'article 40 de la Llei general tributària.

Article 5

Exempcions i bonificacions

La persona sol·licitant de la concessió, autorització o prestació del servei podrà sol·licitar mitjançant instància l'exempció o la bonificació de la taxa, sempre que demostri la impossibilitat econòmica de pagar-la i previ informe emès pels Serveis Socials d'aquest Ajuntament.

Article 6

Quota tributària

La quota tributària es determinarà aplicant la tarifa següent:

 

CESSIONS TEMPORALS

Nínxols d'adult:

- Els primers 5 anys: 90,00 euros

- Anys posteriors: cada any: 18,00 euros 

Columbaris, per cada nínxol:

- Els primers 5 anys: 45,00 euros

- Anys posteriors: cada any: 9,00 euros

DRETS D'INHUMACIONS, EXHUMACIONS, ETC.

- Per cada inhumació d'un cadàver o restes cadavèriques: 90,00 euros

- Per cada exhumació d'un cadàver o restes cadavèriques: 90,00 euros

- Exhumació + inhumació de restes o cadàvers: 120,00 euros

- Per col·locar una làpida: 12,00 euros

- Dipòsit de cendres: 45,00 euros

DRETS DE CONSERVACIÓ I ORNAT

Es pagarà anualment.

a) Per cada nínxol particular no inclòs dins caseta:

- Els primers 5 anys en cas de Cessió Temporal: 75,00 euros

- Anys posteriors: cada any: 15,00 euros

b) Per cada nínxol inclòs dins caseta particular:

- Nínxol: 15,00 euros

c) Per cada nínxol del columbari: 7,50 euros

DRETS DE TRASPÀS O CESSIONS PERPÈTUES

a) Per expedició/renovació de títols funeraris: 50,00 euros 

Article 7

Meritació

1. Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir, quan s'inicia la prestació dels serveis subjectes a gravamen; i s'entén, a aquest efecte, que aquesta iniciació es produeix amb la sol·licitud d'aquells serveis.

2. En el cas del servei de conservació i ornat (excepte els 5 primers anys en el cas de cessions temporals), així com la tarifa de la cessió temporal per anys posteriors (a partir del 6è any, es merita la taxa el dia primer de cada any natural.

Article 8

Declaració, liquidació i ingrés

1. Els subjectes passius han de sol·licitar la prestació dels serveis de què es tracti.

2. Cada servei serà objecte de liquidació individual i autònoma, que serà notificada, una volta s'hagi prestat aquest servei, per fer-ne l'ingrés directe a les arques municipals en la forma i dins els terminis assenyalats en el Reglament general de recaptació.

3. El cobrament de les quotes de conservació i ornat, així com les quotes per cessió temporal, s'efectuaran anualment mitjançant rebut derivat del padró o matrícula. S'exceptua la primera quota d'una cessió temporal i la quota pels primers cinc anys del dret de conservació i ornat en el cas de cessions temporals, que serà objecte de liquidació individual i autònoma i a la qual no es podrà aplicar el prorrateig.

 

Article 9

Infraccions i sancions

En  tot el que fa referència a la qualificació d'infraccions tributàries, així com a les sancions que  hi  corresponguin en cada cas, es tindrà en compte  el que disposen  els  articles 77 i següents de la Llei general tributària.

Disposició final

Aquesta Ordenança entrarà en vigor el mateix dia que es publicarà en el  Butlletí Oficial de les Illes Balears. El seu període de vigència es mantindrà fins que es modifiqui o es derogui expressament. “

Contra el present acord es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació del present anunci, de conformitat amb l'art. 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció contenciós administrativa.

 

Sant Lluis, en el dia de la signatura electrònica (15 de juliol de 2021)

La batlessa 

M. Carolina Marquès Portella