Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA NATURA (IBANAT)

Núm. 296865
Resolució sobre la reactivació i pròrroga del període de vigència de la Borsa de treball de zelador d'àrees naturals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

  Antecedents

1. Al BOIB número 59, de 16 de maig de 2017, es va publicar la Resolució del director gerent  de l'Institut Balear de la Natura on s'aprova la convocatòria i les bases per formar part d'una borsa de treball zelador d'àrees naturals.

2. Al BOIB  número 61, de 17 de maig  de 2018, es va publicar la llista definitiva del borsí de zelador d'àrees naturals.

3. La resolució publicada al BOIB 59, de 16 de maig de 2017, al punt 13 establia una vigència del borsí de 3 anys des de la data de la publicació de la llista definitiva, per tant la finalització de la vigència de l'esmentat borsí finalitzà el passat dia 17 de maig de 2021.

4. La Comissió Paritària de l'IBANAT, en sessió celebrada el 30 de juny de 2021, va acordar la reactivació de l'esmentat borsí i la seva pròrroga per un termini màxim de tres any o fins a la creació d'una nova borsa de la mateixa categoria professional.

Fonaments de dret

De conformitat a l'establert a l'article 13 del  Conveni Col·lectiu de l'Institut Balear de la Natura  que regula les capacitats de la comissió paritària, estableix que els acords de l'esmentada comissió “ tenen  caràcter executiu , vinculants,  de  plena validesa i eficàcia dins de l'àmbit d'aquest conveni, han d'acordar-se per majoria de cadascuna de les parts i han de fer-se públics a tots els centres de treball en un termini màxim de trenta dies des de la seva adopció, facilitant igualment l'accés digital als mateixos per part de tot el personal”.

De conformitat a l'establert a l'article 21.1del  Conveni Col·lectiu de l'Institut Balear de la Natura regula el funcionament de les Borses de Treball: “L'Empresa ha de confeccionar periòdicament borses de treball mitjançant convocatòria pública pel sistema de  concurs o, atesa l'índole de les funcions que s'hagin de dur a terme, el nombre de llocs que s'hagin de proveir i la modalitat de contractació que s'hagi d'aplicar, amb un altre tipus de proves selectives. Les borses de treball s'han de confeccionar per aquelles categories professionals/llocs de treball  d'aquest conveni, i sempre que hi hagi una previsió de necessitats per cobrir. La convocatòria i les bases d'aquestes borses s'han de negociar amb la participació del Comitè d'Empresa . En la confecció d'aquestes borses hi han de participar el representants que el Comitè determini”.

De conformitat a l'establert a l'article 17.2. dels Estatuts de l'Institut Balear de la Natura on anomena les funcions que té encomanades el Director Gerent.

Resolució

1. Notificar la reactivació de la borsa de Zelador d'Àrees Naturals i la seva vigència màxima de 3 anys o fins a la creació d'un nou borsí de la mateixa categoria professional.

2. Publicar aquesta resolució al BOIB.

Interposició de recursos

L'ordre jurisdiccional laboral és el competent per a resoldre les qüestions derivades de la present resolució.

No obstant l'anterior, la persona interessada pot interposar el recurs que consideri adient.

Palma, 12 de juliol de 2021

El director gerent  Joan Ramon Villalonga