Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 294200
Nomenament dels vocals que formen part de la Comissió d’ètica i Bon Govern del Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que el Consell Insular de Formentera, en sessió ordinària del Ple celebrada el 31 de juliol de 2019 va considerar aprovat definitivament el Codi ètic i de bon govern del Consell Insular de Formentera (elevació a definitiu del text aprovat inicialment, tot incorporant els suggeriments de l'IBdona que no afecten al fons), tot això segons acord de Ple de la corporació de data 26 d'abril de 2019, on s'aprovà inicialment, i es procedeix a la publicació íntegra al BOIB, al Tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera, als efectes de la seva entrada en vigor, tot de conformitat amb la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local  de les Illes Balears.

El Codi ètic i de bon govern del Consell Insular de Formentera es planteja sobre dues variables transversals que han d'estar presents en tot moment. D'una banda, el lideratge i compromís explícit, clar i decidit dels i les responsables polítics i directius de l'administració. De l'altra, l'exercici del bon govern, incloent principalment el desenvolupament màxim de la transparència i la rendició de comptes.

És per això que l'objectiu d'aquest codi és doble; per una banda, la definició d'una política d'integritat, mitjançant els valors i normes de conducta del codi ètic, i per l'altra la definició dels principis i de les normes de conducta de bona governança.

(...)

Atès que aquest Codi ètic es divideix en cinc capítols.

Atès que al capítol V. Difusió i seguiment del codi ètic i de bon govern, estableix a l'article setzè:

“....

Setzè

Comissió d'Ètica i Bon Govern

1.- Es crea la Comissió d'Ètica i Bon Govern com a instrument per la difusió i seguiment del codi ètic i de bon govern del Consell Insular de Formentera.

2.- La Comissió es compon de les següents persones:

a.- El/La conseller/a competent en matèria d'Organització i/o Gestió de Recursos Humans, que la presidirà.

b.- Tres persones amb experiència, competència i prestigi professional contrastat en matèries relacionades amb l'ètica, el dret o la governança d'organitzacions, tant del sector públic com del privat, designades pel Ple, que actuen com a vocals, dels quals almenys un, haurà de ser extern a la corporació.

c.- El secretari o secretària de la corporació.

De conformitat amb l'article 4 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, la Comissió d'Ètica i Bon Govern tendrà una representació equilibrada de dones i homes.

3.- Les funcions de la Comissió seran les següents:

a.- Rebrà les observacions, consultes i suggeriments, així com el procediment per dur a terme les propostes d'adaptació de les previsions establertes en el present Codi.

b.- Resoldre les consultes formulades pels destinataris del Codi, així com per qualsevol altra instància, en relació amb l'aplicació del Codi de bona conducta i bon govern.

c.- Rebre les queixes o denúncies, si escau, sobre possibles incompliments dels valors, principis o conductes recollits al Codi i donar-los el tràmit que procedeixi.

d.- Realitzarà un informe anual de supervisió de compliment del Codi. Aquest document pot contenir recomanacions. Les conclusions i recomanacions de l'informe seran públiques.

4.- La Comissió d'Ètica i Bon Govern es reunirà, com a mínim, una vegada l'any, amb convocatòria prèvia realitzada per la persona titular de la Secretaria per ordre de la Presidència de la Comissió.

5.- No obstant això, podrà celebrar totes les reunions que considerin necessàries en funció de la naturalesa i urgència de les qüestions a tractar.

6.- Les persones que componen la Comissió d'Ètica i Bon Govern s'obliguen a guardar secret sobre tota la informació de la qual hagin tengut coneixement durant l'exercici de les seves funcions; en particular, sobre els fets examinats, el contingut de les investigacions i deliberacions i les decisions adoptades, així com sobre les dades de caràcter personal.

7.- En aquells supòsits en què les persones que integren estiguessin immersos en alguna de les causes de les previstes en aquest Codi, el seu règim de substitució serà el següent:

a.- Si resultàs afectat o afectada el president o la presidenta de la Comissió, serà substituït pel o per la titular de la Conselleria que el substitueix en cas d'absències.

b.- Si resultassin afectats la resta de persones, seran substituïts per la persona designada per la Presidència de la Comissió.

...”

Per tot l'anterior, en virtut de les competències que m'atribueix l'article 9.2.x de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, en relació al que significa el propi Codi ètic i de bon govern del Consell Insular de Formentera (publicat al BOIB núm. 114, de 20 d'agost de 2019).

PROPOSTA D'ACORD

PRIMER.-  Nomenar la Sra. Lina Mayans Tur, el Sr. Andreu Ferrer Joan (personal de la corporació) i el Sr. Javier González Granado (extern al Consell Insular) com a vocals de la Comissió d'Ètica i Bon Govern, tal i com estableix l'apartat 2 de l'article setzè de l'aprovació definitiva del Codi ètic i de bon govern del Consell Insular de Formentera.

SEGON.- Donar trasllat de l'acord d'aquest nomenament als interessats i interessades.

TERCER.- Publicar el següent acord al tauler d'anuncis del Consell Insular de Formentera i a la web de la corporació, www.consellinsulardeformentera.cat, i al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Es fa públic per al general coneixement.

 

Formentera, 5 de juliol de 2021

La presidenta Alejandra Ferrer Kirschbaum