Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 292231
Acord del Consell de Govern de 12 de juliol de 2021 de correcció d’errors de l'Acord del Consell de Govern de 21 de juny pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 7 de juny de 2021 pel qual s’estableixen criteris de valoració del compliment dels objectius dels contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 7 de juny de 2021, de conformitat amb l'article 80.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, es va debatre en el si de la Mesa Sectorial de Sanitat de les Illes Balears un esborrany d'acord pel qual s'estableixen criteris de valoració del compliment dels objectius dels contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears. No obstant això, després de la negociació corresponent i atesa l'abstenció de la part social, no es va aconseguir adoptar un acord.

En virtut de l'article 80.5 de la Llei 55/2003, correspon al Govern o als consells de govern de les comunitats autònomes en els àmbits respectius establir les condicions de treball del personal estatutari quan no es produeixi acord en la negociació o no s'assoleixi l'aprovació expressa i formal en les meses de negociació corresponents.

En el mateix sentit s'expressa l'article 38.7 del text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic (TREBEP), que disposa que, en el supòsit que no es produeixi acord en la negociació o en la renegociació prevista en el darrer paràgraf de l'apartat 3 d'aquest article, i una vegada exhaurits —si s'escau— els procediments de solució extrajudicial de conflictes, correspondrà als òrgans de govern de les administracions públiques establir les condicions de treball dels funcionaris amb les excepcions previstes per la Llei.

No obstant tot això, el 22 de juny de 2021 es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 21 de juny de 2021 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 7 de juny de 2021 pel qual s'estableixen criteris de valoració del compliment dels objectius del contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears.

Posteriorment s'ha detectat una errada material en la publicació en el BOIB atès que, com s'ha assenyalat, la part social no va aprovar l'Acord esmentat. En aquest punt, cal assenyalar que en el certificat de 9 de juny de 2021 emès pel secretari de la Mesa Sectorial de Sanitat es deixa constància de l'abstenció de la part social.

Per això cal corregir l'Acord del Consell de Govern publicat de manera que no faci referència a la ratificació de l'Acord de la Mesa Sectorial, sinó que sigui el Consell de Govern mateix qui, en virtut de l'article 80.5 de l'estatut marc i l'article 38.7 del TREBEP, estableixi els criteris de valoració del compliment dels objectius dels contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per una altra banda, l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, disposa que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics que hi hagi en els seus actes.

Així mateix, de conformitat amb l'article 56.3 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i amb l'article 19 del Decret 68/2012, de 27 de juliol, pel qual es regula el Butlletí Oficial de les Illes Balears, es poden esmenar aquests tipus d'error.

Per tot això, el Consell de Govern a proposta de la consellera de Salut i Consum en la sessió de dia 12 de juliol de 2021, adoptà l'Acord següent:

Primer. Corregir l'errada de l'Acord del Consell de Govern de 21 de juny de 2021 (BOIB núm. 82, de 22 de juny de 2021) pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 7 de juny de 2021 pel qual s'estableixen criteris de valoració del compliment dels objectius dels contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears, en els termes següents :

a) Corregir el títol de l'Acord:

Allà on diu

Acord del Consell de Govern de 21 de juny de 2021 pel qual es ratifica l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 7 de juny de 2021 pel que s'estableixen criteris de valoració del compliment dels objectius dels contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears

ha de dir

Acord del Consell de Govern de 21 de juny de 2021 pel qual s'estableixen criteris de valoració del compliment dels objectius dels contractes de gestió del Servei de Salut de les Illes Balears

b) Suprimir de l'Annex 1 de l'Acord les expressions següents:

- Com a prova de conformitat, signam aquest document

- Per les organitzacions sindicals

Segon. Establir que aquesta correcció té efecte des de la publicació de l'Acord del Consell de Govern de 21 de juny de 2021.

Tercer. Ordenar la publicació íntegra d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 12 de juliol de 2021

La secretaria del Consell de Govern Mercerdes Garrido Rodríguez