Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 285380
Decret de la presidenta del Consell Insular de Menorca núm. 163/2021, de 7 de juliol, relatiu a l’aprovació del Pla d’actuació en transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme per a l’any 2021 (exp. 3135-2021-2)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'art. 53.4 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears diu que els ajuntaments, per atorgar llicències temporals d'autotaxi, mitjançant un acte administratiu, han d'aprovar el pla regulador corresponent.

El 26 d'abril de 2018, l'Ajuntament de Maó va aprovar el Pla d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle de turisme per als anys 2018 a 2021 (BOIB núm. 54, de 3 de maig de 2018) i ha desenvolupat les actuacions administratives necessàries per a l'atorgament de les respectives llicències temporals.

El 4 de juny de 2018 el CIM va aprovar Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2018, amb una vigència d'un any.

El 7 de març de 2019, l'Ajuntament d'Alaior va aprovar el Pla d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle de turisme per als anys 2019 a 2022 (BOIB núm. 44 de 6 d'abril de 2019) i ha desenvolupat les actuacions administratives necessàries per a l'atorgament de les respectives llicències temporals.

L'11 d'abril de 2019, l'Ajuntament de Sant Lluís va aprovar el Pla d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle de turisme per als anys 2019 a 2022 (BOIB núm. 48, de 13 d'abril de 2019) i ha desenvolupat les actuacions administratives necessàries per a l'atorgament de les respectives llicències temporals.

El 13 de maig de 2019 el Consell Executiu del CIM va aprovar el Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2019, amb una vigència d'un any.

Les Resolucions 92/2019, de 3 de juny, 103/2019, de 26 de juny, i 115/2019 , de 17 de juliol, de la consellera de Mobilitat del CIM, en aplicació del que es disposava al Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2019, van concedir les autoritzacions temporals corresponents de transport públic de viatgers en vehicle turisme.

Com a conseqüència de la situació sanitària creada per la Covid-19, els ajuntaments corresponents van suspendre la vigència dels seus Plans d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle de turisme durant l'any 2020.

El 30-6-2021, l'Ajuntament de Sant Lluís va comunicar al CIM (RE 01658) que suspenia la prestació del servei, durant la temporada 2021, de les llicències temporals d'àmbit municipal de transport públic de viatgers en vehicle turisme; i que deixava sense efecte el Pla d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle turisme del municipi de Sant Lluís, per a l'any 2021.

L'1-7-2021, l'Ajuntament de Maó va comunicar al CIM (RE 016842), a petició de l'Agrupació de Taxi de Maó, la previsió que les llicències temporals de Maó circulin l'any 2021, als efectes que s'aprovi la tramitació de les autoritzacions interurbanes corresponents.

L'informe justificatiu del director insular de Transports consta en l'expedient.

D'acord amb l'art. 69.4 de la Llei 4/2014 abans esmentada, correspon al Consell Insular de Menorca establir les condicions que han de regir en el procediment d'atorgament d'autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal i d'àmbit insular.

 Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Mobilitat de data 7 de juliol de 2021; 

D'acord amb el punt segon del Decret de presidència núm. 424/2019, de 10 de juliol, (BOIB núm. 94, d'11-7-2019) d'atribucions del Consell Executiu, en casos d'urgència i en el cas de suspensió de les reunions ordinàries del Consell Executiu correspondrà a aquesta presidència la resolució dels assumptes competència d'aquest òrgan, sens que es vegi alterat, per aquest fet, el règim de recursos aplicable. De les resolucions adoptades se n'haurà de donar compte al Consell Executiu en la següent sessió que tengui lloc.

 

Com a presidenta del Consell Insular de Menorca, en exercici de les competències atribuïdes per l'art. 9 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre;

RESOLC:

Primer. Aprovar el Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2021 que es transcriu en annex.

Segon. Notificar el Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2021 a tots els ajuntaments de l'illa de Menorca.

Tercer. Publicar en el BOIB el Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2021 que es trancriu en annex.

 

ANNEX Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2021

1. Objecte

El Pla d'actuació en transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme per a l'any 2021 és un acte administratiu que estableix les condicions que han de regir en el procediment d'atorgament d'autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal i d'àmbit insular.

2. Característiques de les autoritzacions

- Estacionals: la durada de les d'autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal i d'àmbit insular coincidirà amb la durada de les llicències municipals temporals per a l'any 2021. Quan finalitzi aquesta durada, les autoritzacions corresponents caducaran automàticament, sense necessitat de resolució administrativa expressa, sense perjudici que es pugui extendre la vigència durant una temporada estival mñes, d'acord amb el que en el seu moment pugui establir-se.

- Personals i intransmissibles: les d'autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal i d'àmbit insular tenen caràcter personal i no es poden transmetre en cap cas.

- Revocables: el Consell Insular de Menroca pot revocar les autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal i d'àmbit insular per no complir-se els requisists exigibles, per revocacio de la llicència municipal corresponent, així com per incompliment de les condicions de prestació del servei.

- Àmbit insular: les autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal habiliten per prestar el servei a l'àmbit insular de l'illa de Menorca, amb la realització de recorreguts interurbans per davallar viatgers a tots els municipis però sense poder recollir viatgers fora del seu propi municipi.

3. Determinació del nombre d'autoritzacions

El nombre d'autoritzacions per prestar un servei de transport públic discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter temporal i d'àmbit insular coincidirà com a màxim amb el nombre final de llicències temporals municipals que s'hagin atorgat per al període de vigència d'aquest pla.

4. Procediment d'autorització

El termini de presentació de sol·licituds començarà a partir del dia següent a l'aprovació del Pla d'actuació.

1. Requisits

Ser titular d'una llicència temporal d'autotaxi en vigor concedida per qualsevol ajuntament de l'illa de Menorca, amb subjecció a les condicions establertes al respectiu pla regulador aprovat en cada municipi d'adscripció.

2. Documentació a presentar:

1. Identificació personal (DNI).

2. Documentació acreditativa del títol habilitant obtengut com a titular de la llicència temporal d'autotaxi.

3. Documentació del vehicle: permís de circulació i fitxa tècnica.

4. Pagament de la taxa per l'import aprovat a les Illes Balears per a l'atorgament d'una autorització de transport públic de viatgers en vehicle de menys de deu places.

3. Emissió de la targeta de transports:

Els titulars d'una autorització temporal d'àmbit insular rebran per part del Consell Insular de Menorca targeta de transports acreditativa del títol habilitant obtengut, d'acord amb el model incorporat a aquest annex, amb indicació del nom, el termini de vigència, l'ajuntament d'adscripció i la matrícula del vehicle. En el cas de pròrroga d'aquest pla per un any addcional s'expedirà una nova targeta acreditativa d'anàlogues característiques i d'acord amb el que s'hagi regulat a l'efecte.

5. Prestació del servei. Drets i obligacions

- Exercici de l'activitat

1. La prestació d'aquest servei s'efectuarà exclusivament mitjançant la utilització del vehicle vinculat a l'autorització estacional insular. Els vehicles es substituiran en les mateixes condicions que recullin els respectius plans reguladors de les llicències temporals municipals, tot havent-se d'aportar còpia al Consell Insular de Menorca de la nova llicència temporal emesa per l'ajuntament, cas en que serà procedent emetre una nova targeta de transports d'àmbit insular.

2. Els titulars de les autoritzacions temporals insulars poden prestar el servei personalment o mitjançant la contractació d'un o més conductors assalariats.

3. Tots els conductors han trobar-se en possessió del permís municipal de conducció i de la targeta identificativa si així í ho exigeixen les condicions de prestació de la respectiva llicència municipal.

4. La vigència de l'autorització insular resta vinculada a la de l'autorització municipal, així com al compliment de tots els requisits i les condicions exigits als respectius plans reguladors aprovats per cada ajuntament de l'illa de Menorca.

- Règim tarifari

Les tarifes aplicables a la prestació del servei són les mateixes que en cada moment resultin vigents i d'aplicació a les autoritzacions de transport discrecional de viatgers amb vehicles de turisme de caràcter ordinari (no temporals)-

- Règim sancionador

L'incompliment per part del titular d'una autorització temporal de les condicions de prestació del servei o la seva realització sense el preceptiu títol habilitant podrà sancionar-se d'acord amb la normativa d'aplicació.

- Revocació

El Consell Insular de Menorca podrà revocar l'autorització per incórrer en la pèrdua de qualsevol dels requisits exigits, així com per l'incompliment de les condicions de prestació del servei, que suposarà la pèrdua de tots els drets vinculats a l'autorització i la impossibilitat de prestar el servei que emparava. Igualment serà procedent la revocació en el cas d'haver estat revocada la llicència temporal municipal corresponent. Abans de resoldre la revocació de qualsevol autorització, serà preceptiu el tràmit d'audiència a l'interessat.

MODEL DE TARGETA DE TRANSPORTS

TARGETA D'AUTORITZACIÓ TEMPORAL DE TRANSPORT PÚBLIC DE VIATGERS EN VEHICLE TURISME

Nom i cognoms del titular:

NIF:

Matrícula del vehicle:

Ajuntament d'adscripció:

Número d'autorització:

Vigència:

Concedida per Resolució del Conseller Executiu del Departament de Mobilitat de dia...................., en aplicació del que es disposa en el pla d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle turisme per a l'any 2021 aprovat per acord del Consell Executiu de dia.........,

CONDICIONS D'ÚS DE L'AUTORITZACIÓ

La prestació d'aquest servei s'efectuarà exclusivament mitjançant la utilització del vehicle vinculat a l'autorització temporal insular. Els vehicles es substituiran en les mateixes condicions que recullin els respectius plans reguladors de les autoritzacions estacionals municipals, tot havent-se d'aportar còpia al Consell Insular de Menorca de la nova targeta emesa per l'ajuntament, cas en que serà procedent emetre una nova targeta de transports d'àmbit insular.

Els titulars de les autoritzacions estacionals insulars poden prestar el servei personalment o mitjançant la contractació d'un o més conductors assalariats.

La vigència de l'autorització insular resta vinculada a la de l'autorització municipal, així com al compliment de tots els requisits i les condicions exigits als respectius plans reguladors aprovats per cada ajuntament de l'illa de Menorca.

NOTA IMPORTANT: la caducitat de l'autorització es produirà a partir de l'últim dia de prestació del servei, sense necessitat de cap resolució administrativa expressa, amb la subsegüent pèrdua de qualsevol dret o obligació vinculats a l'autorització caducada.

 

Maó, 7 de juliol de 2021

Per delegació de la presidenta,  La secretària

Rosa Salord Olèo

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)