Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 276850
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 25 de juny de 2021 per la qual s’autoritza la modificació de la configuració del Centre Docent Estranger Rafa Nadal International School mitjançant l’ampliació amb dues unitats d’educació infantil i dues unitats d’educació primària del sistema educatiu britànic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el BOIB núm. 40, de 21 de març de 2020, es va publicar la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 25 de febrer de 2020 per la qual s'autoritza la modificació de la configuració del Centre Docent Estranger Rafa Nadal International School, del sistema educatiu dels Estats Units d'Amèrica, mitjançant una unitat d'educació infantil i tres unitats d'educació primària del sistema educatiu britànic. Com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre va quedar configurat de la manera següent:

Ensenyaments autoritzats: 10 unitats i 290 places escolars, repartides de la manera següent:

Educació infantil: 1 unitat i 25 places escolars (Nursery, Reception i Year 1).

Educació primària: 3 unitats i 75 places escolars (de Year 2 fins a Year 6).

Educació secundària: 4 unitats (de Grade 6 –equivalent a Year 7 del sistema educatiu britànic– fins a Grade 10) i 120 places escolars.

Batxillerat: 2 unitats (Grade 11 i Grade 12) i 70 places escolars en les modalitats d'Arts, Ciències i Humanitats i Ciències Socials.

2. En aquesta resolució s'ha detectat una errada material d'equivalències entre els dos sistemes educatius americà i espanyol.

Al sistema educatiu americà l'educació secundaria està dividida en Middle School que són tres anys (6è de primària fins a tercer d'ESO) i High School que són quatre anys, (3r i 4t ESO fins a 2n de batxillerat) , per tant son 7 unitats i no 6 com es varen autoritzar. El resum total d'unitats autoritzades serien d'11 unitats i 320 places escolars.

Quedant la configuració autoritzada distribuïda de la següent manera:

Educació infantil: 1 unitat i 25 places escolars (Nursery, Reception i Year 1).

Educació primària: 3 unitats i 75 places escolars (de Year 2 fins a Year 6).

Educació secundària: 5 unitats (de Grade 6 –equivalent a Year 7 del sistema educatiu britànic– fins a Grade 10) i 150 places escolars.

Batxillerat: 2 unitats (Grade 11 i Grade 12) i 70 places escolars en les modalitats d'Arts, Ciències i Humanitats i Ciències Socials.

Amb aquesta resolució queda rectificada aquesta errada material en les equivalències dels dos sistemes educatius i queden actualitzades les unitats i les ràtios.

3. El 23 de juliol de 2020 (NRE L13E26600/2020), el director del Centre Docent Estranger Rafa Nadal International School va presentar una sol·licitud de modificació de la configuració i poder executar la segona fase de l'autorització de les etapes d'educació infantil i primària, mitjançant l'ampliació amb dues unitats d'educació infantil i dues unitats d'educació primària del sistema educatiu britànic.

4. El 15 d'octubre de 2020 (NRE L13E37811/2020), el director del centre va presentar nova documentació per adjuntar a l'expedient.

5. El 20 d'octubre de 2020, l'arquitecte del Servei de Centres Educatius va emetre un informe favorable sobre la sol·licitud, en què indicava que la documentació presentada justificava el compliment dels requisits mínims establerts en la legislació vigent per a un centre espanyol adaptat al sistema educatiu britànic i americà, d'acord amb l'apartat 2 de l'article 5 del Reial Decret 806/1993, de 28 de maig, sobre règim de centres docents estrangers a Espanya.

6. El 18 de febrer de 2021, es va realitzar la visita al centre i es va constatar la total coincidència de les instal·lacions amb els plànols presentats i utilitzats per realitzar l'informe de la segona fase esmentat en el punt anterior.

7. El 14 de juny de 2021, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable de la modificació de la configuració del Centre Docent Estranger Rafa Nadal International School mitjançant l'ampliació amb dues unitats d'educació infantil i dues unitats d'educació primària del sistema educatiu britànic.

En aquest informe es feia constar que el darrer curs de l'educació primària del sistema educatiu britànic, Year 6, equival a cinquè de primària del sistema educatiu espanyol, i que el sisè de primària espanyol pertany a l'educació secundària britànica i americana i equival, respectivament, al Year 7 del sistema britànic i al Grade 6 de l'americà, i és el curs en què els alumnes passen del sistema educatiu britànic al sistema educatiu americà.

8. El 23 de juny de 2021, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va proposar l'autorització de la modificació de la configuració del Centre Docent Estranger Rafa Nadal International School, mitjançant l'ampliació amb dues unitats d'educació infantil i dues unitats d'educació primària del sistema educatiu britànic. En aquesta proposta de resolució també s'indiquen les equivalències entre els tres sistemes educatius (britànic, americà i espanyol).

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig (BOE núm. 106, de 4 de maig), d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. El Reial decret 332/1992, de 3 d'abril, sobre autoritzacions de centres docents privats, per impartir ensenyaments de règim general no universitaris (BOE núm. 86, de 9 d'abril), modificat pel Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març).

5. El Reial decret 806/1993, de 28 de maig, sobre règim de centres docents estrangers a Espanya (BOE núm. 149, de 23 de juny), modificat pel Reial decret 131/2010, de 12 de febrer.

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

7. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 23 de juny de 2021, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes de l'inici del curs escolar 2021-2022, la modificació de la configuració del Centre Docent Estranger Rafa Nadal International School, del sistema educatiu americà i britànic, mitjançant l'ampliació amb dues unitats d'educació infantil i dues unitats d'educació primària del sistema educatiu britànic.

2. Autoritzar que s'hi imparteixin ensenyaments del sistema educatiu britànic en les etapes d'educació infantil i educació primària a alumnes estrangers i alumnes espanyols i que s'hi imparteixin els ensenyaments de llengua catalana i cultura de les Illes Balears i de llengua i cultura espanyoles, a més dels ensenyaments del sistema educatiu americà que ja tenen autoritzats en les etapes d'educació secundària i batxillerat, tant a alumnes estrangers com a espanyols.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015471

Denominació genèrica: centre docent estranger (del sistema educatiu americà i del sistema educatiu britànic)

Denominació específica: Rafa Nadal International School

Titular: Rafa Nadal International School, societat limitada

Domicili: ctra. de les Cales de Mallorca, s/n (ctra. MA 4015, km 8, polígon 34)

Localitat: Manacor

Municipi: Manacor

CP: 07500

Ensenyaments autoritzats: 15 unitats i 395 places escolars, repartides de la manera següent:

 
  • Sistema educatiu britànic:

De Nursery fins a Year 1 (segon cicle d'educació infantil): 3 unitats i 54 places escolars.

De Year 2 fins a Year 6 (de primer a cinquè d'educació primària): 5 unitats i 125 places escolars.

El darrer curs de l'educació primària del sistema educatiu espanyol (sisè de primària) equival al Year 7 del sistema educatiu britànic i al Grade 6 del sistema educatiu americà i correspon al primer curs de l'etapa de secundària.

  • Sistema educatiu americà:

Middle School, de Grade 6 a Grade 8 (6è de primària i 1r y 2n d'educació secundària): 3 unitats i 85 places escolars.

High School, de Grade 9 fins a Grade 12 (3r i 4t d'educació secundària i 1r i 2n de batxillerat en les modalitats d'Arts, Ciències i Humanitats i Ciències Socials): 4 unitats i 130 places escolars.

El còmput total de places escolars és de 394 atès que el curs Year 7 del sistema educatiu britànic és el mateix que el Grade 6 del sistema educatiu americà.

4. Indicar al centre que està obligat a presentar la titulació del personal docent abans que s'iniciï la impartició d'aquestes unitats autoritzades perquè es pugui comprovar que és l'adequada.

5. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 25 de juny de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March i Cerdà