Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 276081
Resolució provisional del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 30 de juny de 2021 per donar compliment, per al curs 2021-2022, a l’apartat onzè de l’Acord del Consell de Govern de 27 de maig de 2016 d’aprovació de l’Acord de reprogramació de l’Acord de 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l’ensenyament privat concertat de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.El 10 de febrer de 2016, la Conselleria d'Educació i Universitat i les organitzacions sindicals, les cooperatives d'ensenyament i les entitats patronals que formen part de la Mesa de l'Ensenyament Privat Concertat de les Illes Balears varen signar l'Acord del 2016 de reprogramació de l'Acord del 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, modificat el 19 de maig de 2016 i ratificat per mitjà d'un acord del Consell de Govern de 27 de maig de 2016 (BOIB núm. 67, de 28 de maig).

2.El 25 d'abril de 2018, la Conselleria d'Educació i Universitat i les organitzacions sindicals, les cooperatives d'ensenyament i les entitats patronals que formen part de la Mesa de l'Ensenyament Privat Concertat de les Illes Balears varen signar l'Acord per donar compliment a l'apartat onzè de l'Acord del 2016 esmentat en el punt anterior.

3.El 13 de juliol de 2018, el Consell de Govern va aprovar l'Acord de la Mesa de l'Ensenyament Privat Concertat de 25 d'abril de 2018 pel que fa al compromís de despesa en l'exercici de 2018 i següents associat a la reducció de la jornada lectiva setmanal dels professors de més de 50 anys amb la jornada completa de l'ensenyament privat concertat a 23 hores lectives setmanals (BOIB núm. 87, de 14 de juliol).

4.L'Acord del 25 d'abril de 2018 estableix per al curs 2019-2020 el finançament de l'aplicació de la reducció d'una hora lectiva setmanal o l'equiparació econòmica a jornada completa de tot el professorat amb jornades completes de vint-i-quatre hores lectives que imparteixin docència exclusivament en els nivells concertats d'ESO, FP i batxillerat. També estableix que el professorat que imparteixi docència exclusivament en els nivells d'ESO, FP i batxillerat amb jornades de vint-i-tres hores lectives en un o més centres, i que mantinguin aquesta jornada des del curs 2017-2018, es consideraran a jornada completa.

L'Acord assenyala que la substitució d'una hora lectiva setmanal amb alumnes per una hora d'activitat complementària es farà a petició de l'interessat.

5.L'Acord determina que, durant el curs 2019-2020, la Conselleria d'Educació i Universitat finançarà els centres concertats amb un nombre d'hores addicionals equivalent a les hores de reducció sol·licitades pels professors que compleixin els requisits, prèvia comprovació d'aquests. Així mateix l'Acord estableix que només es finançaran les hores que siguin efectivament aplicades a la reducció de la jornada lectiva setmanal amb alumnes. A aquest efecte, la Conselleria d'Educació i Universitat verificarà que consta a l'horari setmanal del professor introduït en el GestIB la substitució d'una hora lectiva amb alumnes per una hora d'activitat complementària, abans de fer efectiu el finançament esmentat.

6.El 20 de maig de 2019, la Direcció General de Pressuposts i Finançament va emetre un informe en sentit favorable al compromís de despesa associat a la implementació de la segona etapa de l'Acord del 25 d'abril de 2018 al curs escolar 2019-2020.

7.El mateix informe de 20 de maig de 2019 era desfavorable a l'aplicació de la tercera etapa i a data d'avui no s'ha modificat. Per aquest motiu, en el curs 2021-22 es continua amb la segona etapa. Per al curs 2021-2022 el professorat que imparteixi docència exclusivament en els nivells d'ESO, FP i batxillerat amb jornades de vint-i-tres hores lectives en un o més centres, es consideraran a jornada completa si mantenen aquesta jornada des del curs 2019-2020.

Fonaments de dret

1.El Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'estableixen els preceptes que han de regir les convocatòries per a l'establiment i la renovació dels concerts educatius a partir del curs acadèmic 2017-2018 (BOIB núm. 6, de 14 de gener).

2.L'Acord del Consell de Govern de 18 de juliol de 2008 pel qual s'aprova l'Acord per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears (BOIB núm. 105, de 29 de juliol).

3.L'Acord del 2016 de reprogramació de l'Acord del 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, modificat el 19 de maig de 2016 i ratificat per mitjà d'un acord del Consell de Govern de 27 de maig de 2016 (BOIB núm. 67, de 28 de maig).

4.L'Acord del Consell de Govern de 13 de juliol de 2018 pel qual s'aprova l'Acord per donar compliment a l'apartat onzè de l'Acord del Consell de Govern de 27 de maig de 2016 d'aprovació de l'Acord de reprogramació de l'Acord del 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears en allò que es refereix a la reducció a 23 hores lectives setmanals del professorat major de 50 anys amb jornada completa (BOIB núm. 87, de 14 de juliol).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.Estimar de manera provisional, en els termes de la segona fase de l'Acord del 25 d'abril de 2018, les sol·licituds de finançament de la reducció d'una hora lectiva setmanal amb alumnes que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució, en el qual s'expressa el motiu que fonamenta la resolució adoptada, d'acord amb l'annex 4 d'aquesta Resolució i, consegüentment aprovar de forma provisional, d'acord amb l'article 19.3 del Decret 3/2017, el finançament dels centres que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució amb un nombre d'hores addicional equivalent al nombre i al nivell de les hores de reducció estimades, sempre que els requisits i la resta de punts de l'Acord del 2018 es compleixin i es mantinguin.

2.Estimar de manera provisional, en els termes de la segona fase de l'Acord del 25 d'abril de 2018, les sol·licituds de professors amb jornada de vint-i-tres hores lectives d'equiparació econòmica a jornada completa que figuren en l'annex 2 d'aquesta Resolució, en el qual s'expressa el motiu que fonamenta la resolució adoptada, d'acord amb l'annex 4 d'aquesta Resolució, i, consegüentment, aprovar, de forma provisional, l'equiparació de les retribucions i les cotitzacions dels docents que figuren en aquest annex 2 a les que pertocarien en cas de tenir una jornada completa, tenint en compte que, a aquest efecte, l'hora que completa la jornada serà del nivell que s'indica en aquest annex per a cada professor. Per al curs 2021-2022 el professorat que imparteixi docència exclusivament en els nivells d'ESO, FP i batxillerat amb jornades de vint-i-tres hores lectives en un o més centres, es consideraran a jornada completa si mantenen aquesta jornada des del curs 2019-2020.

3.Desestimar de manera provisional, en els termes de la segona fase de l'Acord de 2018 abans esmentat, les sol·licituds de finançament de la reducció d'una hora lectiva o d'equiparació econòmica a jornada completa de les persones que figuren en l'annex 3 d'aquesta Resolució, en el qual s'expressen els motius que fonamenten la resolució adoptada, d'acord amb l'annex 4.

4.Concedir als interessats un termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears perquè puguin formular les al·legacions que considerin adients, que s'han d'adreçar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, juntament amb la documentació acreditativa que les fonamenti, si escau.

5.Ordenar la publicació d'aquesta Resolució i els seus annexos en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica ( 1 de juliol de 2021)

El director general de Planificació, Ordenació i Centres

Antonio Morante Milla

Documents adjunts