Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 282925
Aprovació de les bases reguladores i convocatòria del procediment de concessió directa i a fons perdut d’ajudes per pal·liar els efectes de la covid-19 en els sectors econòmics del terme municipal de Sóller

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sóller, a la sessió extraordinària de data 25 de juny de 2021, va adoptar l'acord següent:

«Primer.- Aprovar les bases reguladores i la convocatòria del procediment de concessió directa i a fons perdut d'ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19 en els sectors econòmics del terme municipal de Sóller.

Segon.- Publicar el present acord al tauler d'edictes municipal i en el BOIB, per un termini de set dies d'informació pública, d'acord amb l'establert a l'article 25 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.»

 

Sóller, 25 de juny de 2021

El batle Carlos Simarro Vicens

 

«BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA DEL PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ DIRECTA I A FONS PERDUT D'AJUDES PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 EN ELS SECTORS ECONÒMICS DEL TERME MUNICIPAL DE SÓLLER

Antecedents

1. El Govern d'Espanya mitjançant el Reial Decret 463/2020, de 14 de març de 2020, va declarar l'Estat d'alarma en tot el territori nacional, essent prorrogat amb successives modificacions. En conseqüència, s'han anat adoptant mesures extraordinàries que han afectat l'activitat econòmica (prohibició de moviment dels ciutadans, suspensió d'activitats socials i econòmiques, restriccions d'aforament, mesures de distanciament social, o adaptació dels locals i establiments físics oberts al públic) provocant inseguretat als ingressos del teixit productiu local.

2. Les empreses, els autònoms, les persones físiques i els altres professionals han continuat pagant els tributs corresponents pel manteniment de la seva activitat sense obtenir els ingressos corresponents.

3. L'Ajuntament de Sóller, en aquest context, considera prioritari donar resposta a aquesta situació i minimitzar l'impacte econòmic de la crisi sociosanitària amb ajudes econòmiques al teixit productiu del municipi.

4. D'acord amb el que es preveu en l'article 29.2.t) de la Llei 20/2006 Municipal i de Règim Local de les Illes Balears, en relació amb l'article 25.1 i 5 de la Llei 7/1985 de Bases de Règim Local i l'article 32 del Decret llei 8/2020, l'Ajuntament pot atorgar les presents subvencions com a mesura de foment que coadjuvi a la recuperació econòmica.

5. El Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears han promogut aquestes ajudes de forma que la subvenció de la present convocatòria està cofinançada pel propi Ajuntament de Sóller, pel Consell de Mallorca i pel Govern de les Illes Balears. Finançament derivat de la participació de l'Ajuntament de Sóller en els Fons Mixt Consell-Ajuntaments per impulsar ajudes a tots els sectors econòmics afectats per la pandèmia; i del Conveni de col·laboració entre l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'Ajuntament de Sóller per concedir d'ajudes adreçades a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per crisi sanitària de la COVID-19 en els sectors econòmics.

 

Article 1. Objecte i finalitat de la convocatòria

La present convocatòria té per objecte ajudar al teixit productiu del municipi de Sóller amb la regulació de la concessió d'ajudes econòmiques que pretenen pal·liar les pèrdues produïdes en els sectors econòmics a conseqüència de les restriccions aprovades pel Govern per aturar l'expansió de la crisi sociosanitària derivada de la COVID-19 o que estiguin especialment afectats per la pandèmia.

Article 2. Finançament de les actuacions

Les ajudes econòmiques regulades a aquesta convocatòria s'abonaran amb càrrec a l'aplicació pressupostària número (9200/4790000/2021) del pressupost general de l'Ajuntament de Sóller per la quantia de 344.064,66 euros. Quantia resultant de les aportacions següents: per una part, 114.688,22 euros del propi Ajuntament de Sóller; per una altra part, 114.688,22 euros provinents del Consell de Mallorca; i finalment, 114.688,22 euros provinents del Govern de les Illes Balears.

Article 3. Import de l'ajuda

L'import de l'ajuda és de 1.800 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim d'un establiment per persona beneficiària.

Article 4. Persones beneficiàries.

Poden ser beneficiaris de les ajudes les persones físiques o jurídiques, agrupacions de persones físiques i jurídiques privades i comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat titulars d'una empresa que desenvolupa la seva activitat econòmica al municipi de Sóller i que s'hagin vist afectats per la crisi econòmica derivada de la crisis sanitària provocada per la COVID-19.

Article 5. Requisits que han de reunir els beneficiaris.

5.1. Per poder ser beneficiaris d'aquestes ajudes s'han de reunir els següents requisits:

a) Tenir el centre de treball o desenvolupar l'activitat econòmica en el terme municipal de Sóller.

b) Haver estat d'alta en el cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària durant un període mínim de 3 mesos dins l'exercici 2019.

c) Mantenir-se d'alta en el cens d'empresaris de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, durant un mínim de 3 mesos dins l'exercici 2021 a comptar des de la concessió de l'ajuda.

d) Estar al corrent d'obligacions tributàries amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb l'Ajuntament de Sóller i també al corrent d'obligacions econòmiques amb la Seguretat Social.

e) Haver tengut una reducció de la facturació durant l'exercici 2020, almenys, en un 30 % en relació amb la mitjana de facturació del mateix període comprès en l'any anterior, i haver facturat menys d'un milió d'euros durant l'exercici 2019.

f) Tenir al seu càrrec a 15 o menys treballadors de mitja anual computant els diferents centres de treball.

g) No haver estat sancionat per incompliment de la normativa en matèria de contenció de la COVID-19.

h) No haver acomiadat a treballadors afectats pels expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO).

5.2. No poden tenir la condició de beneficiàries les persones o entitats en les quals s'esdevingui alguna de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

D'acord amb l'article 11.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en cas que siguin comunitats de béns, s'ha de fer constar de manera explícita en la sol·licitud els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació que també tenen la consideració de beneficiaris. En qualsevol cas, s'ha de nomenar una persona representant o apoderada única de l'agrupació, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiària, corresponen a l'agrupació. Si no s'indica s'entendrà que és el primer anomenat en la sol·licitud. S'ha d'afegir a la sol·licitud el contracte signat entre els comuners i el certificat bancari de titularitat bancària de la comunitat de béns.

Article 6. Règim de concurrència

El procediment és de concurrència no competitiva, les sol·licituds es resoldran de forma individual, seran estudiades per ordre de presentació i es concediran les ajudes en el mateix ordre a totes aquelles que compleixin els requisits i les condicions previstes a la convocatòria, fins a l'exhauriment dels fons destinats. Aquelles sol·licituds que complint els requisits per adquirir la condició de beneficiari els falti algun document preceptiu o d'acreditació se'ls concedirà un termini de 10 dies hàbils per poder presentar en un sol cop tota la documentació que els manqui; en aquest cas, la data de presentació que es tindrà en compte serà la de la presentació de tota la documentació completa.

Article 7. Termini i lloc per presentació de sol·licituds.

7.1. Atesa l'especificitat de les ajudes, s'aproven conjuntament les bases i la convocatòria i es publiquen en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el previst a l'article 25 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

7.2. La sol·licitud es pot presentar a partir del vuitè dia hàbil a comptar a partir del dia següent al de la publicació de l'aprovació de les bases i de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears fins a l'exhauriment del crèdit pressupostari que estableix l'article 2 de la convocatòria o fins el dia 15 d'octubre de 2021.

Un cop exhaurit el crèdit pressupostari, es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears aquesta situació i la presentació de les sol·licituds no donarà cap dret a l'obtenció de l'ajuda.

7.3. Els models normalitzats, així com les bases i la resta de documentació associada a l'expedient, estaran disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament de Sóller.

7.4. La simple presentació de la sol·licitud suposa l'acceptació de les bases que regeixen la convocatòria i el compromís de la persona sol·licitant de complir amb les obligacions i deures que en deriven.

7.5. S'ha de presentar una sol·licitud per empresa i activitat econòmica afectada, independentment que es disposi d'un o més establiments o locals per a l'exercici de les activitats.

7.6. Les sol·licituds s'han de formalitzar per escrit segons els models normalitzats de sol·licitud (Annex I), declaració responsable (Annex II) i la resta de documentació preceptiva.

7.7. La presentació de les sol·licituds es farà de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Sóller o de manera presencial al Registre General de l'Ajuntament, i han d'anar adreçades a la Batlia i acompanyades de la documentació indicada en l'article vuitè. La presentació de la sol·licitud i de la documentació que s'acompanya també es pot fer en les formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7.8. Per a aquelles empreses obligades a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques, la sol·licitud s'ha de presentar de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Sóller (https://soller.sedelectronica.es), en la qual hi ha disponible la informació de la convocatòria i el model de sol·licitud, així com les publicacions de la resolució de les ajudes.

7.9. D'acord amb l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a presentar la documentació a través de mitjans electrònics els subjectes següents:

a. Les persones jurídiques.

b. Les entitats sense personalitat jurídica.

c. Les persones que exerceixen una activitat professional per a la qual es requereix col·legiació obligatòria.

d. Qui representa una persona interessada que estigui obligada a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

Article 8. Documentació a aportar amb la sol·licitud.

8.1. La SOL·LICITUD complimentada (Annex I) anirà acompanyada de la documentació següent:

1. Còpia del NIF o DNI/NIE del sol·licitant en cas de ser persona física. Còpia del CIF del sol·licitant en el cas de ser persona jurídica. Quan la sol·licitud la faci un representant, haurà de presentar una autorització de representació amb els documents d'identificació d'interessat i representant.

2. Certificat tributari de situació censal a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, per a acreditar els períodes d'alta que s'exigeixen com a mínim.

3. Certificat expedit per l'entitat bancària de titularitat bancària. No s'admeten altres documents per acreditar la titularitat de compte bancari com poden ser un rebut, un document elaborat per l'interessat, etc.

4. En el cas que siguin comunitats de béns, s'ha fer constar de manera explícita en la sol·licitud els compromisos de execució assumits per cada membre de l'agrupació que també tenen la consideració de beneficiaris. En qualsevol cas, s'ha de nomenar una persona representant o apoderada única de l'agrupació, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiària, corresponen a l'agrupació. Si no s'especifica s'entendrà com a tal a la primera designat en la sol·licitud.

5. Per acreditar la reducció de la facturació durant l'exercici 2020, almenys, en un 30 % en relació amb la mitjana de facturació del mateix període comprès en l'any anterior, i haver facturat menys d'un milió d'euros durant l'exercici 2019, caldrà aportar de 2019 i 2020, alguns d'aquests documents:

 

- MODEL 390 (Declaració tributària de resum anual, que conté les operacions realitzades durant l'exercici, relatives a la liquidació del IVA).

- MODEL 184 (Declaració anual d'ingressos, despeses i beneficis generats per algunes empreses no comercials com una comunitat de béns o societat civil).

- MODEL 200 (Impost de societats).

- MODEL 100 (Declaració anual de l'IRPF, en cas de persones físiques que no presenten IVA o en el cas d'activitats econòmiques en règim d'estimació objectiva - mòduls).

 

6. Per tal d'acreditar la mitjana anual de treballadors:

 

- Informe sobre l'exercici 2020 emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social. Model Plantilla mitjana de treballadors en situació d'alta.

 

7. Declaració responsable complimentada (Annex II) en els termes següents:

 

a) Totes les dades contingudes en la sol·licitud i als documents que s'adjunten són certs.

b) Tenir el centre de treball o desenvolupar l'activitat econòmica en el terme municipal de Sóller.

c) Compromís de mantenir-se d'alta en el cens d'empresaris de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, durant un mínim de 3 mesos dins l'exercici 2021 a comptar des de la concessió de l'ajuda.

d) Estar al corrent d'obligacions tributàries amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb l'Ajuntament de Sóller i també al corrent d'obligacions econòmiques amb la Seguretat Social.

e) Que l'entitat està vàlidament constituïda en escriptura pública i registrada (si és obligatòria la inscripció registral), si es tracta d'una empresa.

f) Que l'entitat està vàlidament constituïda i inscrita en el registre de cooperatives, si es tracta d'una cooperativa.

g) Que en cas de tractar-se d'una comunitat de béns, societat civil o una altra entitat econòmica sense personalitat jurídica no es dissoldrà fins que hagi transcorregut el termini de prescripció previst als articles 39 i 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d'acord amb l'establert a l'article 11 de l'esmentada llei.

h) Que l'establiment no ha estat sancionat per incompliment de la normativa en matèria de contenció de la COVID-19.

i) Que no s'han acomiadat treballadors o treballadores afectats pels expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO).

j) Complir amb totes les obligacions previstes a l'article 14 i requisits per obtenir la condició de beneficiari prevists a l'article 13 de Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

k) Prestar col·laboració i facilitar totes les evidències que siguin requerides en l'exercici de les funcions de control que corresponguin a l'Ajuntament de Sóller. Els beneficiaris d'aquests ajuts, amb la presentació de la sol·licitud de l'ajut, autoritzen expressament a l'Ajuntament a facilitar informació a altres administracions amb l'objecte de dur a terme les tasques de comprovació i control de la mateixa en qualsevol de les seves fases.

l) Acceptar sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer previstes per la vigent normativa en matèria de subvencions.

8.2. D'acord amb l'article 69.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la inexactitud, la falsedat o l'omissió de qualsevol dada o informació que s'incorpori a una declaració responsable determinarà la impossibilitat de continuar amb l'exercici del dret o activitat afectada des del moment que es tingui constància de tals fets, sense perjudici de les responsabilitats penals, civils o administratives a què hi hagués lloc.

Així mateix, la resolució de l'Administració Pública que declari tals circumstàncies podrà determinar l'obligació de l'interessat de restituir la situació jurídica al moment previ al reconeixement, així com la impossibilitat d'instar un nou procediment amb el mateix objecte durant un marc temporal determinat per la llei, tot això conforme als termes establerts en les normes sectorials d'aplicació.

8.3. L'Ajuntament de Sóller pot sol·licitar qualsevol altra documentació complementària a la prevista en aquestes bases, per completar o aclarir el dret a l'ajuda o la documentació presentada. En el cas que no s'aporti la documentació establerta o la sol·licitada posteriorment, s'entén que la persona sol·licitant desisteix del procediment, amb l'obligació de reintegrar l'ajuda percebuda, si és el cas.

Article 9. Procediment, resolució i pagament de l'ajuda

9.1. El procediment de concessió es tramita en règim de concessió directa i de règim de concurrència no competitiva segons el que estableix l'article 22.2.c) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, atenent a raons d'interès públic, econòmic i social ateses les circumstàncies actuals que dificulten la convocatòria pública en règim de concurrència competitiva. La gestió de les ajudes previstes en aquesta convocatòria se subjecta als principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació, així com l'eficàcia en el compliment d'objectius i l'eficiència en l'assignació i utilització dels recursos públics.

9.2. L'òrgan competent per ordenar i instruir el procediment de concessió de les ajudes previstes en aquesta convocatòria és Batlia. Rebudes les sol·licituds, l'òrgan competent ha d'instruir els procediments, comprovar el compliment dels requisits exigits en aquestes bases i en la convocatòria corresponent i, si escau, requerir a les persones sol·licitants que aportin tota la documentació i informació complementària que s'estimi oportuna per fonamentar la seva sol·licitud, o que esmenin els defectes apreciats en la sol·licitud, en el termini de deu dies hàbils. A més, aquest òrgan pot realitzar d'ofici totes les actuacions que estimi necessàries i convenients per determinar, conèixer i comprovar les dades que figurin en les sol·licituds, en virtut de les quals s'han de valorar les sol·licituds per tal de resoldre l'expedient de concessió d'ajuda.

9.3. D'acord amb el que disposa l'article 71 de la Llei 39/2015, en la tramitació de sol·licituds s'ha de guardar l'ordre estricte de presentació. La persona tècnica instructora designada ha d'emetre un informe proposta de resolució respecte de la totalitat o un nombre determinat de sol·licituds, indicant les persones beneficiàries i les quanties de les ajudes corresponents a cadascuna, així com aquelles que hagin estat desestimades. Si s'exhaureix el crèdit destinat a la convocatòria abans d'acabar el termini de presentació, s'ha de suspendre la concessió de noves ajudes mitjançant resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

9.4. L'òrgan competent per resoldre i concedir l'ajuda és la Junta de Govern Local. La resolució de concessió ha de determinar la quantia concedida i ha d'incorporar, si és el cas, les condicions i obligacions a què està subjecta la persona beneficiària. La resolució l'ha de dictar l'òrgan competent i l'ha de notificar a les persones beneficiàries mitjançant un anunci a la seu electrònica de l'Ajuntament de Sóller.

La resolució també ha de servir per entendre justificada l'ajuda, reconèixer l'obligació (import justificat) a favor de les persones beneficiàries i ordenar el pagament de les obligacions reconegudes mitjançant transferència bancària, en el compte corrent que hagi indicat la persona beneficiària.

9.5. El pagament d'aquestes ajudes s'ha de fer en un pagament únic a cada persona beneficiària per la totalitat de l'import concedit, mitjançant transferència bancària, a partir de la data de la resolució de concessió, sense que sigui necessària la constitució de garanties.

9.6. La persona sol·licitant pot desistir de la sol·licitud, o renunciar al dret a l'ajuda, en qualsevol moment i mitjançant un escrit adreçat a l'Ajuntament de Sóller. L'Ajuntament de Sóller ha de dictar una resolució en què expressi les circumstàncies que concorren, amb indicació dels fets produïts i les normes legals, així com, si és el cas, la concessió de l'ajuda a la persona o a les persones sol·licitants següents en l'ordre del registre d'entrada.

Article 10. Publicació de la convocatòria i de la concessió

En compliment dels articles 18 de la Llei 38/2003 General de Subvencions i 34 del Decret legislatiu 2/2005 pel que s'aprova el text refós de la Llei de subvencions balear, l'Ajuntament de Sóller ha d'enviar informació sobre aquesta convocatòria i sobre les resolucions de concessió que en derivin a la Base de Dades Nacional de Subvencions.

El text íntegre d'aquestes bases i de la convocatòria s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Sóller i en la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Les resolucions de concessió de les ajudes es publicaran en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Sóller.

Article 11. Obligacions de les persones beneficiàries

a) Sotmetre's a les actuacions de comprovació que ha d'efectuar l'òrgan que concedeix l'ajuda i qualsevol altra comprovació o control financer que poden dur a terme els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, i aportar tota la documentació que li requereixin en l'exercici de les actuacions anteriors.

b) Mantenir-se d'alta en el cens d'empresaris de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, durant un mínim de 3 mesos dins l'exercici 2021 a comptar des de la concessió de l'ajuda.

c) Estar al corrent d'obligacions tributàries amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària i amb l'Ajuntament de Sóller, i també al corrent d'obligacions econòmiques amb la Seguretat Social.

d) Conservar els documents que demostren que compleix els requisits per ser beneficiària de l'ajuda durant un període de quatre anys des que s'ha concedit l'ajuda.

e) Procedir al reintegrament en els casos previstos en aquesta convocatòria i la normativa aplicable.

f) Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i de la resta de documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable a la persona beneficiària en cada cas, amb la finalitat de garantir l'adequat exercici de les facultats de comprovació i control.

Article 12. Compatibilitat amb altres ajudes.

Aquestes ajudes seran compatibles amb qualsevol altra subvenció, ajut, ingrés o recurs procedent d'altres administracions o ens, públics o privats, regionals, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals, i sense perjudici del que al respecte pogués establir la normativa reguladora de les subvencions concurrents.

 

​​​​​​​Article 13. Reintegrament

Per a l'aplicació del reintegrament s'estarà a les causes i el procediment establerts a la present convocatòria (destacant l'article 6 d'aquesta) i als articles 36 i següents de la Llei 38/2003 General de Subvencions, 96 i següents del Reglament General de Subvencions, i 44 del Decret Legislatiu 2/2005 pel que s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

Article 14. Criteris per al possible incompliment. Infraccions i sancions

El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables és el que s'estableix en els articles 52 i següents de la Llei 38/2003 General de Subvencions, 102 i següents del Reial decret 887/2006 pel que s'aprova el Reglament General de Subvencions, i 50 i següents del Decret legislatiu 2/2005 pel que s'aprova el text refós de la Llei de subvencions balear.

 

ANNEX I SOL·LICITUD D'AJUDA PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 EN ELS SECTORS ECONÒMICS DEL TERME MUNICIPAL DE SÓLLER.

Dades sol·licitant:

Nom i llinatges/Nom social:______________________________________________________

DNI/CIF:______________Domicili:__________________________Localitat:______________

CP:________ Província: __________Telèfon:_____________ Correu electrònic:___________

_______________________________

Dades del representant legal

Si és el cas, heu d'adjuntar la documentació que acrediti la representació legal:

Nom i llinatges/Nom social:______________________________________________________

DNI/CIF:______________Domicili:__________________________Localitat:______________

CP:________ Província: __________Telèfon:_____________ Correu electrònic:___________

_______________________________ en representació de _____________________________

en qualitat de ________________________________ .

EXPÒS

Que he tengut coneixement de la convocatòria aprovada per part de l'Ajuntament de Sóller, de les ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19 en els sectors econòmics del municipi de Sóller.

Que reunesc tots els requisits establerts a les bases de la convocatòria per ser beneficiària de les ajudes.

Que l'establiment/centre de treball pel qual sol·licito l'ajuda són:

-Nom comercial____________________________________________________________

-Ubicació_____________________________________________________________________

Emplenar només en cas de comunitat de béns:

Indicació dels compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació que també tenen la consideració de beneficiaris________________________________________________

SOL·LICIT

Que em sigui concedit, d'acord amb la convocatòria del procediment de concessió directa i a fons perdut d'ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19 en els sectors econòmics del terme municipal de Sóller, l'import de 1.800 euros.

Sóller, _______ de __________________de 2021

 

 

Documentació que adjunt:

( ) Còpia DNI/NIE o CIF.

( ) Còpia DNI/NIE de la persona que signa.

( ) Documentació acreditativa de la representació en virtut de la qual actua la persona que signa la sol·licitud.

( ) Certificat tributari de situació censal a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, per a acreditar els períodes d'alta que s'exigeixen com a mínim.

( ) Certificat expedit per l'entitat bancària de titularitat bancària. No s'admeten altres documents per acreditar la titularitat de compte bancari com poden ser un rebut, un document elaborat per l'interessat, etc.

Per acreditar la reducció de la facturació durant l'exercici 2020, almenys, en un 30% en relació amb la mitjana de facturació del mateix període comprès en l'any anterior, i haver facturat menys d'un milió d'euros durant l'exercici 2019:

( ) MODEL 390 (Declaració tributària de resum anual, que conté les operacions realitzades durant l'exercici, relatives a la liquidació del IVA).

( ) MODEL 184 (Declaració anual d'ingressos, despeses i beneficis generats per algunes empreses no comercials com una comunitat de béns o societat civil).

( ) MODEL 200 (Impost de societats).

( ) MODEL 100 (Declaració anual de l'IRPF, en cas de persones físiques que no presenten IVA o en el cas d'activitats econòmiques en règim d'estimació objectiva-mòduls).

Per tal d'acreditar la mitjana anual de treballadors:

( ) Informe sobre l'exercici 2020 emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social. Model Plantilla mitjana de treballadors en situació d'alta.

( ) Declaració responsable complimentada (Annex II)

 

ANNEX II DECLARACIÓ RESPONSABLE RELATIVA AL PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ DIRECTA I A FONS PERDUT D'AJUDES PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 EN ELS SECTORS ECONÒMICS DEL TERME MUNICIPAL DE SÓLLER.

Dades sol·licitant:

Nom i llinatges/Nom social:______________________________________________________

DNI/CIF:______________Domicili:__________________________Localitat:______________

CP:________ Província: __________Telèfon:_____________ Correu electrònic:___________

_______________________________

Dades del representant legal

Si és el cas, heu d'adjuntar la documentació que acrediti la representació legal:

Nom i llinatges/Nom social:______________________________________________________

DNI/CIF:______________Domicili:__________________________Localitat:______________

CP:________ Província: __________Telèfon:_____________ Correu electrònic:___________

_______________________________ en representació de _____________________________

en qualitat de ________________________________ .

D'acord amb l'article 69 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques,

DECLAR, sota la meva responsabilitat:

- Que tenc poder suficient per actuar.

- Que totes les dades de la sol·licitud i de la documentació que adjunt són certes.

- Que tenc / que l'entitat a la qual represent té el centre de treball o desenvolup/a l'activitat econòmica en el terme municipal de Sóller.

- Que no he estat sancionat / que l'entitat a la qual represent no ha estat sancionat per incompliment de la normativa en matèria de contenció de la COVID-19.

- Que no he acomiadat / que l'entitat a la qual represent no ha acomiadat a treballadors o treballadores afectats pels expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO).

- Que estic / que l'entitat a la qual represent està al corrent d'obligacions tributàries amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb l'Ajuntament de Sóller i també al corrent d'obligacions econòmiques amb la Seguretat Social.

- (Si es tracta d'una empresa) Que l'entitat a la qual represent està vàlidament constituïda en escriptura pública i registrada, si és obligatòria la inscripció registral.

- (Si es tracta d'una cooperativa) Que l'entitat a la qual represent està vàlidament constituïda i inscrita en el registre de cooperatives.

- (Si es tracta d'una comunitat de béns, societat civil o una altra entitat econòmica sense personalitat jurídica) Que l'entitat a la qual represent no es dissoldrà fins que hagi transcorregut el termini de prescripció previst als articles 39 i 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d'acord amb l'establert a l'article 11 de l'esmentada llei.

- Que complesc / que l'entitat a la qual represent compleix les obligacions previstes a l'article 14 i requisits per obtenir la condició de beneficiari prevists a l'article 13 de Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

- Que no concorr en / que l'entitat a la qual represent no concorren en les circumstàncies previstes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003 general de subvencions.

- Que em compromet/ Que l'entitat a la qual represent es compromet a mantenir-se d'alta en el cens d'empresaris de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, durant un mínim de 3 mesos dins l'exercici 2021 a comptar des de la concessió de l'ajuda.

- Que complesc/ Que la persona a la qual represent compleix les obligacions previstes a l'article 14 de la Llei 38/2003 de 17 de novembre general de subvencions així com els requisits prevists a l'article 13 de la mateixa llei.

- Que em sotmet/ Que la persona a la qual represent a les actuacions de comprovació i control financer previstes per la normativa de subvencions vigent.

 

​​​​​​​-Que em compromet / Que la persona a la qual represent es compromet a col·laborar i facilitar tota la documentació que l'Ajuntament de Sóller em requereixi en relació a les seves funcions de control i fiscalització d'aquesta subvenció. I per tal de dur-les a terme, autoritz expressament a l'Ajuntament de Sóller perquè, en tot el temps que duri la tramitació, pugui sol·licitar informació a altres administracions per poder fer les comprovacions oportunes.

​​​​​​​

Sóller,   de                  de 2021.»