Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 268288
Extracte de la Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics per la qual es convoquen les subvencions per donar suport a l’organització de fires i festivals, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que es dugueren a terme en el territori de les Illes Balears l’any 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 570879

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l' extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

1.1. Són beneficiaris de les subvencions

a) Per a la línia A d'empreses i autònoms.

Són beneficiàries de les subvencions les persones físiques donades d'alta en el règim d'autònoms, i les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, la música i les arts audiovisuals, digitals i interactives que puguin dur a terme els projectes o les activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

Els beneficiaris han d'estar donats d'alta en el cens tributari i/o l'impost d'activitats empresarials (IAE) en epígrafs vinculats al sector cultural o bé han de tenir com a objecte social el desenvolupament d'activitats de caràcter professional en el sector cultural.

b) Per a la línia B d'associacions i entitats sense ànim de lucre.

Són beneficiàries de les subvencions les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, la música i les arts audiovisuals, digitals i interactives que puguin dur a terme els projectes o les activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

1.2. No poden ser beneficiaris d'aquesta convocatòria els sol·licitants que hagin obtingut subvenció mitjançant la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 28 de desembre de 2020 en relació amb la convocatòria de subvencions per donar suport a l'organització i la producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, digitals i interactives, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2020, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19 (BOIB n. 215, de 29 de desembre), esmenada amb la Resolució de la presidenta de l'IEB de dia 21 de gener de 2021 (BOIB n. 13 de 30 de gener de 2021) per la qual es resol la convocatòria aprovada mitjançant la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 7 d'agost de 2020 per la qual es convoquen les subvencions per donar suport a l'organització i la producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, digitals i interactives, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2020, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19 (BOIB núm. 139, d'11 d'agost de 2020).

1.3. Els sol·licitants que hagin interposat recurs de reposició contra la resolució de la convocatòria anterior (Resolució de la presidenta de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 28 de desembre de 2020 en relació amb la convocatòria de subvencions per donar suport a l'organització i la producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, digitals i interactives, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2020, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19 (BOIB n. 215, de 29 de desembre)) o recurs contenciós administratiu o qualsevol altre podran optar a aquesta convocatòria, si bé, en el supòsit que els pogués correspondre subvenció se suspendrà el seu expedient fins que es resolguin els recursos. A tal efecte l'òrgan competent per instruir el procediment comunicarà als anteriors sol·licitants sobre la puntuació obtinguda i l'import que els hi podria correspondre en aquesta convocatòria. Tot i així en cap supòsit es pot obtenir més d'una subvenció d'aquesta convocatòria i la de l'any anterior.

1.4. Totes les persones o entitats que sol·licitin aquestes ajudes han de complir els requisits següents:

a) Estar al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social. La sol·licitud de les ajudes comporta l'autorització perquè l'IEB comprovi d'ofici que la persona o l'entitat sol·licitant està al corrent d'aquesta obligació, excepte en el cas de denegació expressa del consentiment. En aquest cas, la persona o l'entitat sol·licitant ha d'aportar el certificat corresponent, juntament amb la sol·licitud de les ajudes.

b) Estar al corrent de les seves obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La sol·licitud de les ajudes comporta l'autorització perquè l'IEB comprovi d'ofici que la persona o l'entitat sol·licitant està al corrent de les obligacions tributàries, excepte en el cas de denegació expressa del consentiment. En aquest cas, la persona o l'entitat sol·licitant ha d'aportar els certificats corresponents, juntament amb la sol·licitud de les ajudes.

c) Presentar la sol·licitud en els termes i amb els requisits que s'estableixen en els apartats 6, 7 i 8 d'aquesta convocatòria.

d) Complir els principis de l'article 3 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

e) Només es pot presentar una sol·licitud per projecte. En cas de presentació d'una nova sol·licitud, s'haurà de desistir expressament de l'anterior; en cas de no fer-ho, només es tendrà en compte la primera sol·licitud registrada.

f) Disposar de l'organització i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció en el moment de la publicació de la convocatòria.

g) Certificat, si escau, que l'entitat està exempta de declarar l'IVA. Si no es presenta aquest certificat de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, l'IVA de les factures que es presentin com a part del compte justificatiu no es pot subvencionar.

En cas de desistiment exprés, la data en l'ordre de prelació dels expedients serà la de la nova sol·licitud registrada o la data de registre de desistiment en cas que aquest sigui posterior a la segona sol·licitud.

1.5. Queden excloses com a beneficiàries les societats públiques i les entitats de dret públic, així com qualsevol empresa o organització en la qual la participació d'aquests ens sigui majoritària.

1.6. No poden ser beneficiàries d'ajudes les persones físiques o jurídiques que incorrin en qualsevol de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, entre les quals, haver sol·licitat la declaració de concurs, haver estat declarades insolvents en qualsevol procediment, estar declarades en concurs, estar subjectes a intervenció judicial o haver estat inhabilitades d'acord amb la Llei concursal sense que hagi conclòs el període d'inhabilitació fixat a la sentència de qualificació del concurs; que hagin estat sancionades o condemnades per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, d'acord amb l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i d'homes; ni tampoc les que hagin estat sancionades mitjançant una resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció, d'acord amb la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia, o qualsevol altra d'aplicable.

1.7. Les ajudes regulades en aquesta convocatòria podran concedir-se a empreses i autònoms que no estiguin en crisis i/o a empreses i autònoms que no estaven en crisis (a tenor del que es disposa en l'article 2, punt 18 del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió (Reglament general d'exempció per categories) a 31 de desembre de 2019, però que sí que ho estaven o van començar a estar-ho amb posterioritat a aquesta data a conseqüència del brot de COVID-19.

Sense perjudici de l'establert amb caràcter general en el paràgraf anterior, es podran concedir ajudes sota les modalitats i condicions descrites a microempreses o petites empreses (en el sentit de l'annex I del Reglament General d'Exempció per categories) que ja estiguessin en crisi el 31 de desembre de 2019, sempre que no es trobin immerses en un procediment concursal ni hagin rebut una ajuda de salvament o de reestructuració.

Segon. Objecte i finalitat

2.1. Aquesta convocatòria té per objecte donar suport a l'organització de fires i festivals, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que es dugueren a terme en el territori de les Illes Balears l'any 2020.

2.2. L'activitat objecte de la subvenció haurà de tenir com una de les seves finalitats, de manera comprovable, la projecció exterior de la cultura de les Illes Balears a través de la programació i/o exhibició d'obra d'artistes o creadors de les Illes Balears i la presència en el programa de l'esdeveniment de, com a mínim, dos d'aquests requisits:

— Participació (presencial o virtual) i activitat professional de programadors, distribuïdors, productors, gestors i mediadors culturals, comissaris, crítics, etc. de fora de les Illes Balears convidats per l'organització en un nombre mínim de 3.

— Participació de la fira, festival, mercat, etc. en algun programa d'intercanvi amb altres esdeveniments similars que garanteixin la presència de la producció cultural de les Illes Balears a l'exterior o bé col·laboració i suport d'un altre esdeveniment similar de caràcter internacional.

— Organització, dins el programa de l'esdeveniment, de jornades (presencials o virtuals) orientades al públic professional amb l'objectiu de servir de font d'intercanvi de coneixements o de propostes culturals.

2.3. Per optar a subvenció cal que els esdeveniments tenguin programats, com a mínim, un 30 % d'artistes i agents culturals de les Illes Balears i que aquests professionals siguin remunerats. En el cas d'esdeveniments de l'àmbit audiovisual, han de tenir programada almenys alguna obra de les Illes Balears o bé garantir la presència de professionals balears del sector audiovisual dins el marc de les activitats professionals.

2.4. No són objecte d'aquesta convocatòria i, per tant, en queden exclosos:

a) No poden ser beneficiaris d'aquesta convocatòria els sol·licitants que hagin obtingut subvenció mitjançant la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 28 de desembre de 2020 en relació amb la convocatòria de subvencions per donar suport a l'organització i la producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, digitals i interactives, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2020, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19 (BOIB n. 215, de 29 de desembre), esmenada amb la Resolució de la presidenta de l'IEB de dia 21 de gener de 2021 (BOIB n. 13 de 30 de gener de 2021) per la qual es resol la la convocatòria aprovada mitjançant la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Estudis Baleàrics de 7 d'agost de 2020 per la qual es convoquen les subvencions per donar suport a l'organització i la producció de fires i festivals en l'àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, digitals i interactives, així com de centres de creació, trobades i jornades professionals del món de la cultura, que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears per a l'any 2020, en el context de l'actual pandèmia de COVID-19 (BOIB núm. 139, d'11 d'agost de 2020).

b) Les fires, els festivals i jornades que es duguin a terme per primera vegada durant el 2020, a exempció de les efemèrides.

c) Els cicles de concerts d'un mateix artista o grup musical i les temporades teatrals d'un sol artista.

d) Les galeries d'art.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

Quart. Import i imputació pressupostària

El crèdit assignat a aquesta convocatòria és de 200.000 € (dos-cents mil euros), amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics del 2021, dels quals 60.000 € (seixanta mil euros) es destinen a la línia A d'empreses i autònoms, i 140.000 € (cent quaranta mil euros) a la línia B d'associacions i entitats sense ànim de lucre.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'IEB, comença l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB i romandrà obert durant 10 dies hàbils.

 

Palma, 22 de juny de 2021

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Miquel Company Pons