Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 266611
Departament de Planejament i Gestió urbanística. Servei juridicoadministratiu de Planejament. Exp: PA18-0009. Aprovació definitiva de la modificació del PGOU referida a l' alineació en tres parcel·les amb façana al carrer Crestaix i al carrer Turixant

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el 17 de juny de 2021, va aprovar definitivament una modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) referida a la modificació de la  nova alineació oficial prevista en el PGOU vigent en tres parcel·les amb façana al carrer Crestaix i al carrer Turixant en el front amb el primer d' aquests carrers; i la modificació de l' alineació oficial en el límit de dues de les parcel·les amb l' espai lliure públic existent amb el codi EL1d 36-03-E, mitjançant el següent acord:

“INFORME DE LA TAG CAP DEL SERVEI. Per acord del Ple de l' Ajuntament 26/11/2020 es va aprovar inicialment la modificació del PGOU de Palma, referida a la modificació de la nova alineació oficial prevista en el PGOU vigent en tres parcel·les amb façana al carrer Crestaix i al carrer Turixant en el front amb el primer d' aquests carrers; i la modificació de l' alineació oficial en el límit de dues de les parcel·les amb l' espai lliure públic existent amb el codi EL1d 36-03-E. Dita modificació del PGOU va ser redactada pels Serveis tècnics de Planejament.

El projecte de modificació del Pla General es va sotmetre a informació pública per un termini de trenta dies mitjançant la seva publicació al BOIB núm. 8 de dia 19/01/21 (edicte 423), al diari “Diario de Mallorca” de dia 22/01/21, i al tauler electrònic d' anuncis i edictes de la seu electrònica d' aquesta Corporació de dia 22/01/21  fins a dia 05/03/21 i citació personal als propietaris afectats. Durant aquest termini, que va finalitzar dia 23/04/21 no s' han presentat al·legacions.

Amb posterioritat a l' aprovació inicial  de la modificació del Pla General s' han  emès els següents informes:

- Informe emès per la Direcció General de Recursos Hídrics, de 15 d' abril de 2021, de caràcter favorable.

- Informe emès per la Delegació de Defensa en Illes Balears el 03/02/21, amb  caràcter favorable.

- Informe emès per la Direcció General d' Emergències i Interior el 2 de febrer de 2021,  amb caràcter favorable.

- Informe de la Comissió Insular d' Ordenació del Territori i Urbanisme, segons acord de 26 de març de 2021. S' informa favorablement , amb la següent observació: “Tot i haver una modificació de l' espai lliure públic EL 1d 36-03-E, si bé queda acreditada que es garanteix el manteniment de la funcionalitat de l' espai, no es troba una referència adequada respecte al compliment del manteniment de la seva superfície.” Aquest informe ha estat analitzat a l' informe dels serveis tècnics de Planejament, de 7 de maig de 2021, i a l' informe del servei jurídic de Planejament, de 11 de maig de 2021, informes on es justifica el reajustament dels límits de l' espai lliure públic EL1d 36-03-E.

Es fa constar que es sol·licitarà informe a la Secretaria General en virtut de les seves funcions d'assessorament legal al Ple i les Comissions, atribuïdes en l' article 122.5.e) apartat 2n. de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, en relació a l´ article 123.2 del mateix text legal, que tindrà caràcter preceptiu perquè es tracta d'assumptes que exigeixen una majoria especial. Dit informe se preveu també a l'article 85 de la Llei 20/2006, Municipal i de Règim Local de las Illes Balears, de 15 de desembre.

Atès el que disposen els articles 72 i 73 i la disposició addicional quarta de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca, d' acord amb la redacció donada per la Llei 6/2012, de 6 de juny , així com l' article 54 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d' Urbanisme de les Illes Balears, pot aprovar-se definitivament  la proposta de modificació del Pla General d' Ordenació Urbana de Palma.

Per això, i atesos els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i  règim jurídic de les entitats locals; els art. 127.1.c), 123.1.i), 122-4-a), i  amb el quòrum establert a l'article 123.2 del capítol II, títol X de la Llei 7/85 de 2 d'abril, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre de Mesures per la modernització del govern local, RDL 781/86, de 18 d'abril, art. 99 i següents del Reglament Orgànic del Ple,  4-1-e) i  12-a) del Reglament de la Gerència d'Urbanisme, es considera que el Consell de la Gerència  pot  adoptar la següent  resolució:

Proposar a la Junta de Govern l'aprovació definitiva del projecte de  modificació del Pla General d' Ordenació Urbana de Palma, relatiu a la modificació de la nova alineació oficial prevista en el PGOU vigent en tres parcel·les amb façana al carrer Crestaix i al carrer Turixant en el front amb el primer d' aquests carrers; i la modificació de l' alineació oficial en el límit de dues de les parcel·les amb l' espai lliure públic existent amb el codi EL1d 36-03-E, modificació  redactada pels Serveis tècnics de Planejament  i que ha estat aprovat inicialment per acord del Ple de l' Ajuntament de 26/11/2020, per tal que sigui elevat a l'ajuntament Ple, previ dictamen de la Comissió Informativa  l'adopció del següent:                                                     

A C O R D

1r.- Aprovar definitivament la modificació del Pla General d' Ordenació Urbana de Palma, referida a la modificació de la nova alineació oficial prevista en el PGOU vigent en tres parcel·les amb façana al carrer Crestaix i al carrer Turixant en el front amb el primer d' aquests carrers; i la modificació de l' alineació oficial en el límit de dues de les parcel·les amb l' espai lliure públic existent amb el codi EL1d 36-03-E, modificació redactada pels Serveis tècnics de Planejament  i que ha estat aprovada inicialment per acord del Ple de l' Ajuntament de data  26/11/2020.

 Això atès el resultat de l' informació pública i els informes emesos pels organismes consultats.

2n.- Comunicar el present acord  als  Serveis municipals que es puguin trobar afectats, així com a l' Oficina de la Revisió del PGOU.

3r.- Donar trasllat al Consell Insular de Mallorca, al Govern de les Illes Balears i a la Delegació de Govern del present acord, dins el termini de quinze dies des de la seva adopció, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada.

Al Consell Insular de Mallorca també se li comunicaran els informes emesos pels serveis tècnics de Planejament, de 7 de maig de 2021 i pels serveis jurídics de Planejament, de 11 de maig de 2021; aquests informes obren a l' expedient i justifiquen el reajustament dels límits de l' espai lliure públic EL1d 36-03-E.

4t.- Donar trasllat a la Direcció General d' Aviació Civil de la certificació de l' acte d' aprovació definitiva, tot adjuntant un exemplar degudament diligenciat de la documentació aprovada, de conformitat amb allò que es regula a la disposició addicional segona.6 del Real Decret 2591/1998, de 4 de desembre, en la seva redacció donada pel real Decret 297/2013, de 26 d'abril.

5è.- Publicar el present acord, juntament amb la normativa adient, al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6è.- Notificar el present acord als qui figurin com a propietaris de les parcel·les afectades per  la present modificació així com a totes les persones propietàries o titulars d' altres drets reials sobre les finques afectades per la present modificació del planejament durant els cinc anys anteriors a la seva iniciació.”

Complint amb l'art. 181 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl, per a l'Illa de Mallorca, es publica perquè es prengui general coneixement i als efectes pertinents.

Contra aquesta resolució que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu de conformitat amb l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, i els articles 45 i ss. de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdic­ció contenciosa administrativa, modificada per la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seva publicació. Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

 

Palma, en el dia de la signatura electrònica (23 de juny de 2021)

El cap del Departament  sl

(Signat mitjançant signatura electrònica)

p.d. Decret de batlia núm 3000/2014, de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de  4-03-2014)

Jaume Horrach Font