Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 253523
Resolució de la consellera d’Hisenda i relacions Exteriors, d’aprovació i autorització de l’arrendament directe de la segona planta de l’edifici Alba, ubicat al carrer Calçat, 2A, de Palma, per ubicar la seu de la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, del Servei d’Ordenació Farmacèutica, del Servei de Control de Medicaments i Productes Sanitaris i el personal destinat a la tramitació dels ERTO i de la convocatòria d’ajuts directes a autònoms i empreses de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball (SP/ 97-109/2021)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.  El 17 de maig de 2021, va tenir entrada en la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors un ofici del secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 17 de maig de 2021, acompanyat amb una documentació per tramitar un expedient d'arrendament directe d'un immoble a Palma, per ubicar el personal destinat a la tramitació dels ERTO i de la convocatòria d'ajuts directes a autònoms i empreses en aplicació del Reial decret llei 5/2021, de 12 de març, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia per Covid-19, modificat pel Reial decret llei 6/2021, de 20 d'abril, així com altres convocatòries d'ajuts en resposta a la pandèmia.

2.  Juntament amb l'ofici, es varen trametre els documents següents:

-  Informe justificatiu de l'arrendament directe del cap del Departament de Serveis Comuns, de 13 de maig de 2021, amb el vistiplau del secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

-  Informe d'adequació a mercat del preu del contracte d'arrendament dels arquitectes del Servei Tècnic de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 28 d'abril de 2021.

- Proposta de resolució del secretari general, de 13 de maig de 2021, per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, per la qual s'insta a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors a iniciar l'expedient d'arrendament.

-  Proposta de resolució d'autorització i disposició de la despesa del secretari general, de 19 de maig de 2021, per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

- Resolució d'autorització d'imputació de despesa a exercicis futurs del secretari general de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, de 13 de maig de 2021, per delegació de competència de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

- Acord de Consell de Govern, de 17 de maig de 2021, en el qual s'atorga autorització prèvia a la consellera de Salut i Consum i al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, per exercir la competència en matèria d'autorització i disposició de la despesa envers l'expedient d'arrendament per concertació directa de la segona planta de l'edifici Alba, ubicat al carrer Calçat, 2A, del Polígon Son Valentí.

- Reserva de crèdit, de 13 de maig de 2021.

- Esborrany del contracte.

3.  El 19 de maig de 2021, va tenir entrada en la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (justificant d'enviament VALIB 13189), un ofici de la secretària general de la Conselleria de Salut i Consum, de 19 de maig de 2021, acompanyat amb documentació per tramitar un expedient d'arrendament directe d'un immoble a Palma, per ubicar la seu de la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, del Servei d'Ordenació Farmacèutica i del Servei de Control de Medicaments i Productes Sanitaris.

4.  Juntament amb l'ofici, es varen trametre els documents següents:

- Informe justificatiu de l'arrendament directe de la secretària general de la Conselleria de Salut i Consum, de 13 de maig de 2021.

- Proposta de resolució de la secretària general de 13 de maig de 2021, per delegació de la Consellera de Salut i Consum, per la qual s'insta a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors a iniciar l'expedient d'arrendament.

- Proposta de resolució d'autorització i disposició de la despesa de la secretària general de la Conselleria de Salut i Consum, de 19 de maig de 2021.

- Proposta de resolució d'autorització d'imputació de despesa a exercicis futurs de la secretària general de la Conselleria de Salut i Consum, de 13 de maig de 2021, per delegació de competència de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors.

 - Acord de Consell de Govern de 17 de maig de 2021, en el qual s'atorga autorització prèvia a la consellera de Salut i Consum i al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, per exercir la competència en matèria d'autorització i disposició de la despesa envers l'expedient d'arrendament per concertació directa de la segona planta de l'edifici Alba, ubicat al carrer Calçat, 2 A, del Polígon Son Valentí.

- Reserva de crèdit, de 13 de maig de 2021.

- Esborrany del contracte.

5. Es considera, a més, la documentació relativa a l'immoble i a la seva titularitat, la relativa a les condicions contractuals i la comptable de rigor.

6. Resolució d'inici dels expedients de la directora general del tresor, Política Financera i Patrimoni, de 9 de juny de 2021.

7. Els informes favorables emesos per la tècnica II  del Servei de Patrimoni, de 24 de maig de  2021, amb el vist i plau del cap del Servei de Patrimoni.

8. Informe favorable de fiscalització prèvia limitada per part de la Intervenció General, de 14 de juny de 2021.

Fonaments de dret

1.  L'article 65 i els següents de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 49, de 24 d'abril), el Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 192, de 24 de desembre de 2005) i la resta de disposicions aplicables.

2.  El Decret 8/2021, de 13 de febrer, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 20, de 14 de febrer).

3.  El Decret 9/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament i el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 20, de 14 de febrer).

4.  El Decret 25/2021, de 8 de març, pel qual es modifica el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

5.  El Decret 14/2021, de 15 de març, pel qual es disposa el cessament i el nomenament d'un alt càrrec de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors (BOIB núm. 36, de 16 de març).

 

Resolució

1.  Aprovar i autoritzar la contractació, de manera directa, de l'arrendament de la segona planta de l'edifici Alba, ubicat al carrer Calçat, 2A, de Palma, amb la propietària Immobiliària Montaura, SLU, amb CIF B07410020, com a part arrendadora, i l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com a part arrendatària.

2.  Establir que el contracte té efectes des del dia de la signatura del contracte fins el 31 de maig de 2023, i es pot prorrogar tàcitament pel mateix període que el contracte principal, si cap de les dues parts signants no fa un preavís en sentit contrari amb tres mesos d'antelació a l'acabament d'aquest, o de les pròrrogues respectives. El termini del contracte s'estableix de manera obligatòria per a la part arrendadora i potestativa per a la part arrendatària.

3.  Disposar que es pacta una renda de 24.705,62 € mensuals, amb IVA inclòs, la qual no serà objecte de revisió de preus al llarg del contracte principal.

4.  Posar el local arrendat a disposició de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i de la Conselleria de Salut i Consum. Per fer-ho, s'han d'adoptar totes les mesures que calguin per tal d'administrar i de mantenir l'immoble en condicions de servir sempre a la finalitat a què es destina.

5.  Establir que la despesa total màxima per a aquest arrendament és de 592.934,95€ (IVA inclòs), i per tant, està subjecta a la fiscalització prèvia favorable de la Intervenció General. Va a càrrec de les partides pressupostàries 18101.413G01.20200, 18101.411A01.20200   i 12101.121LCV.20200.00 sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient en els pressuposts generals de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6.  Anotar les característiques d'aquest arrendament en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7.  Notificar aquesta Resolució a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i a la Conselleria de Salut i Consum, sense perjudici que s'hagi de tramitar el procediment economicofinancer corresponent, i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (17 de juny del 2021)

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors

Rosario Sánchez Grau