Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 246654
Acord de la Comissió de Govern del conveni col·laboració educativa entre Universitat de Barcelona i Consell de Formentera per a la realització de practiques formatives, als serveis de lleure del Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que  la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari de 14 de maig de 2021, celebrada en forma presencial, va adoptar, entre d'altres, el següent acord:

PRP2021/436 PROPOSTA D'APROVACIÓ DEL CONVENI COL·LABORACIÓ EDUCATIVA ENTRE UNIVERSITAT DE BARCELONA I CONSELL DE FORMENTERA PER A LA REALITZACIÓ DE PRACTIQUES FORMATIVES, ALS SERVEIS DE LLEURE DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Vista la proposta formulada sobre l'assumpte present; proposta del tenor literal següent, elaborada per la consellera de Joventut i Noves Tecnologies, i que així la defensa la presidenta:

“PROPOSTA D'APROVACIÓ DEL CONVENI COL·LABORACIÓ EDUCATIVA ENTRE UNIVERSITAT DE BARCELONA I CONSELL DE FORMENTERA PER A LA REALITZACIÓ DE PRACTIQUES FORMATIVES, ALS SERVEIS DE LLEURE DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA VANESSA PARELLADA TORRES, consellera de Joventut, Participació, Noves Tecnologies, Igualtat i LGTBI del Consell Insular de Formentera, presenta la següent proposta per a la seva aprovació:

Atès que el conveni de col·laboració entre la Universitat de Barcelona i el Consell Insular de Formentera per a la realització de les pràctiques de formació del Màster d'Educació Interdisciplinària de les Arts, fomenta l'aprenentatge i l'educació en el lleure.

Atès que el desenvolupament de les activitats objecte del conveni s'adeqüen a la programació i als recursos humans de què es disposa per la realització del servei.

Atès que el conveni per la prestació de pràctiques formatives durant les activitats d'oci al Consell Insular de Formentera pretén assegurar i facilitar la formació complementària que necessiti l'estudiant per a portar a terme la part pràctica del màster formatiu.

Atès que el fet d'acollir estudiants per a la formació pràctica, estableix una relació basada en el respecte mutu i el compromís amb l'aprenentatge entre l'entitat col·laboradora, en aquest cas el Consell Insular de Formentera com a institució que organitza activitats de lleure adreçades a nens i joves, i l'alumnat que pretén completar el projecte formatiu del curs a través de les activitats corresponents.

Atès el Decret de Presidència de data 3 de juliol de 2019, el qual delega en la Comissió de Govern, en el punt 1.16 « Delegar en la Comissió de Govern les següents atribucions: (...)16.L'autorització/l'aprovació de tot tipus de convenis i similars -quan no siguin competència explícita del Ple- tot considerant la Comissió de Govern com a òrgan executiu insular, amb caràcter general i residual, en aquestes matèries. En el supòsit que raons d'urgència inajornable i contrastada ho exigissin, la Presidència podrà autoritzar-los/aprovar-los, així com signar-los. Si això darrer passàs, la Presidenta en donarà en compte a la Comissió de Govern en la primera sessió que tengui lloc.»

Vist l'informe tècnic en data de la signatura electrònica, emès per la tècnica de Joventut del Consell Insular de Formentera, el qual considera convenient la firma d'aquest conveni.

Vist l'informe dels Serveis Jurídics, en data de la signatura electrònica que informa favorablement la firma del citat conveni.

Per tot això, i atès el Decret de Presidència de data 3 de juliol de 2019, de delegació de competències en la Comissió de Govern, elevo a la Comissió de Govern la següent:

PROPOSTA D'ACORD

PRIMER- Aprovar Conveni de Col·laboració entre la Universitat de Barcelona i el Consell Insular de Formentera per a la realització de pràctiques formatives, als serveis de lleure del Consell Insular de Formentera annex I.

SEGON- Facultar la Sra. Alejandra Ferrer, presidenta del Consell Insular de Formentera nomenada Presidenta per sessió de ple de 15 de juny de 2019 i ratificació en data de 8 de juliol de 2019, per a la signatura del conveni, d'acord amb la següent seqüència:

a. Signatura del conveni per part de la presidenta del Consell Insular de Formentera.

b. Tramesa de l'acord a la Universitat de Barcelona amb petició que la seva representant signi els dos exemplars dels convenis.

c. Signatura dels dos exemplars del conveni per part de la representant de la Universitat de Barcelona i tramesa d'un d'ells al Consell Insular de Formentera.

d. Diligència final del secretari de la corporació, als efectes de deixar constància formal i plena, per raons de seguretat jurídica, d'haver rebut l'exemplar signat per amb dues Administracions.

TERCER- Guardar original signat i còpia d'aquests acords en el Registre de Convenis de la secretaria del consell.

QUART- Publicar el conveni una vegada signat, en el BOIB, en el tauler d'anuncis i en la pàgina web del Consell.

 

Formentera, en  data de la signatura electrònica (15 juny del 2021)

La consellera de Joventut, Participació, Noves Tecnologies, Igualtat i LGTBI

Vanessa Parellada Torres

 

ANNEX I

CONVENI DE COL·LABORACIÓ EDUCATIVA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES D'ESTUDIANTS ENTRE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA I EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA PARTS

D'una part, la Sra. Roser Boix Tomás, com a degana de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona, amb el CIF Q-0818001-J ubicada al Passeig de la Vall d'Hebron, núm. 171, de Barcelona, amb el codi postal 08035 i telèfon 93.4035199, i per delegació del rector d'aquesta Universitat.

I de l'altra, el Sr./Sra. Alejandra Ferrer Kirschbaum, presidenta del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de l'Acord del Ple del Consell Insular de Formentera de dia 8 de juliol de 2019, en l'exercici de les facultats que li atribueixen l'article 9 q de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consell insulars i la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, en representació del Consell Insular de Formentera, amb CIF.

ACORDS

1. L'objecte d'aquest conveni és el desenvolupament de pràctiques acadèmiques externes d'estudiants (a partir d'ara pràctiques d'estudiants) de la Universitat de Barcelona (a partir d'ara UB), a través d'entitats col·laboradores, com ara empreses, institucions i entitats públiques i privades (a partir d'ara empreses i institucions).

2. Aquest conveni està reglamentat pel RD 592/2014, d'11 de juliol, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris; pel RD 1493/2011, de 24 d'octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el Règim General de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació; pel RD-Llei 8/2014, de 4 de juliol, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, i per la Normativa de pràctiques acadèmiques externes d'estudiants de la Universitat de Barcelona.

3. La col·laboració d'aquest conveni es concreta en un projecte formatiu per estudiant que s'ha de signar abans de l'inici de les pràctiques. Es poden dur a terme tants projectes formatius de pràctiques com s'acordin entre la UB i les empreses i institucions.

4. El projecte formatiu ha de ser verificat i signat pels responsables de les pràctiques d'estudiants de cada part signatària d'aquest conveni, i per l'estudiant. A més, cada part signatària d'aquest conveni es compromet a nomenar els tutors de l'estudiant, els quals s'han de responsabilitzar de garantir l'activitat educativa objecte d'aquest acord, i també de tenir cura dels drets i deures assenyalats en la Normativa de pràctiques dels estudiants de la UB.

5. El projecte formatiu recull la informació i el tractament de la protecció de dades de caràcter personal de l'estudiant, i de l'acord de confidencialitat entre l'empresa o institució signatària d'aquest conveni, i l'estudiant.

6. La valoració del resultat de l'estada en pràctiques de l'estudiant l'han de fer conjuntament la UB i les empreses i institucions, d'acord amb la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB. Pel que fa a la valoració estrictament acadèmica de les pràctiques dels estudiants implicats en aquest conveni, és competència exclusiva de la UB.

7. La realització de les pràctiques en cap cas no produeix obligacions pròpies d'un contracte laboral entre els estudiants i les empreses o institucions.

8. Qualsevol eventualitat d'accident ha de tractar-se sota el règim de l'assegurança escolar obligatòria per a estudiants menors de 28 anys, tot i que l'assegurança cobreix tot l'any en el qual l'estudiant compleixi aquesta edat, i si són més grans, a través de l'assegurança d'accidents corresponent, la qual ha de ser formalitzada per l'estudiant.

La Universitat de Barcelona té contractada una pòlissa de responsabilitat civil que cobreix qualsevol risc de danys a tercers derivats de les pràctiques de l'estudiant. No s'aplica el règim d'assegurances de les lleis laborals, ja que no hi ha cap contracte laboral, excepte en els casos que els estudiants estiguin donats d'alta al règim de la Seguretat Social per part de l'empresa, segons la clàusula 9 d'aquest conveni.

9. Aquest conveni pot preveure l'aportació per part de les empreses i institucions d'una quantitat econòmica o en espècie a l'estudiant en concepte d'ajut o borsa d'estudis. En cas que així s'acordi, s'ha d'especificar la quantitat en el projecte formatiu individual de l'estudiant. En el cas que l'estudiant rebi una remuneració en concepte d'ajut o borsa d'estudis, l'empresa l'haurà de donar d'alta i baixa a la Seguretat Social, i caldrà liquidar les cotitzacions davant la Tresoreria de la Seguretat Social segons les normes previstes, el RD 1493/2011, de 24 d'octubre, i el RD-llei 8/2014, de 4 de juliol,

10. Aquest conveni pot preveure l'aportació per part de les empreses i institucions, d'una quantitat econòmica a la UB, en concepte de gestió i formalització del programa de pràctiques. En cas que així s'acordi, s'ha d'especificar la quantitat en el projecte formatiu individual de l'estudiant.

11. Les dues parts signatàries d'aquest conveni es comprometen a complir el règim de permisos de l'estudiant, en els termes establerts en la Normativa de pràctiques d'estudiants de la Universitat de Barcelona.

12 L'estudiant té dret a la propietat intel·lectual i industrial de les tasques, investigacions dutes a terme, o dels resultats obtinguts en els termes establerts a la legislació reguladora de la matèria.

13. A petició dels tutors de l'empresa o institució, la UB ha de reconèixer les tasques de tutoria dutes a terme d'acord amb la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB.

14. En el cas d'eventuals conflictes derivats de les pràctiques dels estudiants, els tutors, i en última instància les parts signatàries d'aquest conveni, han d'intervenir-hi per trobar-hi solucions pel bon desenvolupament de les pràctiques.

15. Aquest conveni té una durada d'un curs acadèmic, o del període establert, i queda automàticament renovat si no consta una denúncia escrita de finalització per qualsevol d'ambdues parts, o es produeix qualsevol altra de les causes de resolució anticipada previstes en la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB, i per la legislació vigent.

16. El projecte formatiu té vigència segons el període de les pràctiques acordat, i es pot rescindir anticipadament segons les causes previstes en la Normativa de pràctiques d'estudiants de la UB, i per la legislació vigent.

17. Són aplicables a aquest conveni la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Aquest conveni queda exclòs de l'àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

18. Les parts es comprometen a resoldre els problemes d'interpretació, compliment o qualsevol altre que es pugui plantejar respecte d'aquest conveni. Les qüestions litigioses que se'n puguin derivar, atesa la naturalesa juridicoadministrativa del conveni, s'han de sotmetre a la jurisdicció contenciosa administrativa, segons la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En prova de conformitat, les parts interessades signen aquest conveni en el lloc i en la data de la signatura electrònica.

Roser Boix Tomás

Degana de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona”.

 

Alejandra Ferrer Kirschbaum,

Presidenta del Consell Insular de Formentera

Vist que el secretari accidental informa que la referència a l'acord del Ple del Consell Insular de 8 de juliol de 2019, en realitat vol dir acord 15 de juny de 2019; i organització del Consell Insular posterior, del qual es va assabentar el Ple amb data 8 de juliol de 2019.

La Comissió de Govern, en exercici de les seues competències, sobre la base d'allò proposat (que conforme als articles 35 i 88.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques suposa la motivació d'aquest acte) i el que ha informat de paraula el secretari accidental, adopta, per unanimitat, el següent

ACORD

ÚNIC. - Aprovar la proposta transcrita que es dona aquí per reproduïda, amb l'esmena o concreció rectificada.

La qual cosa es fa públic, per a general coneixement.

 

Formentera,  15 de juny de 2021

La presidenta del Consell Insular de Formentera

Alejandra Ferrer Kirschbaum