Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 245864
Extracte de la convocatoria beques de formacio practica per a estudiants universitaris 2020_2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada dia 28 de maig de 2021, la convocatòria per ajudes i subvencions, Convocatòria beques de formació pràctica per a estudiants universitaris curs 2020/2021, es fa públic l'extracte publicat a la Base de dades Nacional de Subvencions:

«EXTRACTE DE LA CONVOCATÒRIA BEQUES DE FORMACIÓ PRÀCTICA PER A ESTUDIANTS UNIVERSITARIS 2020/21

Codi de la Convocatòria: 569940

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer.

Beneficiaris.

Requisits

Podran sol·licitar aquestes ajudes:

- Hi poden participar els estudiants de Grau, Màster Universitari o títol propi de la UIB (que tenguin com a mínim 160 hores) i que hagin superat almenys un 50 per cent dels crèdits dels estudis. En el cas dels Màsters universitaris o títols propis de la UIB que tinguin una durada d'un curs acadèmic, les condicions de participació seran les que s'estipulin al pla d'estudis.

- Tenir un número de la Seguretat Social.

- Els titulats no poden gaudir d'aquest tipus de pràctiques.

Per als estudiants que no siguin de la UIB s'establiran en primer lloc els corresponents convenis amb les universitats corresponents tot i que els requisits seran els mateixos i les quanties a pagar també.

Els peticionaris han d'estar al corrent de les seves obligacions fiscals amb aquest Ajuntament, i no ser deutors al mateix per qualsevol altre concepte no tributari. De no ser així, tendran 10 dies hàbils per a resoldre la deficiència detectada.

El simple fet de presentar la sol·licitud de les beques de formació pràctica, suposa acceptar aquestes bases i en cas de falsedat o omissió total o parcial de la documentació presentada s'incorrerà en responsabilitat.

-Els alumnes de la UIB han d'estar inscrits al DOIP o s'hi han d'inscriure per optar a la beca.

Segon.

Objecte.

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular les ajudes que concedirà l'Ajuntament d'Andratx a estudiants universitaris per afavorir la seva formació i pràctica professional.

- L'objectiu prioritari d'aquestes ajudes és completar la formació acadèmica, adquirir experiència i donar suport professional a l'alumne. Per tant, no hi ha vinculació laboral entre l'Ajuntament i l'alumne.

- Les pràctiques extracurriculars d'alumnes de Grau, Màsters Universitaris i títols propis de la UIB queden regulades per la següent normativa:

Real Decreto 592/2014, de l'11 de juliol de 2014 publicat al Butlletí Oficial del Estat número 184 de 30 de juliol de 2014.

Acord normatiu del dia 19 de setembre de 2014 de la UIB publicat al FOU número 405 de 17 d'octubre de 2014.

- Les pràctiques extracurriculars en empreses/entitats suposen l'acolliment a l'Ajuntament d'Andratx d'un/a estudiant universitari/ària, durant un màxim de 650 hores per curs acadèmic, per completar pel que fa a la pràctica la formació acadèmica de l'estudiant.

- L'objectiu de les pràctiques és la formació de l'estudiant universitari/ària, per tant, no hi ha vinculació laboral entre l'empresa/entitat i l'estudiant.

Tercer.

Bases reguladores.

Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament d'Andratx

http://www.caib.es/eboibfront/es/2017/10643?&p_numero=10643

Quart.

Quantia.

La beca -que ha de ser abonada per l'Ajuntament- depèn del nombre d'hores de pràctiques que l'estudiant/a faci al dia. A la retribució esmentada a continuació se li ha d'aplicar un 2 per cent de retenció d'IRPF, que s'ha de restar a les quantitats brutes, que seran mensuals:

90 euros bruts, si l'estudiant/a realitza una hora diària.

180 euros bruts, si l'estudiant/a realitza dues hores diàries.

270 euros bruts, si l'estudiant/a realitza tres hores diàries.

360 euros bruts, si l'estudiant/a realitza quatre hores diàries.

450 euros bruts, si l'estudiant/a realitza cinc hores diàries.

540 euros bruts, si l'estudiant/a realitza sis hores diàries (només durant els períodes no lectius).

630 euros bruts, si l'estudiant/a realitza set hores diàries (només durant els períodes no lectius).

L'Ajuntament abonarà a la Seguretat Social la quota empresarial de cotització corresponent al becari, establerta segons el RD 1493/2011, de 24 d'octubre.

Cost de gestió

La FUEIB cobrarà per la gestió a l'empresa/entitat la quantitat de 200 euros més l'IVA del 21 per cent per estudiant/a en pràctiques incorporat/ada a l'empresa/entitat.

S'aplicarà la tarifa especial de 75 euros més IVA en cas de renovacions de beques per canvi de curs acadèmic, per convenis tramitats per spin-offs, empreses amb càtedres UIB-FUEIB i ajuntaments que tinguin centre universitari en el seu municipi.

Cinquè.

Termini de presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds es podran presentar d'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques de les següents formes:

TELEMÀTICAMENT : a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Andratx (https://andratx.sedelectronica.es/) pel seu tràmit específic establert. Per poder dur a terme un registre telemàtic cal disposar d'un certificat electrònic o DNI electrònic o Cl@ve pin. (obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Illes Balears, i opcional per a les persones físiques)

PRESENCIALMENT (només per a persones físiques): Al SAC de l'Ajuntament d'Andratx obligatòriament amb cita prèvia que pot sol·licitar a www.andratx.cat (de 08:30 a 13:30 de dilluns a divendres) o a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració local. A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació

Subjectes obligats segons article 14.2 i 14.3 són: les persones jurídiques, entitats sense personalitat jurídica, els qui realitzen una activitat per la que es requereixi col·legiar-se obligatòriament per als tràmits que realitzen amb les Administracions públiques en l'exercici de la seva activitat professional inclosos els notaris i registradors de la propietat i mercantils, els qui representen a un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l'Administració i el personal funcionari de les Administracions Públiques pels tràmits i actuacions que realitzin en la seva condició de funcionaris-es.

El termini serà de 20 dies hàbils de l'endemà de la seva publicació al BOIB."

La qual cosa es fa pública pel seu general coneixement.

 

Andratx, en data de la signatura electrònica (15 de juny del 2021)

El batle

Toni Mir Selva