Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ALGAIDA

Núm. 242653
Aprovació definitiva de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d’animals i la seva custòdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada inicialment per l'Ajuntament Ple en sessió de dia 22 d'abril de 2021 la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia, i atès que durant el termini d'exposició pública no s'hi ha presentat cap reclamació, i per tant, esdevé aprovada definitivament, es publica íntegrament en compliment del disposat a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i a la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

Recursos

Contra l'aprovació definitiva d'aquesta ordenança es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptats des del dia de la present publicació, d'acord amb el disposat en els articles 10.1.b i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Consulta i informació de l'expedient

L'expedient es pot consultar en el departament d'Intervenció de l'Ajuntament d'Algaida, de dilluns a divendres, de les 9:00 h fins a les 14:00 h, excepte festius.

 

Algaida,  14 de juny de 2021

La batlessa

Maria Antònia Mulet Vich

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE RECOLLIDA I TRASLLAT D'ANIMALS I LA SEVA CUSTÒDIA

Article 1.

Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2. i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 20 del RDL 2/2004 del text refós de la LRHL, aquest Ajuntament estableix la ‘Taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia', que es regirà per la present ordenança fiscal, les normes de la qual atenen el que preveu l'article 57 de l'esmentat RDL 2/2004.

Article 2.

Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa l'ús, la realització d'activitats i la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals, vius o morts, i la seva custòdia.

Article 3.

Subjecte passiu

Son subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, general tributària, que sol·licitin o resultin beneficiades per la prestació del servei o la realització d'activitats de recollida d'animals, vius o morts, i la seva custòdia.

 

Article 4.

Responsables

1.- Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què es refereix l'article 42 de la Llei 58/2003, General Tributària.

2.- En seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei 58/2003, general tributària.

Article 5.

Quota tributària

1.- La quota tributària regulada en aquesta ordenança estarà composta per les següents tarifes per a cada un dels distints serveis o activitats, a abonar directament a l'Ajuntament:

Servei recollida, gestió administrativa i sanitària i admissió de l'animal a les instal·lacions d'acollida

70,00 €/animal

Servei de manutenció i veterinari cans i moixos

4,50 €/animal i dia

Servei de manutenció i veterinari cabres, ovelles i porcs

6,00 €/animal i dia

Servei de manutenció i veterinari equins i bovins

12,00 €/animal i dia

Test de FeIV-FIV (moixos)

20,00 €/animal

Eutanàsia animals petits (cans/moixos)

13,00 €/animal

Eutanàsia animals mitjans (ovelles, cabres i porcs)

50,00 €/ animal

Eutanàsia animals de gran mida (cavalls, ases i muls)

80,00 €/animal

Trasllat de restes i incineració d'animals de mida petita (cans i moixos)

36,00 €/unitat

Trasllat de restes i incineració d'animals de mida mitjana (ovelles, cabres i porcs)

80,00 €/unitat

Trasllat de restes i incineració d'animals de gran mida (equins)

450,00 €/unitat

 

Article 6.

Exempcions i bonificacions

No es concedirà cap exempció o bonificació en el pagament d'aquesta taxa.

Article 7.

Meritació

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir des del moment en què s'inicia la prestació del servei.

Article 8.

Liquidació i ingrés

Aquesta taxa es meritarà en el moment de prestar el servei. L'ingrés de les quanties que s'indiquen serà simultani a la sol·licitud del servei. L'ingrés podrà practicar-se en règim d'autoliquidació.

Disposició transitòria.

Les referències a l'articulat de la present ordenança s'han d'entendre sense perjudici que hagin pogut esser modificades per una normativa posterior a la seva aprovació.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor i serà d'aplicació el dia següent al de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.