Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 242134
Resolució del conseller de Medi Ambient i Territori, a proposta de la directora general de Recursos Hídrics, per la qual s’aprova l’Avaluació Preliminar de Riscos d’Inundació corresponent al segon cicle (APRI 2n cicle) a l’àmbit de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 9 juny de 2021, la directora general de Recursos Hídrics ha formulat la proposta de Resolució següent:

Fets

1. La Directiva 2007/60/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2007 relativa a l'avaluació i gestió dels riscos d'inundació, transposada a l'ordenament jurídic estatal mitjançant el Reial decret 903/2010, de 9 de juliol, estableix l'obligació de cada demarcació hidrogràfica de realitzar una Avaluació Preliminar del Riscos d'inundació, que ha de constituir la base per a la realització de les següents fases previstes a la pròpia Directiva.

2. Aleshores, la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears, en compliment de la normativa estatal esmentada va elaborar el Pla de Gestió de Riscos d'inundació, aprovat mitjançant el Reial decret 159/2016, de 15 d'abril, i que d'acord amb la Disposició final segona ha de ser revisat i actualitzat a més tardar el 22 de desembre de 2021 i a continuació cada sis anys.

3.- D'acord amb el procediment per a realitzar l'avaluació preliminar de riscos d'inundació establert pel Reial decret 903/2010, de 9 de juliol esmentat, la Direcció General de Recursos Hídrics ha revisat i elaborar l' APRI (2n cicle) que ha estat sotmesa a consulta pública mitjançant publicació en el BOIB, nº 201, de 28 de novembre de 2020, per un termini de tres mesos, i publicació a la Web de la Direcció General de Recursos Hídrics (http://dma.caib.es/ ) i a la Web de Participació Ciutadana (http://participaciociutadana.caib.es) de la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat, des del dia 1 de desembre de 2020 fins el 28 de febrer de 2021.

L' APRI ( 2n cicle) ha estat objecte de dues al·legacions; les quals han estat degudament contestades i una de les quals s'ha incorporar l'APRI ( 2n cicle).

4. L'APRI ( 2n cicle) resultant del període de consulta pública va ser sotmesa a informe del Subcomitè del Consell Balear de l'Aigua, de cooperació entre l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i l'Administració general de l'Estat; òrgan en el que conflueix el conjunt d'autoritats competents en els aspectes afectats per la Directiu 2007/60/CE, i instrument que proporciona a la Unió Europea, mitjançant el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la informació relativa a la demarcació hidrogràfica balear.

El subcomité del Consell Balear va acordar informar favorablement l'Avaluació Preliminars de Riscos d'Inundació (2n cicle).

Fonaments de dret

1. La directiva 2007/60/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2007, relativa a l'Avaluació i Gestió dels Riscos d'Inundació.

2. Reial decret 903/2010, de 9 de juliol, d'Avaluació i Gestió de Riscos d'Inundació.

3. Reial decret 159/2016, de 15 d'abril mitjançant el qual s'aprova el Pla de Gestió dels Riscos d'Inundació de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears.

4.- Decret 129/2002, de 18 d'octubre d'organització i règim jurídic de l'Administració Hidràulica de les Illes Balears; modificat pel Decret 59/2010, de 23 d'abril

Proposta de Resolució

Proposo al conseller de Medi Ambient i Territori que dicti una Resolució en els termes següents:

1. Aprovar l'Avaluació Preliminar de Riscos d'inundació ( 2n cicle) de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears, que es pot consultar a http://dma.caib.es/

2. Ordenar la seva remissió al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a la seva remissió a la Comissió Europea.

3.Ordenar la publicació en el «Butlletí Oficial de les Illes Balears» de la present resolució.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes

 

Palma, 9 de juny de 2021

El conseller de Medi Ambient i Territori

Miquel Mir Gual

La directora general proposant

Joana Mº Garau Muntaner