Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Núm. 232435
Modificació definitiva del Reglament municipal sobre procediment i normes d’ús per sol·licitar la sala d’exposicions del Centre Melis Cursach

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada aprovat inicialment el Reglament municipal sobre procediment i normes d'ús per sol·licitar la sala d'exposicions del Centre Melis Cursach i transcorregut el termini d'exposició al públic de l'esmentat Reglament sense que se n'hagi presentat cap reclamació, es dona per definitivament aprovat, en compliment d'allò disposat a l'article 49.c) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i l'art. 102.d) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i es publica íntegrament de conformitat amb allò que s'estableix a l'art. 70.2 de l'esmentada Llei i a l'art. 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre.

MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT SOBRE PROCEDIMENT I NORMES D'US PER SOL·LICITAR LA SALA MUNICIPAL D'EXPOSICIONS DEL CENTRE MELIS CURSACH

Article 1

L'espai expositiu del Centre Melis Cursach (d'ara en endavant CMC) consta de quatre sales i un pati ubicats a nivell de planta baixa i voltes. La resta de casa és un espai museístic en el qual sols podran exposar-se objectes de la col·lecció Melis Cursach.

Les exposicions pròpies de l'Ajuntament o les organitzades per la gerència del Centre tindran prioritat sobre les privades o d'altres institucions. El seu ús serà polivalent però sols per a activitats relacionades amb l'art. L'horari d'obertura estarà definit per la direcció del Centre.

Article 2

Els interessats hauran de presentar una sol·licitud acompanyada de la documentació que s'especifica a l'annex 1.

Article 3

Els criteris de selecció seran: Trajectòria artística i currículum, projecte artístic presentat, varietat artística i dates preferents de la persona sol·licitant. La selecció de les sol·licituds la faran els tècnics de l'àrea juntament amb la regidoria, i la resolució es notificarà a la persona interessada.

Els artistes hauran d'espaiar les seves mostres, i no podran repetir en un període de tres anys. Aquesta norma afecta també els col·lectius.

Article 4

Les dates de les exposicions seran determinades per la Regidoria del CMC, que intentarà respectar en la mesura possible la persona sol·licitant.

La duració màxima de les exposicions serà de 15 dies naturals, a excepció que s'hagi arribat a un altre acord amb el Centre Melis Cursach.

Article 5

El CMC editarà cartells i invitacions de l'exposició i s'ocuparà de distribuir-los. També es comunicarà a la premsa per a que en faci la difusió pertinent.

Article 6

Els artistes autoritzats a exposar les seves obres es responsabilitzaran de totes les despeses derivades de la materialització de l'exposició: transport, material, etc. El muntatge de les obres se supervisarà i realitzarà comptant amb el vistiplau i l'ajuda del personal del CMC i de la Regidoria.

Article 7

Els artistes s'hauran d'adaptar als sistemes d'instal·lació existents. Qualsevol canvi al respecte s'haurà de consensuar amb la regidoria. Les persones autoritzades a realitzar una activitat seran els responsables de qualsevol actuació que suposi una ruptura o deteriorament de la sala.

Article 8

Correrà a compte de les persones interessades la guarda de l'exposició i de les sales durant el període acordat. També es faran càrrec de les despeses derivades de la inauguració de l'exposició, inclòs el possible càtering.

Article 9

La cessió de la sala serà a canvi d'una de les obres que hagin format part de l'exposició, o qualsevol altre acord entre les parts, com ara intervencions artístiques o artesanes a l'edifici, etc.

Les obres cedides o intervencions realitzades passaran a formar part de la Col·lecció del Centre Melis Cursach, d'acord amb el document de l'annex 2.

Article 10

L'Ajuntament posarà el màxim interès a tenir cura de les obres exposades, però no es farà responsable dels mals que es puguin produir per actes vandàlics, sostraccions, accidents imprevisibles, incendis o altres causes de força major, i recomanarà als sol·licitants que subscriguin una pòlissa d'assegurança que prevegi aquest o altres supòsits.

Article 11

Les persones usuàries d'aquest servei acceptaran per escrit la totalitat del contingut de les presents normes i el seu incompliment suposarà el cessament immediat de l'autorització per utilitzar les sales. Els problemes que puguin sorgir de la interpretació del present Reglament les resoldrà la Junta de Govern Local.

Entrada en vigor

Aquest Reglament entrarà en vigor l'endemà d'haver-se'n publicat el text íntegre al BOIB.

 

Capdepera,  8 de juny de 2021

El batle

Rafel Fernández Mallol

 

ANNEX 1

DADES PERSONALS

Nom i llinatges

DNI

En representació de

Domicili

Població

CP

Telèfon

A/e (*)

Nota: El fet d'emplenar el camp de l'adreça electrònica implica que la persona titular accepta aquesta via com a mitjà per a comunicacions.

EXPÒS

Que desitja realitzar una exposició de pintura entre el dia                 i el                                 de 202_.

Per això,

SOL·LICIT

La cessió d'ús de les sales d'exposicions del CENTRE MELIS CURSACH de Capdepera, al carrer Centre núm. 9, durant les dates esmentades.

De conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la persona titular queda informada de forma inequívoca i precisa, i autoritza expressament l'Ajuntament de Capdepera perquè a través d'un fitxer del qual és responsable pugui recollir i tractar de forma automatitzada les dades que s'inclouen al formulari, que s'ha d'emplenar necessàriament per poder realitzar el manteniment, desenvolupament i control de la relació jurídica entre la persona titular i l'Ajuntament.

La persona titular autoritza de manera expressa que les seves dades siguin tractades per poder-li remetre a través de diferents mitjans enviaments d'informació sobre activitats i novetats organitzades per l'Ajuntament (s'hi inclou el correu electrònic).

Finalment, la persona titular pot denegar el consentiment anteriorment facilitat, així com exercir els drets d'accés, oposició, rectificació i cancel·lació de les dades recollides al fitxer, de conformitat amb allò previst a la Llei Orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal, i per fer-ho efectiu hauran de comparèixer a les dependències municipals, situades al Carrer Ciutat, 20 (07580) Capdepera. I per a que consti i tengui els efectes oportuns, signa la present autorització.

Signatura persona sol·licitant

Capdepera,

 

SENYOR BATLE-PRESIDENT DE L'AJUNTAMENT DE CAPDEPERA

Carrer Ciutat, 20. 07580 Capdepera.Tel. 971 56 30 52. Fax 971 81 84 91. www.ajcapdepera.net

 

ANNEX 2

Exp. 105AG/2013 - G 404/2021

Assumpte: Rebuts d'entrega

REBUT D'ENTREGA

El Sr./Sra.                                                                                NIF:

Fa entrega a l'Ajuntament de Capdepera de l'obra de la seva propietat titulada:

Títol de l'obra:

Que va ser mostrada en el Centre Melis Cursach durant l'exposició:

Títol de l'exposició:

Dates de l'exposició:

CARACTERÍSTIQUES DE L'OBRA

Gènere:

Mesures:

Material:

Tècnica:

Capdepera,_____de _________________________ de 202___

 

La Gerent                                                                     L'artista

Maria Massanet Gili

Núm. DE REGISTRE: