Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 228852
Resolució del Conseller d’Hisenda i Funció Pública de 2 de juny de 2021, per la qual s’estableix la situació administrativa del personal funcionari de carrera al qual li sigui d’aplicació el nomenament en un grup o subgrup superior previst a l’article 82 bis de la Llei 3/2007, de la Funció Pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 82 bis de la Llei 3/2007, de 27 de març de la funció pública, estableix que el personal  funcionari de carrera  pot ocupar un lloc de treball  de  la  mateixa administració,  adscrit a  un cos,  una  escala  o  una especialitat de  grup  o  subgrup superior al qual  pertanyi, i amb la designació prèvia com a funcionari interí del cos corresponent,  mitjançant el  nomenament  provisional  en  un grup  o subgrup superior, quan el lloc estigui vacant de  manera  temporal  o  definitiva  perquè no  s'ha pogut proveir mitjançant una convocatòria de comissió de serveis ordinària.

També preveu que la selecció del personal funcionari de carrera que pot ser objecte d'aquest nomenament s'ha d'establir amb l'aprovació d'una norma reglamentària que estableixi un procediment  mitjançant un sistema de borses o llistes, que garanteixi els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat.

Fins que no es desplegui aquesta norma amb l'aprovació del Reglament corresponent, es considera oportú permetre que els funcionaris de carrera del Consell de Mallorca que integren borses de personal funcionari interí de grups o subgrups superiors, i que per tant, ja compleixen amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat,  puguin acollir-se a aquest nomenament provisional, amb els drets que comporta.

Per tot això,  i una vegada aprovat per unanimitat a la Mesa General de Negociació conjunta de personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca i de l'IMAS, en sessió de dia 29 d'abril de 2020,

Resolc

1. El personal funcionari de carrera en servei actiu del Consell de Mallorca que formi part d'alguna borsa de personal funcionari interí de grups o subgrups superiors, al qual se li  ofereixi un lloc de feina vacant pel fet que no ha pogut  proveir-se mitjançant la comissió de serveis ordinària, si l'accepta, se li farà el nomenament provisional en un grup o subgrup superior previst a l'article 82 bis de la Llei 3/2007. 

2. Mentre ocupi aquest lloc de feina, restarà en la situació d'excedència voluntària per nomenament provisional en un grup o subgrup superior, que dona dret a la reserva del lloc de treball d'origen del qual sigui titular.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.  

Interposició de recursos 

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada davant la Presidència del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, 2 de juny de 2021 L'òrgan resolutori Josep Lluis Colom