Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DES MIGJORN GRAN

Núm. 223524
Conveni urbanístic entre l'Ajuntament des Migjorn Gran i germans Santaló Gomila

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple de la Corporació en sessió ordinària de data 27.5.2021, ha adoptat el següent acord:

PRIMER.- Estimar parcialment el recurs de reposició en el seu punt I, presentat pel partit socialista des Migjorn Gran en data 2021.04.25 (RE 522) en base a les argumentacions jurídiques que consten en l'informe de secretària de data 2021.05.14 i en conseqüència corregir el text de l'conveni.

SEGON.- Desestimar parcialment el recurs de reposició en el seu punt II, presentat pel partit socialista des Migjorn Gran en data 2021.04.25 (RE 522) en base a les argumentacions jurídiques que consten en l'informe de secretària de data 2021.05.14.

TERCER.- Notificar aquest acord a les persones interessadas en l'expedient.

"CONVENI URBANÍSTIC

Es Migjorn Gran, a ____ de gener de 2021.

REUNITS

D'una banda, la Sra. ANTONIA CAMPS FLORIT , major d'edat, proveïda de DNI / NIF nombre 41.497.392-A, actuant en aquest acte en la representació que ostenta, com a alcaldessa-presidenta de l'Ajuntament des Migjorn Gran, amb domicili al carrer Pla de l'Esglèsia, núm. 3, CP-07749, proveït de CIF nombre P-0700001A.

D'altra banda, i en el seu propi nom i interès, la Sra. MARIA NIEVES SANTALÓ GOMILA , major d'edat, veïna de Maó, domiciliada al carrer Moll de Llevant, núm. 252, 2n, proveïda de DNI / NIF nombre 41.488.339-L; i el Sr. JUAN SANTALÓ GOMILA , major d'edat, veí de Maó, domiciliat al carrer Sa Bassa, núm. 8, proveït de DNI / NIF nombre 41.483.057-G.

Compareix, a més, la Sra. Secretària de l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran, als efectes de donar fe de la signatura d'aquest conveni urbanístic.

Totes les parts compareixents, en la representació en què intervenen, es reconeixen recíprocament la capacitat legal necessària per a l'atorgament d'aquest conveni urbanístic i, a aquest efecte, prèviament als pactes o estipulacions convingudes que subsegüentment es regularan,

EXPOSEN

I. Que, els Srs. Santaló Gomila són propietaris, per meitats indivises, en virtut d'escriptura de compravenda atorgada i autoritzada davant el Notari de el de Maó, D. Luis Maceda Méndez, el 29 de desembre de 1993, de la següent finca rústica :

" RUSTICA .- Predio denominat" Binicodrell de Dalt ", situat en el terme municipal d'Es Migjorn Gran. Consta dels dos grups següents. Grup primer.- Anomenat " Els Tudons ", situat a la banda est de la carretera de Sant Tomàs, que consisteix en una porció de terreny secà que constitueix la Parcel·la 30 de polígon 5 del Cadastre de rústica amb una extensió de vuit hectàrees, seixanta-cinc àrees, quinze centiàrees i trenta-un decímetres quadrats, equivalents a vuitanta-sis mil cinc-cents quinze metres amb trenta-un decímetres quadrats. Grup segon.- Consisteix en una porció de terreny secà, situada a la banda oest de la carretera de Sant Tomàs, amb una extensió de nou hectàrees, vuitanta-un àrees, setanta-tres centiàrees i deu decímetres quadrats, equivalents a noranta-vuit mil cent setanta-tres metres amb deu decímetres quadrats. Es tracta d'una finca amb qualificacions diferents, i en part al límit del sòl urbà, estant els dos grups que la formen ubicats en sòl rústic, àrea de transició, excepte una part del grup primer que està qualificada com a sòl urbà ".

Inscripció .- Registre de la Propietat de Maó, Llibre 14, Tom 2316, foli 185, finca 795 des Migjorn Gran.

Identificació Cadastral .- 07067A004000470000LU.

Manifesten els compareixents Srs. Santaló Gomila que, amb independència de la superfície inscrita registralment, la superfície real dels dos grups és més gran, tal com acrediten mitjançant pla subscrit per l'Enginyer topògraf Sr. Rafael Pons Pons i que s'incorpora com Annex a aquest conveni urbanístic .

II. Que, l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran i els Srs. Santaló Gomila, han convingut efectuar a la parcel·la de la seva propietat, identificada cadastralment amb el núm. 9522589EE8292S0001RF, i en la primera revisió general de les NNSS, els canvis normatius necessaris per a permetre, indistintament, l'ús comercial, dotacional o altres serveis, en col·lació amb l'acord subscrit convencionalment entre les parts l'11 d'abril del 2011.

III. Finalment, és intenció i necessitat de l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran de disposar d'una superfície de sòl per procedir a la millora i ampliació de la zona d'estacionament i circulació rodada del Cementiri local, que s'emplaçaria, precisament, en la parcel·la propietat dels Srs. Santaló Gomila; concretament en el grup primer de la finca registral núm. 795 i identificada cadastralment amb el núm. 07067A004000470000LU. A aquest efecte, s'adjunta a aquest conveni urbanístic, com a annex a aquest, plànols descriptius subscrits per l'Arquitecte municipal de la delimitació de la zona i superfície afecta la millora i ampliació de la zona d'estacionament i circulació rodada de l'equipament.

Davant d'aquesta situació descrita en aquest Expositiu IV anterior, és voluntat mitjançant aquest conveni de procedir i regularitzar la cessió gratuïta per part dels Srs. Santaló Gomila en benefici de l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran, de la superfície de sòl assenyalada en els plànols descriptius que s'annexen, als efectes de poder realitzar per part de l'ens local, amb eficàcia, les obres de millora i ampliació de la zona d'estacionament i de circulació rodada del Cementiri municipal.

IV. Corol·lari de l'anterior és que, atenent a la voluntat inequívoca de les dues parts en subscriure el present conveni, convenen a formalitzar-lo amb eficàcia en atenció amb les següents

CLÀUSULES

PRIMERA .- Que, els Srs. MARIA NIEVES SANTALÓ GOMILA i JUAN SANTALÓ GOMILA, cedeixen i transmeten gratuïtament en benefici de l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran, la porció de terreny assenyalada en els plànols descriptius que s'annexen, als efectes de poder realitzar per part de l'ens local, amb eficàcia, les obres de millora i ampliació de la zona d'estacionament i de circulació rodada de l' cementiri municipal.

SEGONA .- Totes les despeses notarials i registrals derivades directament de la cessió gratuïta de la porció de terreny seran assumits íntegrament per l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran, així com la liquidació impositiva que pogués reportar-se per transmissions i actes jurídics documentats. Així mateix, serà a càrrec de la Corporació local incoar el procediment administratiu per a l'obtenció de la llicència de segregació o, si escau, de la declaració d'innecessarietat de la mateixa.

TERCERA .- L'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran queda facultada directament, mitjançant la signatura d'aquest conveni urbanístic, per elevar a públic de forma unilateral i al seu favor de la porció de terreny, cedida de forma gratuïta per part dels Srs. Santaló Gomila, mitjançant l'atorgament i autorització de la corresponent escriptura pública i procedir a la seva inscripció registral.

QUARTA .- Atenent a l'Expositiu II anterior, l'Excm. Ajuntament des Migjorn Gran es compromet, amb eficàcia i fins a l'última aprovació en seu municipal de la revisió general de les NNSS, efectuar els canvis normatius necessaris per a permetre, indistintament i sobre la parcel·la identificada cadastralment amb el núm. 9522589EE8292S0001RF, els canvis normatius necessaris per a permetre, indistintament, l'ús comercial, dotacional o altres serveis.

I, en prova de conformitat amb el pactat, ambdues parts es ratifiquen signant el present conveni urbanístic, en dos exemplars i a un sol efecte, compost per quatre fulles enumerades de l ' "1" a l' "4", juntament amb els annexos, en el lloc i data assenyalada a l'encapçalament.

Sra. Antonia Camps Florit Sra. María Neus Santaló Gomila

Sr. Juan Santaló Gomila. "

Signat per mi,

 

Es Migjorn Gran en la data de la signatura electrònica (3 de juny del 2021)

L' alcaldessa

Antonia Camps Florit