Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 222865
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 27 de maig de 2021 per la qual s’autoritza el canvi de titularitat del Centre d’Educació Infantil Privat de primer cicle D’arrel, de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el BOIB núm. 78, de 30 de maig de 2009, es va publicar la Resolució de la consellera d'Educació i Cultura, de 19 de maig de 2009, per la qual s'autoritza l'obertura i el funcionament del Centre d'Educació Infantil Privat de primer cicle CEI D'arrel de Campos.

2. El 13 de gener de 2021(NRE L95E433/2021), la senyora Antònia Barceló Riera, com a representant de la societat D'arrel Sociedad Cooperativa, va presentar una sol·licitud de canvi de titularitat del Centre d'Educació Infantil Privat de primer cicle D'arrel, de Campos, a la qual va adjuntar la documentació següent: l'escriptura de constitució de la cooperativa D'arrel Sociedad Cooperativa, els estatuts de la societat i la targeta acreditativa del número d'identificació provisional F42731745.

3. El 18 de març de 2021, la Comissió de Valoració de la Qualificació del Professorat de Centres d'Educació Infantil de Primer Cicle va emetre un informe favorable provisional sobre la qualificació del professorat.

4. El 25 de maig de 2021, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització del canvi de titularitat del CEI D'arrel, de Campos.

5. El 26 de maig de 2021, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va formular una proposta de resolució sobre l'autorització del canvi de titularitat del CEI D'arrel, de Campos.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2.La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 2 d'abril).

4. El Decret 23/2020, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres privats de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 d'agost).

5. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març), el qual estableix en l'art. 36.2 que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

6. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març.

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 26 de maig de 2021, dict la següent

 

Resolució

1. Autoritzar, amb efectes de l'1 de setembre de 2020, el canvi de titularitat del Centre d'Educació Infantil Privat de primer cicle D'arrel, de Campos. Abans la titularitat pertanyia a D'arrel Campos, SL, i ara D'arrel Sociedad Cooperativa passa a ser-ne el titular.

2. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07013930

Denominació genèrica: centre d'educació infantil de primer cicle

Denominació específica: D'arrel

Titular: D'Arrel Sociedad Cooperativa

Domicili: c. d'Antoni Maura, 55

Localitat: Campos

Municipi: Campos

Codi postal: 07630

Ensenyaments autoritzats: educació infantil de primer cicle.

Capacitat autoritzada d'obertura: 5 unitats, distribuïdes de la següent manera:

  • De 0 a 1 anys: 1 unitat.

  • D'1 a 2 anys: 2 unitats.

  • De 2 a 3 anys: 2 unitats.

Capacitat autoritzada a ser posada en funcionament: 2 unitats, distribuïdes de la següent manera:

  • De 0 a 2 anys: 1 unitat.

  • De 2 a 3 anys: 1 unitat.

La capacitat màxima de les unitats en funcionament, en cada moment, no pot excedir el nombre de places escolars que resulti de l'aplicació de les ràtios que, pel que fa a la superfície mínima requerida per plaça escolar i nombre d'alumnes per unitat segons l'edat dels alumnes escolaritzats, es determinin en la normativa vigent aplicable en aquesta matèria.   

L'autorització de la posada en funcionament de les 3 unitats restants queda condicionada a l'aportació de la documentació acreditativa de la titulació del professorat, per part de l'entitat titular del centre autoritzat, a la Direcció General de Planificació i Centres, la qual, a la vista de l'informe que emeti la Comissió de Valoració de la Qualificació del Professorat de Centres d'Educació Infantil de Primer Cicle, proposarà al conseller d'Educació i Formació Professional que dicti la resolució que calgui.

3. Establir que l'esmentat centre d'educació infantil ha de complir amb la legislació següent:

  • El Codi tècnic de l'edificació (CTEI), aprovat pel Reial decret 314/2006, de 17 de març.

  • El Decret 20/2007, de 23 de març, pel qual es modifica el Decret 145/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen les condicions de dimensionament, d'higiene i d'instal·lacions per al disseny i l'habitabilitat d'habitatges, així com l'expedició de cèdules d'habitabilitat

  • La Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears, en què s'estableixen les condicions arquitectòniques que possibiliten l'accés i la circulació de les persones amb problemes físics.

4. Fer avinent al centre que ha de sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

Resta obligat a adaptar-se als requisits de relació professor-unitat i de titulació i acreditació dels seus professionals docents destinats a les unitats autoritzades mitjançant aquesta Resolució, en el termini màxim de quatre anys, comptadors des de l'entrada en vigor del Decret 58/2019, sempre abans del 28 de juliol de 2023.

5. Inscriure aquesta autorització en el Registre de centres docents (RCD) de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 27 de maig de 2021

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March i Cerdà