Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 215720
Acord aprovació inicial modificació ordenança taxis

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

APROVACIÓ INICIAL DE LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA PER A LA PRESTACIÓ A TOT EL MUNICIPI DEL SERVEI DE TRANSPORT INTERURBÀ DE PASSATGERS EN AUTOMÒBILS LLEUGERS DE LLOGUER AMB CONDUCTOR.

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 27 de maig de 2021, ha aprovat el següent acord:

“PRIMER.- Aprovar inicialment les següents modificacions de l'Ordenança Municipal reguladora a tot el municipi de Sant Josep de sa Talaia del servei de transport municipal de passatgers en automòbils de lloguer amb conductor (Publicada al BOIB núm. 110, de 21 de juliol de 2015), segons informe jurídic que es transcriu a continuació:

“Per tant:

1. Procedeix estimar la referència a persones amb mobilitat reduïda:

Article 25:

On diu:

“Els vehicles adaptats per al transport de minusvàlids tendran preferència tant si és reclamat en la parada com per qualsevol sistema de comunicació autoritzat per l'Ajuntament, si qui reclama el servei és un minusvàlid; si hi ha més…”

Dirà:

Els vehicles adaptats per al transport de persones amb mobilitat reduïda tendran preferència per al servei de persones amb mobilitat reduïda, tant a la parada com a través dels mitjans d'interconnexió, si n'hi ha més.

2. Procedeix estimar la referència al carnet de conduir  B.

3. Actualitzar les referències a la normativa, procedeix referir-se a les Lleis 39 i 40 de 2015 del procediment administratiu, i eliminar la menció al reglament 1398/1993 d'exercici  de la potestat sancionadora, derogat per les anteriors.

4. Unificar la denominació “PERMÍS MUNICIPAL DE TAXISTA” a la terminologia de la  Llei 4/2014 de Transport de Balears.

5. Article 7 paràgraf final:

Els vehicles aniran proveïts d'un de sistema de pagament telemàtic que permeti el pagament del servei quan hi hagi cobertura.

6. Article 26:

On diu:

“Correspon a l'Ajuntament la concessió del permís local de conducció, que s'haurà de sol·licitar a favor d'aquells qui quan ho sol·licitin reuneixin els requisits i superin les proves d'aptitut establertes, que hauran de reunir, entre altres, esl següents requisits:

1r. Tenir el permís de conduir de la clase BTP, expedit per la Direcció de Tràfic.

2n. No patir cap malaltia infecciosa o contagiosa o impediment físic que impossibiliti o dificulti l'exercici normal de la professió. 

3r. Qualsevol altra que disposi el Codi de Circulació o que expressament assenyali, amb carácter general, la Direcció General de Tràfic.

Tots els vehicles adscrits en el servei regulat hauran de ser conduïts exclusivament per qui es trobi en possessió de la corresponent habilitació legal específica.

Els conductors o conductores mentre presten el servei estan obligats a anar correctament vestits i nets, amb pantalons llargs, falda-pantaló o falda, camisa o jersei i calçat tancat. En cap cas es indumentaria impropia del servei, como és la roba d'esport (xandall), pantalons curts, roba de platja, xancletes, etc.”

Dirà:

Correspon a l'Ajuntament la concessió del permís municipal de taxista, que s´haurà de sol·licitar a favor d'aquells que quan ho sol·licitin reuneixin els requisits i superin les proves d'aptitud establertes, els quals hauran de reunir, entre d'altres, el següents requisits:

1r. Tenir el permís de conduir de la classe B, expedit per la Direcció de Trànsit.

2n. No patir cap malaltia infecciosa o contagiosa o impediment físic que impossibiliti o dificulti l'exercici normal de la professió.

3r. Qualsevol altre que disposi el Codi de circulació o que expressament assenyali, amb caràcter general, la Direcció General de Trànsit.

Tots els vehicles adscrits en el servei regulat hauran de ser conduïts exclusivament per qui es trobi en possessió de la corresponent habilitació legal específica.

Article 26 bis. Imatge personal del conductor

Els conductors dels vehicles autotaxis han d'anar nets i usar durant les hores de servei l'uniforme acordat conjuntament amb la resta d'ajuntaments de l'illa i amb el Consell Insular d'Eivissa, consistent en: pantalons blau marí llargs de tipus xinès (de cotó, transpirable i elàstic, sense ser possible xandall o texans), camisa grisa mànega llarga o polo gris mànega curta, i calçat tancat pel taló de color negre o blau marí i adequat per a la conducció (sense que estigui autoritzat l'ús de xancletes o similars). En temporada hivernal, o quan la climatologia ho requereixi, es podrà dur també un càrdigan blau marí amb tancament de cremallera i/o un jupetí blau marí. El polo i la camisa han de dur brodat de color negre, a la banda esquerra i a l'altura del pit, l'escut de l'ajuntament. El càrdigan i el jupetí també han de dur serigrafiat de color blanc, a la banda esquerra i a l'altura del pit, l'escut de l'ajuntament.

La mida de l'escut serà com a màxim de 5 cm de llarg i 7,5 cm d'ample.

Davall l'escut del municipi es durà una placa identificativa gris fosc amb lletres blanques, de 5 cm d'ample per 2,5 cm d'alt, amb el nom del municipi i el número de llicència.

Llevat de casos excepcionals, no es permet tampoc l'ús de gorres, barrets o altres peces que cobreixin el cap.”

SEGON.- Sotmetre l'expedient a informació pública, previ anunci a la secció corresponent del Butlletí Oficial de les Illes Balears i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, per un termini no inferior a 30 dies segons el que disposa l'article 102 de la Llei 20/2006 Municipal i de règim local de les Illes Balears, en que el veïnatge i les persones legítimament interessades poden examinar l'expedient i formular reclamacions, objeccions o observacions.

TERCER.- Un cop finalitzat el termini d'informació pública al BOIB, resolució de les reclamacions, objeccions o observacions i aprovació definitiva pel Ple. Si no s'ha presentat cap reclamació o suggeriment, l'acord inicialment adoptat s'ha d'entendre definitivament aprovat sense necessitat d'un nou acord exprés.”

 

Sant Josep de sa Talaia, 28 de maig de 2021

L'alcalde

Angel Luís Guerrero Domínguez