Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 216105
Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització per la qual s'aprova la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El dia 1 de juny de 2020, el director general d'Emergències i Interior va dictar la resolució per la qual s'acorda l'inici del procediment per concedir la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd a diverses persones, per la seva participació, contribució, col·laboració, implicació, difusió i consolidació en el Programa de Policia Tutor impulsat pel Govern de les Illes Balears. Concretament es va demanar per al policia tutor d'Inca, Manel Crespí Seguí, per al policia tutor de Sant Josep de sa Talaia, Marc Piera Gómez, i per al policia tutor de Ciutadella, Antoni Cladera Barceló; per a la cap del Servei d'Atenció a la Diversitat del Govern de les Illes Balears, Marta Escoda Trobat; i per a l'educadora social de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, María Ángeles Villalba Moya. En la mateixa resolució també va nomenar l'instructor i el secretari.

2. El dia 1 de juliol de 2020 l'instructor del procediment va emetre la proposta de resolució sobre la base dels aspectes següents:

a) Manel Crespí Seguí ha vinculat gran part de la seva trajectòria professional al servei de Policia Tutor (nou anys), tasca que ha desenvolupat sobretot al municipi d'Inca. En el transcurs de tot aquest temps ha participat activament en la difusió i l'impuls d'aquesta figura, motiu pel qual ha estat mereixedor de diversos premis, felicitacions i distincions. També, ha publicat un llibre relacionat amb la temàtica dels adolescents i ha participat en la formació d'agents tutors.

b) Marc Piera Gómez exerceix la tasca de policia tutor des del 2011 a Sant Josep de sa Talaia. En el transcurs d'aquests anys s'ha format en tasques relacionades amb menors i, alhora, ha participat en la formació relacionada amb aquests, per la qual cosa ha rebut diverses mencions i felicitacions.

c) Antoni Cladera Barceló és oficial de Ciutadella, on ha vinculat la seva trajectòria professional des del 2008 al servei de Policia Tutor. Va ser el primer ajuntament de Menorca que va introduir el programa de Policia Tutor, i amb la seva feina va donar l'impuls perquè s'estengués a la resta de l'illa, posteriorment, i s'hi consolidàs. També ha rebut una felicitació.

d) Marta Escoda Trobat ha vinculat la seva trajectòria professional a l'educació. Actualment és la cap del Servei d'Atenció a la Diversitat de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca i anteriorment va ser la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar. Al llarg de tot aquest temps ha elaborat i coordinat diversos programes destinats a menors i joves, que han donat difusió i impuls a la figura del Policia Tutor, i ha col·laborat activament amb el programa de Policia Tutor.

e) María Ángeles Villalba Moya fa feina d'educadora social dels Serveis Socials Comunitaris Bàsics de Sant Antoni de Portmany des de finals de 2012. En tot aquest temps ha prestat la seva col·laboració a la Unitat de Menors de la Policia Local de Sant Antoni de Portmany, i ha donat un suport imprescindible en el seu desenvolupament i millora.

f) En relació amb els agents proposats per a la condecoració, cal indicar que no tenen cap expedient disciplinari en curs o sanció disciplinària pendent de cancel·lar.

Fonaments de dret

1.  L'article 52 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, modificat per la Llei 11/2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, determina la possibilitat de concedir premis i distincions als membres de la policia local de les Illes Balears en els termes que s'estableixin reglamentàriament.

2.  El capítol V del títol VIII del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del Fons de Seguretat Pública de les Illes Balears, regula les característiques i la concessió de premis i condecoracions. En concret, l'article 131, regula les circumstàncies per les quals es pot atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd; l'article 137, regula qui pot formular la proposta de sol·licitud de concessió del guardó; i l'article 138 regula el procediment ordinari de concessió.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.  Acordar la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd a les persones que s'indiquen a continuació:

― Manel Crespí Seguí

― Marc Piera Gómez

― Antoni Cladera Barceló

― Marta Escoda Trobat

― María Ángeles Villalba Moya

2.  Notificar aquesta resolució a les persones guardonades i als organismes en els quals hi fan feina.

3.  Ordenar la inscripció d'aquest acord al Registre de policies locals en la forma legalment determinada.

4.  Ordenar la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Administracions Públiques i Modernització en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i de l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 6 de juliol de 2020

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització Isabel Castro Fernández