Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 216053
Resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització per la qual s'acorda la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd al coordinador del Programa de Policia Tutor del Govern de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.  El dia 10 d'agost de 2020, el director general d'Emergències i Interior va dictar la resolució per la qual s'acorda l'inici del procediment per concedir la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd al Coordinador del Programa de Policia Tutor, Rafel Covas Femenía, per la seva implicació en el programa, per la consolidació d'aquest i per la difusió que n'ha fet. En la mateixa resolució també va nomenar l'instructor i el secretari.

2.  El dia 31 d'agost de 2020 l'instructor del procediment va emetre la proposta de resolució sobre la base dels aspectes següents:

a) Rafel Covas Femenía comença a fer feina de policia l'any 1997 en el municipi de Pollença. L'any 2001 la policia local d'aquest ajuntament va crear el Projecte de Policia Tutor, del qual en va ocupar la plaça de coordinador.

Sota la seva coordinació, els resultats del primer any foren positius, per la qual cosa, l'any següent, es consolidà en la resta d'escoles del municipi i s'estengué a altres municipis.

Rafel Covas va ocupar aquesta plaça fins l'any 2009, quan va començar a exercir les funcions de coordinador del Programa de Policia Tutor de les Illes Balears, primer mitjançant un conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Pollença i després en comissió de servei fins avui dia.

En aquesta etapa de feina, l'any 2010 es va consensuar el primer Programa de Policia Local i Joventut, que fou un manual tècnic d'implantació de programes de policia tutor, que va ser modificat l'any 2015 amb la publicació de l'edició del Manual tècnic d'implantació de programes de policia tutor en els municipis de les Illes Balears, per donar suport als seixanta-dos municipis de les Illes Balears que l'havien implantat. L'any 2017, va coordinar la publicació de la Guia didàctica de sessions preventives per al servei de policia tutor de les Illes Balears, manual per a educació primària i secundària.

Per donar una estabilitat a la figura del Policia Tutor, ha unificat els criteris per formar part d'aquest col·lectiu, i ha impulsat la formació contínua dels agents. També ha fet possible que la figura del coordinador del Programa de Policia Tutor estigui present i col·labori en els diferents grups de feina i/o comissions de les conselleries del Govern de les Illes Balears relacionades amb l'àmbit de treball d'aquesta figura. L'any 2019 va presentar el Programa de Policia Tutor en el Parlament Europeu.

Col·labora amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en el Programa Marco Agente Tutor que es va posar en marxa l'any 2012, com a resultat del Projecte de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues) i la FEMP. Amb l'ajuda d'aquests organismes, l'any 2016 va coordinar l'organització del Congrés Internacional de Policies Tutors.

També, al llarg de la seva trajectòria ha participant com a docent en diversos cursos relacionats amb la temàtica del Policia Tutor; i ha estat ponent en diversos congressos i jornades.

b) També indica que no té cap expedient disciplinari en curs o sanció disciplinària pendent de cancel·lar.

Fonaments de dret

1.  L'article 52 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, modificat per la Llei 11/2017, de 20 de desembre, de modificació de la Llei 4/2013, determina la possibilitat de concedir premis i distincions als membres de la policia local de les Illes Balears en els termes que s'estableixin reglamentàriament.

2.  El capítol V del títol VIII del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del Fons de Seguretat Pública de les Illes Balears, regula les característiques i la concessió de premis i condecoracions. En concret, l'article 131, regula les circumstàncies per les quals es pot atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd; l'article 137, regula qui pot formular la proposta de sol·licitud de concessió del guardó; i l'article 138 regula el procediment ordinari de concessió.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.  Acordar la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd al coordinador del Programa de Policia Tutor del Govern de les Illes Balears, Rafel Covas Femenia.

2.  Notificar aquesta resolució a la persona guardonada i a l'organisme en el qual treballa.

3.  Ordenar la inscripció d'aquest acord al Registre de policies locals en la forma legalment determinada.

4.  Ordenar la publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Administracions Públiques i Modernització en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i de l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en el dia de la signatura electrònica (1 de juny de 2021)

La consellera d'Administracions Públiques i Modernització

Isabel Castro Fernández