Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA

Núm. 215684
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent-se presentat cap reclamació o suggeriment durant el període d'exposició al públic, respecte a l'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, havent-se publicat l'anunci relatiu en el Boib núm. 51 de data 17 d'abril de 2021, d'acord amb l'article 17.3 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es dóna per aprovada definitivament l'esmentada modificació, publicant-se íntegrament a continuació el text complet de l'ordenança:

Ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

Article 1r.- Bonificacions i exempcions.

Bonificacions

a) S'estableix una bonificació del 100 per 100 de la quota als vehicles històrics o amb una antiguitat mínima de vint-i-cinc anys, comptats a partir de la data de fabricació. Si aquesta és desconeguda, es prendrà la de la seva primera matriculació, o la data en que el corresponent tipus o variant es deixà de fabricar.

b) S'estableix així mateix una bonificació del 75 per cent per aquells vehicles elèctrics i híbrids.

Exempcions

c) Estan exempts els vehicles matriculats a nom de minusvàlids per al seu ús exclusiu. Aquesta exempció s'aplicarà en tant es mantinguin aquestes circumstàncies, tant per als vehicles conduïts per persones amb discapacitat com per als destinats al seu transport.

Les exempcions previstes no resultaran aplicables als subjectes passius beneficiaris d'aquestes per més d'un vehicle simultàniament.

Es considerarà persona amb minusvalia les que tinguin aquesta condició legal en grau igual o superior al 33%

L'interessat / a ha d'aportar el certificat de discapacitat emès per l'òrgan competent de la Comunitat Autònoma i declarar que el vehicle és per al seu ús exclusiu.

d)Els tractors, remolcs, semiremolcs i maquinària proveïts de la Cartilla d'Inspecció agrícola.

Per poder aplicar les exempcions a què es refereixen les lletres c i d, els interessats / des hauran d'instar la seva concessió indicant les característiques del vehicle, la seva matrícula i la causa del benefici, en el període d'un mes des de la data de matriculació, o abans d'acabar el període de pagament voluntari del padró, en el cas de vehicles ja inclosos en el padró de l'impost. Declarada l'exempció per l'Administració municipal, s'expedirà un document que acrediti la seva concessió.

L'Ajuntament podrà requerir la presentació de qualsevol altre documentació que consideri necessària amb motiu de l'exempció que se sol·licita, així com efectuar comprovacions dels vehicles per constatar l'adequació al seu destí o finalitat.

Als efectes del que disposa l'apartat anterior, el quadre de tarifes vigent a partir de l'1 de gener de 2020, una vegada aplicat el coeficient d'increment abans esmentat i sense perjudici de que, amb posterioritat, aquestes tarifes puguin incrementar-se mitjançant una llei general pressupostària, queda de la següent manera:

A) TURISMES

QUOTA

De menys de 8 c.f.

 22,44

De 8 a 11,99 c.f.

60,59

De 12 a 15,99 c.f.

127,91

De 16 a 19,99 c.f.

 159,32

De més de 20 c.f.

 199,13

 

B) AUTOBUSOS

QUOTA

De menys de 21 places

148,10

De 21 a 50 places

 210,94

De més de 50 places

 263,67

 

C) CAMIONS (càrrega útil)

QUOTA

De menys de 1000 kg 

75,17

De 1000 a 2999 kg

 148,10

De 3000 a 9999 kg

210,94

De més de 9999 kg

 263,67

 

D) TRACTORS

QUOTA

De menys de 16 c.f.

31,41

De 16 a 25 c.f.

 49,37

De més de 25 c.f.

  148,10

 

E) REMOLCS I QUASI-REMOLCS

QUOTA

(Càrrega útil)

 

De menys de 1000 kg i més de

 750 31,41

De 1000 a 2999 kg

49,37

De més de 2999 kg

 148,10

 

ALTRES VEHICLES

QUOTA

(CICLOMOTORS / MOTOCICLETES)

 

Ciclomotors  

7,86

Motocicletes

 

Fins a 125 c.c.

7,86

De més de 125 fins a 250 c.c.

 13,46

De més de 250 fins a 500 c.c.

26,93

De més de 500 fins a 1000 c.c.

 53,86

De més de 1000 c.c.

 107,70

Article 2n.- El pagament de l'impost s'acreditarà mitjançant el corresponent rebut tributari.

Article 3r.-

1.-Si es tracta de primeres adquisicions d'un vehicle o quan aquests es reformin de manera que s'alteri la seva classificació a l'efecte del present impost. Els subjectes passius han de presentar a l'oficina gestora corresponent, dins el termini de trenta dies comptadors de la data de l'adquisició o reforma, declaració per aquest impost segons l'exemplar aprovat per l'Ajuntament al qual han d'adjuntar la documentació acreditativa de compra o modificació, certificat de característiques tècniques i el document nacional d'identitat o el codi d'identificació fiscal del subjecte passiu.

2.- L'oficina gestora practicarà la corresponent liquidació normal o complementària que es notificarà individualment als interessats, amb indicació del termini d'ingrés i dels recursos procedents.

Article 4t.-

1.- Si es tracta de vehicles ja matriculats o declarats aptes per a la circulació, el pagament de les quotes anuals de l'impost es realitzarà dins del de cada exercici.

2.- En el supòsit regulat a l'apartat anterior, la recaptació de les corresponents quotes es realitzarà mitjançant el sistema de padró anual en el qual han de figurar tots els vehicles subjectes a l'impost que estiguin inscrits en el corresponent Registre Públic a nom de persones o entitats domiciliades en aquest terme municipal.

3.-El padró o matrícula de l'impost s'exposarà al públic durant un termini de quinze dies a fi que els legítims interessats puguin examinar-lo i si volen, formular les reclamacions pertinents. L'exposició al públic s'anunciarà en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i produirà l'efecte de notificació de la liquidació a cada un dels subjectes passius.

Disposició final

La present Ordenança Fiscal entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i començarà a aplicar-se des del dia 1 de gener de 2022 i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

El que es fa públic per al general coneixement i als efectes oportuns, significant-se que, contra dit acord d'aprovació definitiva de l'esmentada ordenança fiscal els interessats podran interposar recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent de la publicació d'aquest edicte i de conformitat amb el que estableix l'art. 19.1 de la Llei 39/88 reguladora de les Hisendes Locals.

 

Santa Eugènia,  1 de juny de 2021

El batle

José Luis Urraca Martín