Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 215638
Resolució del Conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual se designa un laboratori oficial per a l’assaig i la contrastació de garantia d’objectes fabricats amb metalls preciosos a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 18/02/2021 se publicà al BOIB número 24 la resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, per la qual s'efectua la convocatòria pública per a la designació d'un laboratori oficial per a l'assaig i la contrastació de garantia d'objectes fabricats amb metalls preciosos a les Illes Balears.

2. En data 28/04/2021 el Servei de Registre Industrial va emetre l'informe favorable a la designació de INSTITUTO TECNOLOGICO DE LA BISUTERIA, (ITEB), NIF G07070246, com a laboratori oficial per a l'assaig i la contrastació de garantia d'objectes fabricats amb metalls preciosos a les Illes Balears 

Fonaments de dret

1. L'article 32.6 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, reconeix la competència executiva en “Pesos i mesures. Contrastació  de metalls” a la Comunitat Autònoma, en els termes que estableixin les lleis i normes reglamentàries quan siguin necessàries per executar la normativa de l'Estat.

2. La Llei 17/1985 i el Reial decret 197/1988 estableixen la competència de les comunitats autònomes per designar el laboratori oficial per a l'assaig i la contrastació de garantia d'objectes fabricats amb metalls preciosos.

3. El Decret 86/2009, de 27 de novembre, de desplegament de la Llei 17/1985, sobre objectes fabricats amb metalls preciosos, estableix la necessitat de designar el laboratori oficial per a l'assaig i la contrastació de garantia d'objectes fabricats amb metalls preciosos a les Illes Balears mitjançant un procediment amb convocatòria pública.

4. Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears el qual determina que actualment és la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius la que exerceix les competències en metalls preciosos, mitjançant la Direcció General de Política Industrial.

5. L'apartat 2.f) de la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 2 de març de 2021 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Designar l'entitat INSTITUTO TECNOLOGICO DE LA BISUTERIA, en endavant ITEB, NIF G07070246, com a laboratori oficial de les Illes Balears per deu anys, durant els qual ha de complir, i poder acreditar en tot moment, els requisits establerts a la convocatòria i a la normativa aplicable

2. Notificar aquesta Resolució al titular

3. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos 

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 3 de maig de 2021

El director general de Política Industrial Antonio Morro Gomila Per delegació del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica (BOIB núm. 31, de 04/03/2021)