Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 214700
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, per la qual es convoquen ajuts en espècie per als desplaçaments entre les illes de la comunitat autònoma per assistir a les proves esportives del programa oficial de competicions federades de les Illes Balears dels esportistes, clubs esportius i les seleccions autonòmiques de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. La Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, disposa, en l'article 10.4 d, que l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha de procurar els mitjans necessaris per facilitar els desplaçaments dels esportistes de les Illes Balears entre les illes de la comunitat autònoma per assistir a les competicions oficials dels diferents calendaris federatius.

2. L'article 2.1 f de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió de subvencions en matèria d'esports (BOIB núm. 23, de 16 de febrer), estableix que són susceptibles d'ajuts els desplaçaments per assistir a competicions oficials.

D'altra banda, l'article 5.1 de la mateixa Ordre estableix que les convocatòries que es dictin a l'empara d'aquestes bases s'han d'aprovar per resolució del conseller competent en esports i s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. L'article 10.1 j de la Llei 14/2006 estableix que correspon a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l'exercici de les seves competències, fomentar l'esport d'alt nivell. La Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Esports, exerceix les competències en matèria d'esport i lleure, atorgades per l'article 30.12 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, d'acord amb el que disposa el Decret 22/2019, de 19 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es rectifica el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel es modifica el Decret 12/2019 de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. D'acord amb el que estableix l'article 4.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, s'ha d'aplicar aquesta Llei si les ajudes consisteixen en la prestació de serveis, l'adquisició o la contractació dels quals s'hagi fet amb la finalitat exclusiva de lliurar-los o prestar-los a terceres persones.

5. La Conselleria d'Afers Socials i Esports convoca, vinculat a aquesta convocatòria de subvencions, un concurs públic per a la prestació del servei d'agència de viatges als esportistes, als clubs esportius i a les federacions esportives de les Illes Balears per facilitar-los els desplaçaments entre les illes de la comunitat autònoma per assistir a les competicions oficials dels diferents calendaris federatius

6. Atesa la naturalesa dels ajuts, l'article 17, apartats 2 i 3, del Decret legislatiu 2/2005 permet que la selecció dels beneficiaris es dugui a terme per procediments que no són de concurs quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si. Les sol·licituds de subvenció es poden resoldre individualment, encara que no hagi acabat el termini de presentació, a mesura que aquestes entrin en el Registre de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

7. L'Acord de Consell de Govern de 9 de març de 2018 pel qual s'aprova el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020 (BOIB núm. 31, de 10/03/2018).

8. Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 3 de desembre de 2020 per la qual es modifica l'annex al Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 210, de 17/12/2020)

Per tot això, a proposta de la Direcció General d'Esports, de conformitat amb l'article 15 del Decret legislatiu 2/2005 i l'article 5.1 de l'Ordre del conseller de Turisme i Esports de 18 de desembre de 2012 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports; atesos els informes favorables del Servei Jurídic de la Conselleria d'Afers Socials i Esports i de la Intervenció General; de conformitat amb el que disposa la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en ús de les facultats que m'atribueix la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria d'ajuts en espècie als esportistes, als clubs esportius i a les seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears per facilitar-los els desplaçaments entre les illes de la comunitat autònoma per assistir a les competicions oficials dels diferents calendaris federatius.

2. Les subvencions atorgades per la Conselleria d'Afers Socials i Esports, resten regulades fonamentalment, segons la legislació bàsica establerta per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i amb les modificacions introduïdes, en matèria de subvencions, per la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació (BOE núm. 131 de 2011), el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports i per la Instrucció 3/2007 de la Intervenció General de la CAIB, de justificació d'expedients de subvencions.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 27 de maig de 2021

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez

 

ANNEX 1

Convocatòria

1. Objecte

1.1 L'objecte de la subvenció d'aquesta convocatòria és ajudar en espècie als esportistes, als clubs esportius i a les seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears per facilitar-los els desplaçaments entre les illes de la comunitat autònoma per assistir a les competicions dels calendaris de les federacions esportives de les Illes Balears incloses en el programa oficial de competicions de les Illes Balears, aprovat per la Direcció General d'Esports. Es subvencionen els desplaçaments interinsulars realitzats entre l'1 de juliol de 2021 i el 15 de gener de 2024, tant aeris com marítims, que facin els esportistes, els clubs esportius i les seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears per participar a les proves esportives del programa oficial de les competicions federades de les Illes Balears.

1.2 Vinculat a aquesta convocatòria, la Conselleria d'Afers Socials i Esports ha prorrogat el contracte per la prestació del servei d'agència de viatges exclusivament pels esportistes, els clubs esportius i les seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears per participar en lligues o competicions estatals o autonòmiques, recollides en el programa oficial de competicions de les Illes Balears de cada federació esportiva, autoritzat per la Direcció General d'Esports.

1.3 Queden exclosos d'aquesta convocatòria els trasllats per carretera o tren des de l'aeroport o port fins a la localitat on es disputi la prova esportiva.

1.4 També queden exclosos els desplaçaments dels delegats federatius, personal administratiu de la federació, membres de la junta directiva o de l'assemblea o qualsevol persona que desenvolupi feines de tipus administratiu, directiu o de representació de la federació o del club.

2. Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions:

a) Els equips dels clubs esportius i les seccions esportives d'entitats no esportives regulats pel títol V, capítols I i II, de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, i pel Decret 147/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen la constitució i el funcionament dels clubs esportius, modificat pel Decret 214/1999, d'1 d'octubre, inscrits en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears, que participin en competicions oficials dels diferents calendaris federatius.

b) Els equips de les seccions esportives no professionals de les societats anònimes esportives anotades en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears, que participin en competicions oficials dels diferents calendaris federatius.

c) Les seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears legalment constituïdes i inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears.

d) Els equips dels clubs esportius de les Illes Balears inscrits en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears, federats en la federació espanyola corresponent, en el cas que no hi hagi federació esportiva de les Illes Balears.

2.2 Les federacions esportives i els clubs esportius de les Illes Balears seran els encarregats de realitzar els tràmits de sol·licitud i de justificació, en els següents termes:

a) Clubs esportius de les Illes Balears: Esports individuals i d'equips o campionats en que es competeix per equips.

b) Federacions esportives de les Illes Balears: seleccions autonòmiques. Play-offs en el cas de que entre la data de finalització de la darrera prova classificatòria i l'inici dels play-offs no hi hagi 15 dies hàbils. En cas contrari ho ha de sol·licitar el club.

c) Federacions esportives de les Illes Balears: trasllats d'àrbitres i jutges en el cas de que en l'illa en la que es disputa la competició o prova no hi resideixin jutges o arbitres de la categoria de la competició o prova.

2.3 Per poder ser beneficiaris, és necessari que els esportistes disposin de la corresponent llicència federativa de les Illes Balears vigent per a tota la temporada esportiva (o de l'espanyola en el cas de l'apartat d del punt 2.1) de les categories benjamí, infantil, cadet, juvenil o júnior i absoluta en el moment de fer el desplaçament. No són subvencionables els trasllats a proves o competicions de categoria màster, veterans o equivalents.

En cap cas seran objecte d'aquesta convocatòria els trasllats dels esportistes amb llicència federativa per un dia o una prova.

2.4 Per unificar criteris entre els diferents reglaments de les federacions esportives, s'entén que un esportista pertany a la categoria benjamí quan fa nou anys (9) l'any o temporada de la prova o competició esportiva.

2.5 Resten exclosos de l'aplicació d'aquesta convocatòria els esportistes amb contracte professional, com també els desplaçaments per participar en competicions de caràcter professional. S'entén que tenen caràcter professional les competicions que el Consell Superior d'Esports hagi qualificat així, atès l'article 46 de la Llei 10/1990, de 15 d'octubre, estatal de l'esport.

Seran criteris per a la qualificació de competicions de caràcter professional, entre d'altres, l'existència de vincles laborals entre clubs i esportistes i la importància i dimensió econòmica de la competició. En cap cas seran objecte d'aquesta convocatòria de subvencions les proves esportives amb una dotació global econòmica a partir de dos mil euros (2.000,00€). 

2.6 En aplicació de l'article 4 de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà, no son objecte d'aquesta convocatòria les competicions de tir a colomí i guatlla, a braç o colombaire, a braç mecànic o tub, o a gàbia.

2.7 També resten exclosos de l'aplicació d'aquesta convocatòria:

a) Els trasllats únicament i exclusivament d'animals i material esportiu per a la competició esportiva, així com el trasllat de material que tingui la consideració de càrrega de mercaderia.

b) Els trasllats d'animals i/o material esportiu per via marítima, quan la majoria dels esportistes es traslladen en avió.

c) Els trasllats per participar a més d'una prova esportiva, quan una d'aquestes proves esportives no es objecte d'aquesta convocatòria de subvencions.

3. Import i crèdit pressupostari

3.1 La dotació màxima aprovada per a la concessió d'aquestes subvencions és de 3.226.804,93 euros, amb càrrec a la partida pressupostària 17601.457A01.48048.00 dels pressuposts de la CAIB amb el següents detall d'anys i d'imports:

Any

Import

2021

                         520.452,41 €

2022

                     1.249.085,78 €

2023

                     1.249.085,78 €

2024

                         208.180,96 €

3.2 En el cas que es vulgui augmentar la dotació de la partida pressupostària, s'ha de fer mitjançant resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports.

3.3 En el cas que s'exhaureixi la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria amb anterioritat a la durada màxima fixada en el punt primer d'aquesta Resolució, s'ha de suspendre la concessió dels ajuts mitjançant la publicació corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de la resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports.

4. Sol·licitud, documentació i termini per presentar les sol·licituds

4.1 Els clubs esportius i les federacions esportives de les Illes Balears, són les entitats encarregades de realitzar el tràmit de sol·licitud, en les condicions establertes en el punt 2.1 d'aquesta convocatòria.

4.2 Terminis de presentació de les sol·licituds

Dins el termini de quinze (15) dies hàbils comptadors des del dia abans del partit o prova esportiva, les persones interessades han de presentar les sol·licituds de forma electrònica mitjançant el tràmit telemàtic que està disponible a la Seu Electrònica d'aquesta Administració (https://www.caib.es/seucaib/ca/tramites/tramite/3663987)

En cas de presentar-la de manera presencial, l'Administració, conforme a allò que estableix l'article 68.4 de la Llei 39/2015, els requerirà perquè la realitzin en la forma indicada anteriorment. A aquests efectes, es considera com a data de presentació de la sol·licitud aquella en què s'hagi dut a terme l'esmena.

4.3. Esports d'equip: Cada club esportiu interessat ha de presentar una única sol·licitud per a tots els trasllats de la temporada esportiva corresponent, segons model normalitzat.

4.4 Per formular la sol·licitud, a més d'emplenar el corresponent formulari amb les dades d'identificació del sol·licitant i generals de l'activitat esportiva, s'haurà d'aportar la següent documentació:

a) Imprès de sol·licitud degudament emplenat i signat, en el qual constin:

- Dades del club esportiu o federació esportiva de les Illes Balears.

- Nom i llinatges del president o presidenta del club esportiu o de la federació esportiva de les Illes Balears.

- Nom i llinatges dels esportistes federats que s'han de traslladar.

- DNI dels esportistes.

- Dates i llocs del trasllat previstes.

- Adreça de correu electrònic.

b) Certificat federatiu:

i. Esports d'equip: Certificat federatiu en què constin nom i llinatges, DNI, data de naixement, número i categoria de la llicència federativa dels esportistes. Aquestes dades han d'anar ordenades alfabèticament i per clubs esportius. 

ii. Esports individuals: Certificat federatiu en què constin nom i llinatges, DNI, data de naixement, número i categoria de la de llicència federativa o fotocòpia de la llicència federativa de l'esportista que s'ha de traslladar, així com un certificat federatiu que acrediti que l'esportista ha aconseguit les marques esportives mínimes establertes per poder participar a la competició o prova per a la qual es sol·licita el trasllat.

c) Per a trasllat de jutges o àrbitres: certificat del comitè d'àrbitres o del president de la federació corresponent que acrediti que en l'illa en la que es disputa la competició o prova no hi resideixen jutges o arbitres de la categoria de la competició o prova.

d) Declaració responsable de la persona o entitat sol·licitant que acrediti que no es troba inclosa en cap dels supòsits de prohibició o d'incompatibilitat per ser beneficiària de la subvenció, de conformitat amb la normativa aplicable.

e) Certificat d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquest certificat l'adjuntarà d'ofici l'òrgan instructor.

f) Certificat d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Hisenda de l'Estat i la Seguretat Social.

4.5 El sol·licitant de la subvenció autoritza la Conselleria d'Afers Socials i Esports a obtenir de manera directa l'acreditació d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Seguretat Social.

4.6 En el supòsit que, amb motiu de la tramitació d'altres expedients a la Direcció General d'Esports, ja s'hagin presentat alguns dels documents esmentats, no és necessari aportar-los de bell nou, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys d'ençà que s'hi presentaren i no hagin experimentat cap canvi.

4.7 La Direcció General d'Esports, en qualsevol moment, pot sol·licitar als interessats la documentació i la informació complementària que consideri necessària per resoldre l'expedient.

4.8 L'incompliment dels requisits o del termini de presentació de sol·licituds establerts en aquesta convocatòria comporta la desestimació de la sol·licitud.

 

5. Procediment per resoldre els ajuts i competència

5.1 L'òrgan instructor és la Direcció General d'Esports de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

5.2 Per la naturalesa d'aquests ajuts, d'acord amb el que estableix l'article 17, apartats 2 i 3, del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, i, atès que no és necessària la comparació i prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre si, aquestes es resoldran individualment, a mesura que entrin en el Registre de la Conselleria d'Afers Socials i Esports i fins que s'exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria.

5.3 Si la documentació aportada no compleix els requisits exigits, s'ha de requerir a la persona interessada perquè, en el termini de deu dies hàbils, esmeni la mancança o adjunti els documents preceptius. En aquest cas, la data de presentació de l'esmena és la que estableix l'ordre per resoldre l'expedient.

5.4 Les subvencions en espècie s'han de concedir quan la persona beneficiària acrediti que compleix els requisits que estableix aquesta convocatòria.

5.5 La Direcció General d'Esports informarà al director del contracte sobre el nombre d'unitats i tipus de trasllats autoritzats i sobre els esportistes, clubs esportius i seleccions autonòmiques de les federacions esportives de destinació dels trasllats subvencionats, a l'efecte de comunicar-ho a l'empresa adjudicatària del contracte de prestació del servei d'agència de viatges.

5.6 Per als possibles tràmits d'audiència es donarà un termini de quinze dies.

5.7 Una vegada notificades o publicades les propostes de resolució, les entitats beneficiaries hauran de comunicar a l'òrgan instructor, en el termini de cinc dies naturals, que accepten la proposta o bé que hi renuncien. En tot cas, es considera que l'entitat beneficiària accepta la proposta de resolució i la proposta d'oferta del viatge de l'agència de viatges si no manifesta el contrari en un termini de cinc dies naturals comptadors des de l'endemà d'haver-se notificat.

5.8 Els clubs esportius i les federacions esportives han de sol·licitar a l'agència de viatges adjudicatària de la prestació del servei els títols de transports per realitzar els seus desplaçaments i han d'aportar la documentació següent:

- Còpia de la resolució d'autorització del desplaçament.

- Còpia de les llicències federatives dels esportistes.

- Còpia dels DNI.

- Certificats de residència a les Illes Balears dels esportistes.

5.9 Una vegada acceptada la proposta de resolució de concessió de la subvenció, l'entitat beneficiària sol·licitarà, en el termini màxim de 3 dies naturals a l'agència de viatges adjudicatària del contracte, els serveis i les ofertes mitjançant telèfon, fax, correu electrònic o presencialment, tot indicant les característiques del servei que es requereix. L'agència comunicarà les seves ofertes directament o per correu electrònic o fax. Una vegada l'entitat beneficiària hagi acceptat l'oferta podrà sol·licitar que l'agència la confirmi per escrit. Una vegada confirmada l'oferta, no s'acceptaran ulteriors variacions, llevat que es donin problemes de places en els mitjans de  transport.

5.10 Se considerarà que l'entitat beneficiària no accepta la proposta de resolució i renuncia a la subvenció, si en el termini dels vuit dies naturals des de la notificació o publicació de la proposta de resolució no ha sol·licitat a l'agència de viatges els serveis i les ofertes dels trasllats objecte de la subvenció.

5.11 L'òrgan competent per resoldre la concessió o la denegació de les subvencions en espècie objecte d'aquesta convocatòria és el titular de la conselleria competent en matèria d'esports.

5.12 El termini màxim per resoldre el procediment i notificar les resolucions és de tres mesos des de la data de presentació de les sol·licituds.

6. Quantia dels ajuts

6.1 Els ajuts que regula aquesta Resolució s'han de concedir amb subjecció als principis de publicitat, concurrència i objectivitat.

6.2 La quantia màxima de l'ajut per cada trasllat subvencionable serà el fixat en el contracte de prestació del servei d'agència de viatges dels esportistes, clubs esportius i seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears per participar en lligues o competicions estatals o autonòmiques, recollides en el calendari oficial de cada federació esportiva.

6.3 S'estableixen els següents trajectes i mitjans de transports subvencionables:

 

              Trajecte                                                         Mitjà de transport

Palma – Maó i Maó - Palma                                               Avió

Palma – Eivissa i Eivissa - Palma                                       Avió i vaixell

Maó – Eivissa i Eivissa - Maó                                            Avió     

Palma - Formentera i Formentera – Palma                         Vaixell

Alcúdia – Ciutadella i Ciutadella - Alcúdia                        Vaixell

Formentera – Eivissa i Eivissa Formentera                         Vaixell

6.4 En cas que el preu del viatge sigui superior a la tarifa establerta en el contracte de prestació del servei d'agència de viatges dels esportistes, clubs esportius i seleccions autonòmiques de les federacions esportives de les Illes Balears per participar en lligues o competicions estatals o autonòmiques, recollides en el calendari oficial de cada federació esportiva, la diferència serà abonada per l'esportista, club esportiu o federació esportiva de les Illes Balears.

6.5 Les anul·lacions de reserves de places o l'anulació definitiva del partit o prova esportiva s'hauran de realitzar amb una antelació mínima de 5 dies naturals al dia del desplaçament d'anada. Les despeses ocasionades per les anul·lacions de reserves de places realitzades en un termini inferior als 5 dies naturals al dia del desplaçament d'anada seran a càrrec de l'entitat beneficaria que ha realitzat l'anul·lació de la reserva de places. Aquestes anul·lacions s'hauran de comunicar a la Direcció General d'Esports i a l'agència de viatges.

6.6 Modificacions de la data del partit o prova esportiva: Les modificacions de dia, horari, destinació, mitjà de transport, número de vehicles, animals o material esportiu, etc., s'hauran de comunicar a la Direcció General d'Esports i a l'agencia de viatges amb una antelació mínima de quinze (15) dies hàbils comptadors des del dia abans de l'inici de la prova esportiva que s'ha modificat.

Les modificacions estaran condicionades a la comprovació prèvia amb l'agència de viatges, per part de l'entitat beneficiària, de la disponibilitat de títols de transports adients.

No es podran modificar les dates dels viatges concedides per dates anteriors si entre la petició de modificació i la nova data no hi ha almanco quinze (15) dies hàbils.

6.7 Si es produeixen despeses a causa de l'anul·lació o modificació del viatge (dia, horari, destinació, mitjà de transport, número de vehicles, animals o material esportiu, etc), les haurà d'assumir l'entitat beneficiaria. La Direcció General d'Esports únicament haurà d'assumir les despeses dels desplaçaments quan l'anul·lació sigui a causa de força major i es justifiqui documentalment.

7. Justificació d'activitats

7.1 Els clubs esportius i les federacions esportives de les Illes Balears hauran de justificar cadascun dels trasllats en el termini de 3 dies naturals, comptadors des de l'endemà del dia del partit o la prova esportiva, i aportar a l'empresa adjudicatària del contracte d'agència de viatges una còpia de l'acta del partit o de la prova esportiva o certificat de l'entitat organitzadora o de la federació esportiva corresponent relatiu a la participació o l'assistència de l'esportista o del club a la competició.

Si la documentació aportada no compleix els requisits exigits, la Direcció General d'Esports requerirà a la persona interessada que, en el termini de deu dies hàbils, esmeni la mancança o adjunti els documents preceptius.

7.2 En el cas de no complir amb la justificació el cost del trasllat anirà a càrrec del club esportiu o federació esportiva de les Illes Balears que hagi realitzat el trasllat.

8. Obligacions de les federacions esportives

8.1 Per tal de fer efectiu el règim d'ajuts que estableix aquesta convocatòria, les federacions esportives de les Illes Balears han de trametre a la Direcció General d'Esports, en el termini d'un mes abans de l'inici de la temporada esportiva o prova esportiva, la informació següent:

a) Calendari esportiu oficial de la competició vigent.

b) Facilitar a l'esportista o club esportiu, en un termini màxim de 2 dies naturals des de la realització de la competició,  l'acta del partit o de la prova esportiva o el certificat de l'entitat organitzadora relatiu a la participació o l'assistència de l'esportista o del club a la competició.

c) Establir en els reglaments esportius les marques mínimes exigibles als esportistes que aquests hauran d'acreditar.

8.2 En el cas que hi hagi modificacions de les llicències federatives, dels calendaris esportius i de la planificació dels desplaçaments prevists, s'han de comunicar a la Direcció General d'Esports.

8.3 Les federacions esportives de les Illes Balears han de tenir en compta el termini de 15 dies hàbils que estableix aquesta convocatòria per a presentar les sol·licituds, per confeccionar els seus calendaris esportius oficials.  En cap cas seran subvencionats els trasllats a competicions si la sol·licitud no es presenta amb una antelació mínima de quinze (15) dies hàbils comptadors des del dia abans del partit o prova esportiva.

9. Nombre de participants i proves esportives

9.1 En l'annex 2 s'estableix el nombre màxim de participants i les proves esportives objecte d'aquesta convocatòria.

9.2 Pel que fa als esports individuals, no poden ser objecte de la subvenció els desplaçaments dels tècnics que acompanyin esportistes que no compleixen les condicions establertes en la convocatòria.

10. Obligacions dels beneficiaris

10.1 Són obligacions dels beneficiaris dels ajuts d'aquesta convocatòria les que estableixen l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 15 de l'Ordre de la consellera de Afers Socials i Esports de 12 de febrer de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d'esports.

10.2 També és obligació dels beneficiaris dels ajuts notificar a l'empresa adjudicatària del contracte de prestació del servei d'agència de viatges i a la Direcció General d'Esports amb una antelació mínima de 5 dies naturals abans del dia del trasllat, les anul·lacions o modificacions dels trasllats. En cas de no complir amb aquesta obligació, el cost del trasllat anirà a càrrec de l'esportista, club esportiu o federació esportiva de les Illes Balears que hagi realitzat el trasllat.

10.3 Les entitats que reben subvencions o ajuts per quantia superior a 100.000 euros anuals  o per quantia superior a 5.000 euros anuals i que almenys el 40% dels ingressos procedeix de subvencions o ajuts públics estan obligades a fer la publicitat prevista a la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

11. Revocació

Cal revocar la concessió de la subvenció si, posteriorment a la concessió vàlida i ajustada a dret, la persona o l'entitat beneficiària incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió.

12. Reintegrament

12.1 Com a conseqüència de la revocació cal reintegrar totalment o parcialment l'import de l'ajut obtingut i, si escau, l'exigència de l'interès de demora, en els casos següents:

a) L'incompliment de la finalitat per a la qual es va concedir l'ajut per facilitar el desplaçament.

b) L'obtenció de l'ajut per facilitar el desplaçament sense que es compleixin les condicions requerides o l'alteració de les condicions tingudes en compte per concedir-lo, sempre que sigui per causes imputables a la persona o l'entitat beneficiària.

c) L'incompliment greu de l'obligació de justificar la finalitat dels fons percebuts en la forma i els terminis establerts.

d) La concurrència de subvencions incompatibles per a la mateixa activitat.

e) La negativa a sotmetre's a les actuacions de comprovació i control establertes legalment o l'obstrucció injustificada d'aquestes actuacions.

f) Altres supòsits establerts en les bases reguladores.

12.2 Per al reintegrament, s'ha d'aplicar el procediment que determina a aquest efecte l'article 44 del Decret legislatiu 2/2005.

12.3 Les quantitats reintegrables tenen la consideració d'ingressos de dret públic i poden ser exigides per la via de constrenyiment.

13. Règim d'infraccions i sancions

L'incompliment dels requisits que determina aquesta Resolució dóna lloc a aplicar el règim d'infraccions i sancions establert legalment.

14. Inspecció

D'acord amb el que disposa aquesta convocatòria, els ajuts per facilitar els desplaçaments que concedeix la Conselleria d'Afers Socials i Esports s'han de sotmetre a la inspecció corresponent segons la normativa legal vigent aplicable.

15. Protecció de dades

En el cas que l'objecte de la subvenció inclogui el tractament de dades de caràcter personal, els beneficiaris han de complir amb la normativa corresponent, tot adoptant i implementant les mesures de seguretat previstes per la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

 

ANNEX 2

Trasllats d'esportistes i material esportiu

Els nombres màxims de participants a les proves esportives que tenen dret a sol·licitar els ajuts prevists en aquesta convocatòria de subvencions són els següents:

Esports d'equip

S'estableixen els nombres màxims de participants següents:

Bàdminton: 8

Bàsquet: 14

Billar: 4

Handbol: 16

Futbol: 18

Futbol sala: 14

Hoquei sobre patins: 13

Hoquei herba: 18

Hoquei sala: 14

Hoquei platja: 14

Tennis Taula: 5

Voleibol: 15 

Rugbi: 24

Waterpolo: 15

Esports individuals

Per als esports individuals s'estableixen les condicions següents:

a) En desplaçaments d'esportistes majors d'edat, es podrà incloure:

i. 1 tècnic, sempre que el nombre d'inscrits i desplaçats amb dret a subvenció per a la competició siguin 15.

ii. 1 tècnic més per cada 15 esportistes més, inscrits i desplaçats amb dret a subvenció.

b) No seran objecte d'aquesta convocatòria d'ajuts els trasllats únicament i exclusivament d'animals i/o material esportiu per a la competició esportiva, en els que el conductor del vehicle o furgoneta no tingui la condició d'esportista amb llicencia esportiva, que ha d'estar, a més, inscrit en la competició i ha de participar efectivament en la prova esportiva.

c) Proves esportives d'esports individual de les categories des de 9 anys i menys de 18 anys.

S'estableixen les condicions següents:

i. Número mínim de participant inscrits a la prova: 5 esportistes menors d'edat.

ii. Número mínim d'esportistes menors d'edat que es traslladen: 2 esportistes menors d'edat.

iii. El trasllat de tots els esportistes menors d'edat ha d'estar organitzat per un club esportiu o per la federació esportiva corresponent, i podrà incloure:

- 1 tècnic, sempre que el nombre de desplaçats amb dret a subvenció per a la competició siguin almenys 2 esportistes.

- 1 tècnic més, per cada 6 esportistes menors d'edat inscrits i desplaçats amb dret a subvenció.

Automobilisme

S'estableixen les condicions següents:

a) Tots els trasllats s'han de fer en vaixell.

b) 1 esportista + 1 vehicle de competició.

c) 1 esportista + 1 vehicle de competició + remolc (recanvis i eines).

d) 1 esportista + 1 mecànic o 1 copilot + 1 vehicle de competició + remolc (recanvis i eines).

e) 1 esportista + 1 mecànic o 1 copilot + 1 vehicle + remolc (vehicle competició velocitat)

f) No es objecte d'aquesta convocatòria els trasllats de vehicles d'assistència.

g) S'admet el desplaçament dels tècnics i del material necessari per al cronometratge amb les condicions següents:

1 vehicle furgoneta + 15 tècnics, per a una prova de muntanya.

1 vehicle furgoneta + 6 tècnics, per a dues proves que tenguin lloc a l'illa de Menorca.

1 vehicle furgoneta + 3 tècnics, per a dues proves que tenguin lloc a l'illa d'Eivissa.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Caça

S'estableixen les condicions següents:

a) Esportista individual sense vehicle

- Trasllat en avió dels esportistes i tècnics. No inclou el trasllat dels materials que tinguin la consideració d'arma i/o munició i dels animals. Aquest tipus de trasllat està lligat al trasllat anterior dels animals, mitjançant el sistema de trasllat només de càrrega d'animals.

- Trasllat en vaixell dels esportistes i tècnics. Inclou el trasllat dels materials que tinguin la consideració d'arma i/o munició i dels animals.

b) Esportista + 1 vehicle: per a proves de tir amb arc o amb armes de foc i per a proves amb cans o cans eivissencs, o en què s'hagin de desplaçar gàbies amb animals vius. Per a aquest tipus de desplaçaments s'estableix un mínim de dos esportistes per vehicle i el conductor ha de ser esportista.

c) Esportista + 1 vehicle + remolc: per a proves amb cans de mostra o cans eivissencs. Per a aquest tipus de desplaçaments s'estableix un mínim de dos esportistes per vehicle i el conductor ha de ser esportista.

d) S'admet el desplaçament dels tècnics i del material necessari per al cronometratge amb les condicions següents:

1 vehicle furgoneta + 5 tècnics.

Un màxim de 4 proves any.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Ciclisme

Un vehicle per cada tres esportistes i les seves bicicletes.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Hípica

S'estableixen les condicions següents:

a) Esportista individual: trasllat amb vaixell o avió. Aquest tipus de trasllat estarà lligat al trasllat anterior del cavall, mitjançant el sistema de trasllat només de càrrega d'animals.

b) Esportista individual + 1 vehicle + remolc (Cavalls).

c) Un esportista menor d'edat + un acompanyant tutor + 1 vehicle + remolc (Cavalls).

d) S'admet el desplaçament dels tècnics i del material necessari per al cronometratge i els obstacles amb les condicions següents:

1 vehicle furgoneta + 5 tècnics.

Un màxim de 4 proves.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Motociclisme

S'estableixen les condicions següents:

a) Tots els trasllats s'han de fer en vaixell.

b) Vehicle + remolc + dos pilots + dues motocicletes.

c) Esportista + 1 Vehicle + remolc o furgoneta + 1 quad.

d) 1 Vehicle + remolc + pilot + assistent + dues motocicletes.

e) Un esportista menor d'edat + un acompanyant tutor + 1 vehicle + remolc (motocicleta).

f) Només s'admet la participació d'un assistent en les modalitat de trial i cros.

g) Només s'admet la participació d'un mecànic en les proves de velocitat.

h) S'admet el desplaçament dels tècnics i del material necessari per al cronometratge amb les condicions següents:

1 vehicle furgoneta + 5 tècnics.

Un màxim de 4 proves.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Piragüisme

S'estableixen les condicions següents:

a) Esportista individual: trasllat amb vaixell o avió. Aquest tipus de trasllat està lligat al trasllat anterior de la piragua o del caiac, mitjançant el sistema de trasllat només de càrrega de material esportiu.

b) Esportistes + 1 vehicle + remolc: s'estableix un mínim de tres esportistes i tres piragües o caiacs.

c) Esportista menor d'edat + acompanyant tutor + 1 vehicle + remolc. S'estableix un mínim de tres esportistes i tres piragües o caiacs.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Trot

S'estableixen les condicions següents:

a) Conductor amateur o aprenent: trasllat amb vaixell o avió. Aquest tipus de trasllat estarà lligat al trasllat anterior del cavall, mitjançant el sistema de trasllat només de càrrega d'animals.

b) Conductor amateur o aprenent major d'edat + 1 vehicle + remolc.

c) Un conductor amateur o aprenent menor d'edat + un acompanyant conductor del vehicle + 1 vehicle + remolc.

d) Resten exclosos d'aquesta convocatòria els desplaçaments dels conductors professionals, com també els desplaçaments dels cavalls per participar en competicions de caràcter professional o conduïts per conductors professionals.

En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Tir amb arc/tir olímpic

S'estableixen les condicions següents:

a) Vaixell: Esportistes + 1 vehicle: un vehicle per cada tres esportistes i els seus materials.

b) Avió: Trasllats només d'esportistes i/o tècnics, no inclou el trasllat dels materials que tinguin la consideració d'arma i/o munició.

Triatló

S'estableixen les condicions següents:

Un vehicle per cada tres esportistes i les seves bicicletes. En cap cas s'admetran llicencies federatives per un dia o una prova.

Vela

S'estableixen les condicions següents:

a) Esportista individual: trasllat amb vaixell o avió. Aquest tipus de trasllat està lligat al trasllat anterior del vaixell, mitjançant el sistema de trasllat només de càrrega de material esportiu.

b) Esportistes major d'edat + 1 vehicle + remolc: s'estableix un mínim de quatre esportistes i dos vaixells.

c) Esportista menor d'edat + acompanyant tutor + 1 vehicle + remolc. S'estableix un mínim de quatre esportistes i dos vaixells.

Esports adaptats

S'admet el desplaçament dels tècnics i dels ajudants tècnics de mobilitat i cura com a acompanyants dels esportistes (fins a un ràtio de 1:1) així com el desplaçament del material adaptat necessari per a participar en la competició.

Finals dels Campionats d'esport en edat escolar de les Illes Balears, organitzades per la Direcció General d'Esports

S'admet el desplaçament dels tècnics, jutges  i caps d'expedició per illes, equips i categories, i del material necessari per l'organització dels campionats prevists a la normativa dels Campionats d'esport en edat escolar de les Illes Balears organitzats per la Direcció General d'Esports.

Competicions o lligues de les categories benjamí i aleví de les Illes Balears

S'estableixen les condicions següents:

a) Beneficiaris: Els esportistes que disposin de la corresponent llicència federativa de les Illes Balears vigent per a tota la temporada esportiva (o de l'espanyola en el cas de l'apartat d del punt 2.1) de les categories benjamí i aleví empadronats a un municipi de les Illes Balears. En cap cas seran objecte d'aquesta convocatòria els trasllats dels esportistes amb llicència federativa per un dia o una prova.

b) Per unificar criteris entre els diferents reglaments de les federacions esportives, s'entén que un esportista pertany a la categoria benjamí quan fa nou anys (9) l'any o temporada de la prova o competició esportiva.

c) No són objecte d'aquesta convocatòria de subvencions els trasllats de vehicles.